Ο ειδικός όπλων του Game of Thrones Tommy Dunne μιλάει για τον σχεδιασμό των όπλων πολιορκίας


Ο μεσαιωνικός πόλεμος ήταν βίαιος και θανατηφόρος. Όταν οι στρατιές δεν έκοβαν η μια την άλλη με κοφτερά αντικείμενα, αναζητούσαν καταφύγιο πίσω από ψηλά τείχη κάστρων κατασκευασμένα από πέτρα.


Τότε συνέβη αυτό, μεσαιωνικοί στρατηγοί χρησιμοποιησαν όπλα πολιορκίας-βαλλίστρες και καταπέλτες- για να πετάξουν πέτρες, φωτιά και γιγάντια βέλη στις άμυνες των αντιπάλων

Φυσικά αυτού του είδους τα όπλα εμφανίζονται στο Game of Thrones και ο οπλουργός και ειδικός στα όπλα Tommy Dunne καλείται να τα κατασκευάσει, εκτός από το να φτιάξει τα ξίφη και τις πανοπλίες της σειράς. Ο Dunne πρόσφατα μίλησε στο Popular Science για την δουλειά του.
Όταν κατασκεύασα έναν καταπέλτη, μια γιγάντια βαλλίστρα, φαινόταν σαν αληθινά. Κοίταξα όλες τις ιστορικές αναφορές που θα μπορούσα. Είχα 25 χρόνια για να συγκεντρώσω όλες τις γνώσεις στον οπλισμό όλων των εποχών και κουλτούρων-αλλά στο τέλος της μέρας, τα όπλα μου είναι αυθεντικά.

Τα πολιορκητικά όπλα εμφανίζονται αρκετά στην διάρκεια της πολιορκίας της Meereen από την Daenerys και στην Μάχη του Castle Black, όταν οι άντρες της Νυχτερινής Φρουράς χρησιμοποίησαν καταπέλτες με φωτιά από την κορυφή του Τείχους για τα wildlings που ήταν κάτω. Φαίνεται σαν να δημιούργησαν μια γροθιά, παρόλο που ο Dunne προσέχει για να μην παρασυρθεί.
Κρατήστε στο νου σας πως αυτά τα παλιά όπλα ήταν θανατηφόρα. Προορίζονταν για να σκοτώσουν...Δυστυχώς, στον κόσμο μου, δεν σχετίζονται όλα με αυτό-κάνεις λάθος με ασφάλεια. Έτσι ως μηχανικοί κοιτάμε στα Ρωμαϊκά και Μεσαιωνικά πολιορκητικά όπλα, εξασφαλίζοντας πως θα πάρουμε την κατάλληλη εμφάνιση για την σειρά, και τότε να τα κάνουμε αρκετά δυνατά ώστε να ρίχνουν ένα βλήμα.Όλοι ρίχνουμε αντικείμενα-φωτεινά αντικείμενα-30 μέτρα ψηλά στην αέρα και 50 μέτρα μακριά. Σε μια πραγματική πολιορκία, ένας καταπέλτης θα χρειαζόταν να ρίξει πιο μακριά από το πεδίο των αντιπάλων τοξοτών και έτσι τα πραγματικά βλήματα θα πετούσαν 10 φορές μακρύτερα από τα δικά μας


Τα όπλα πρέπει να φαίνονται αυθεντικά, αλλά ακόμα και σε μια σειρά σαν το Game of Thrones, αυτό μπορεί να είναι απαγορευτικά ακριβό.
Άλλη μια έγνοια παίρνει την αξία των χρημάτων για αυτές τις συσκευές. Δεν είναι φτηνές και μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 8 εβδομάδες για να κατασκευαστέι. Έτσι εξασφαλίζουμαι πως θα είναι σίγουρα ορθά φτιαγμένα. Ένας καταπέλτης που κατασκευάσαμε για το Game of Thrones ήταν 12 μέτρα σε ύψος και 8 σε πλάτος, ζύγιζε 1,5 τόνους και έριχνε βαρέλια με μηχανισμό εκσφεντονισμού.


Δεν ακούγεται ωραίο αυτο; Αν μπορούσαμε μόνο να νοικιάσουμε αυτά τα πράγματα...

Εκτός από το να εργάζεται στο παρασκήνιο, ο Dunne έκανε μερικές cameo εμφανίσεις στην σειρά.
Έμφανίστηκε στην πρεμιέρα της 4ης σεζόν, κρατώντας το ξίφος Ice...

...και εμφανίστηκε στον πιλότο ξυρίζοντας τον Robb Stark.

Με την Daenerys και τον στρατό της να βρίσκονται στον δρόμο για το Westeros, πιθανότατα θα δούμε περισσότερη από την δουλειά του Dunne στην 7η σεζόν.
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.