Game of Thrones χαρακτήρες που άλλαξαν περισσότερο από την 1η σεζόν

Έχουν περάσει χρόνια από την πρώτη σεζόν αλλά θυμόμαστε την αρχική μορφή της σειράς, με μεγάλο προϋπολογισμό αλλά καμία σχέση με σήμερα.

Το σενάριο ήταν πιο επικεντρωμένο στις πολιτικές μηχανορραφίες και με καστ που ηγούνταν ο Sean Bean, με 19 πρωταγωνιστικά μέλη και άλλα 59 σε «δευτερεύοντες» ρόλους. (Αναρωτιέστε ποιοι ζουν ακόμη από τους 78; Θα σας πω. 23!)

Κάποιοι από αυτούς δεν έχουν αλλάξει πολύ από τις πρώτες μέρες. Η θέση τους ή οι περιστάσεις μπορεί να έχουν αλλά ο χαρακτήρας τους παραμένει σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος. Αλλάαααα σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε μεγάλη εξέλιξη και κάποιοι είναι ακόμη μη αναγνωρίσιμοι.

Σανσουλίνι
Αντίθετα από την αδερφή της η παλιά Σάνσα ήταν ονειροπόλα και μια κλασσική Αρχοντοπούλα της εποχής. Κέντημα, τραγούδι, όνειρα για τον τέλειο πρίγκιπα κλπ. Μετά τον αρραβώνα με τον Τζόφρυ και την τερατώδη συμπεριφορά του (χτυπήματα, ταπείνωση και φυσικά αποκεφαλισμός του πατέρα της) η Σάνσα συνέχιζε να χτυπιέται από τη μοίρα μέσω του Μικροδάχτυλου, της θείας Lysa και με αποκορύφωμα τον αρραβώνα και την κακοποίηση από τον Ράμσεϊ. Αντί όμως να δέσει μια πέτρα στο λαιμό η Σάνσα αναπτύχθηκε σαν χαρακτήρας μαθαίνοντας πως παίζεται το παιχνίδι και εξελίχθηκε σε καλή χειρίστρια. Μοιάζει ακόμη ισχυρότερη και ευφυέστερη.


The Mad Queen
 H Σέρσεϊ προκαλεί μεγάλη αντιπάθεια σε πολλούς φαν αλλά δεν γίνεται να μην αναγνωρίσουμε την εξυπνάδα και μοχθηρία της. Πίσω στην πρώτη σεζόν ήταν η σύζυγος του Ρόμπερτ και δεν έμοιαζε σημαντική παίκτρια. Υπήρχε σχεδόν μια αίσθηση συμπόνιας λόγω της αγάπης για τα παιδιά της και του παγερού γάμου της. Φυσικά δεν ξεχνάμε την αιμομικτική σχέση με τον αδερφό και τον θάνατο του Ρόμπερτ που προέβλεπαν την μελλοντική της εξέλιξη. Στην πρώτη σεζόν ήταν περισσότερο πιόνι. Ήταν μετά το Walk of Shame και το θανάτου των παιδιών της η τρέλα άνθισε. Πλέον είναι η Τρελή Βασίλισσα που πήρε πίσω τη χαμένη δύναμη (την οποία είχε χάσει με τον θάνατο του πατέρα της και τις αποτυχημένες προσπάθειες να χρησιμοποιήσει τον μεσιέ Σπουργίτη), λαμπαδιάζοντας ολόκληρο Σεπτ και εκατοντάδες ανθρώπους. Δεν είναι η μόνη παίκτρια στο παιχνίδι αλλά σίγουρα μια που θα καταστρέψει πρόθυμα ανταγωνιστές και δεν θα αφήσει κανέναν να μπει στον δρόμο της.

Βουνό
Παραμένοντας στους χαρακτήρες της πρωτεύουσας υπάρχει ένα άτομο που άλλαξε εξωτερικά περισσότερο από κάθε άλλο (εκτός κι αν πετρώσει εντελώς ο Τζόρα). Στην πρώτη σεζόν ήταν απόλυτα ωμός και τον γνωρίζουμε να σκοτώνει άτομα και άλογα σε ένα τουρνουά. Αν και δουλεύει για τους Λάννιστερ στην πραγματικότητα είναι ένα τρελό σκυλί που φέρνει τον όλεθρο. Τώρα παραμένει δολοφονική μηχανή στην κατοχή της Σέρσεϊ, μεταμορφωμένος από τον Qyburn σε τέρας.

Κυνηγόσκυλο
Ακόμη ένας υπάλληλος των Λάννιστερ και προσωπικός φρουρός του Τζόφρυ, το Κυνηγόσκυλο της πρώτης σεζόν δεν διστάζει να σκοτώσει τον γιο του χασάπη και βοηθά στην δολοφονία των ανδρών του Νεντ. Περνά μια πραγματική αλλαγή κάπου στην 2η σεζόν όταν σώζει τη Σάνσα και αργότερα όταν γυρνά την πλάτη στο στέμμα με το αξεπέραστο fuck the King. Αυτό τον έφερε στη θέση του αντι-ήρωα. Έχουμε εμβαθύνει στην ψυχή και τους φόβους του και τον συμπαθήσαμε στη σχέση του με την Άρυα. Αν και τον είχαμε χαμένο επέστρεψε με μια νέα αντίληψη για τη ζωή και ανανεωμένη αίσθηση του σκοπού, ακόμη και να ενταχθεί στην Αδελφότητα. Παραμένει δολοφόνος αλλά φαίνεται «καλύτερος» άνθρωπος.

Λιλίκα
Ένα φοβισμένο κορίτσι της πρώτης σεζόν που ακολουθούσε τις εντολές του αδερφού της και πωλείται στους Ντοθράκι ως νύφη. Ακόμη στην πρώτη σεζόν η Ντάνυ αποκτά μια γλυκιά σχέση με τον Καλ και στο φινάλε έρχεται η πρώτη μεταμόρφωση μεταφορικά και κυριολεκτικά μπαίνοντας στη νεκρική πυρά και βγαίνοντας με 3 δράκους. Μετά από μερικές σεζόν βρισκόταν ακόμη στο ταξίδι της αυτογνωσίας, αποκτώντας στρατό και παλεύοντας ενάντια στην σκλαβιά. Της παίρνει πολύ χρόνο και πολλούς συμβούλους στο πλευρό της για να φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα έχοντας εξελιχθεί σε κάποια που ξέρει τι πρέπει να γίνει, παραμένοντας συμπονετική αλλά χωρίς να αφήνει ανθρώπους να την εμποδίσουν. Με τη βοήθεια του Τύριον παίρνει καλύτερες πολιτικές αποφάσεις και αντιλαμβάνεται πως το δικαίωμα στο θρόνο δεν είναι αρκετό αλλά πρέπει να τον κερδίσει. Η Νταινέρυς της πρώτης σεζόν δεν ήταν έτοιμη να εισβάλει στο Γουέστερος αλλά πλέον στην 7η σεζόν έχει σίγουρα κερδίσει τη θέση της στα πλοία που καταφτάνουν.

Σαμ
Ο Σαμ που μπαίνει στο Τείχος αναγκασμένος από τον πατέρα του είναι ένα αθώο αγόρι που δεν έχει σχέση με τα όπλα και καμία διάθεση να τα χρησιμοποιήσει, περνώντας όλο και περισσότερο χρόνο στην βιβλιοθήκη παρά στον στίβο μάχης. Από τότε μέχρι τώρα είναι πολύ πιο δυνατός και γενναίος σκοτώνοντας έναν Γουόκερ, δείχνοντας απόλυτη πίστη στον Τζον και προστατεύοντας την Γκίλη και το παιδί της. Η αλλαγή του κορυφώνεται απέναντι στον πατέρα του στην 6η σεζόν, όπου αντιμετώπισε έναν από τους μεγαλύτερους φόβους του κι έκλεψε και το οικογενειακό σπαθί. Τώρα στην Σίταντελ δεν ξέρω αν θα βρει το χρόνο να γίνει Μάεστερ αλλά σίγουρα θα ανακαλύψει κάτι εξαιρετικά σημαντικό για το τέλος της σειράς κάτι που τον καθιστά σημαντικό χαρακτήρα.

Τζέιμη
Το ομορφόπαιδο της πρώτης σεζόν με απόλυτη έπαρση έχει ξεχαστεί. Χρειάζεται να ανατρέξουμε στα επεισόδιο και φωτογραφίες για να δούμε τον Τζέιμη με το ξανθό καρεδάκι και το ύφος καρδιναλίων. Εραστής και ερωτευμένος με την αδερφή του σπρώχνει τον Μπραν από το πύργο και γενικά αποτελεί μεγάλο κωλόπαιδο. Γίνεται όμως πολύ συμπαθής στην 3η σεζόν με το σενάριο με Μπριεν και το χάσιμο του χεριού του, κάτι που του αλλάζει την ταυτότητα κερδίζοντας ακόμη και τον οίκτο μας. Όλοι πλέον του αναγνωρίζουν το γιατί αποκαλείται Kingslayer και τον ρόλο του στο να σώσει το βασίλειο από wildfire. Ο Τζέιμη αποτελεί χαρακτήρα μοιρασμένο στα δύο, ανάμεσα στην αγάπη και την πίστη προς την Σέρσεϊ και την προσπάθεια στο να γίνει καλύτερος.

Θίον
Ως προστατευόμενος / αιχμάλωτος του Νεντ ο Θίον μεγάλωσε σαν αδερφός, ανάμεσα σους Σταρκ αποκτώντας έπαρση και συμπεριφορά που ήθελες να τον χαστουκίσεις. Ο Θίον από τότε έχει περάσει πραγματική κόλαση, γυρνώντας πίσω στα Σιδερένια Νησιά, παίρνοντας το Γουίντερφελ, προδόθηκε από τους άνδρες του και καταλήγοντας αιχμάλωτος του Ράμσεϊ. Αφού μεταμορφώθηκε σε αγνώριστο ευνουχισμένο Ρικ βρήκε το θάρρος να βοηθήσει τη Σάνσα και να επιστρέψει σπίτι, διαφεύγοντας με την αδερφή του από τον θείο Euron. Από κάποιον που μισείς σε κάποιος που λυπάσαι.

Άρυα
Η Άρυα δεν έπαιξε ποτέ σύμφωνα με τους κανόνες. Ταξίδεψε στην πρωτεύουσα, έγινε μαθητευόμενη του Σύριο Φορέλ και μετά τον θάνατο του πατέρας της ζούσε στους δρόμους μέχρι να την βρει ο Γιόρεν και να την πάρει προς το Τείχος. Ως μια από τους πιο πολυταξιδεμένους χαρακτήρες πέρασε από το Χάρενχαλ, τα Ρίβερλαντνς μέχρι το Μπράαβος και πίσω τους Δίδυμους Πύργους. Στην διαδρομή αποτέλεσε εξαιρετικό δίδυμο με τους Τάιγουιν και Κυνηγόσκυλο και αναγκάστηκε να σκοτώσει την παιδικότητα της σκληραίνοντας περισσότερο τον χαρακτήρα της. Εκπαιδεύτηκε στο να γίνει ο κανένας αλλά τελικά παραμένοντας η Άρυα έγινε πιο αδίστακτη τροφοδοτούμενη από την εκδίκηση της.

Κοράκι 2.0
Ακόμη ένας Σταρκ χαρακτήρας, ο Μπραν ξεκίνησε από όχι και τόσο μεγάλος χαρακτήρας και εξελίχθηκε σε πολύ σημαντικό χαρτί, γνώστης της πατρότητας του Τζον και παίζοντας ρόλο στο σενάριο των Γουόκερς. Από ένα αγόρι που σκαρφάλωνε στους τοίχους του Γουίντερφελ στο Κοράκι με τα τρία μάτια. Στην προηγούμενη σεζόν εξέλιξε τις δυνατότητες του, επισκέφτηκε το παρελθόν (κάνοντας λίγο μαντάρα) και αυξάνοντας συνεχώς τον έλεγχο των δυνάμεών του. Ο Μπραν θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει πιο ισχυρός από οποιονδήποτε άλλον.


Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.