Ο Iain Glen μιλάει για τις αλλαγές του χαρακτήρα του από τα βιβλία και την μακροβιότητα του Jorah


Ο Jorah Mormont πέρασε τα τελευταία 6 χρόνια στο Game of Thrones περιπλανώμενος στο Essos, σε αναζήτηση του χωρίς ανταπόκριση έρωτα της ζωής του, Daenerys Targaryen.


Αλλά όταν δεν είναι στην υπηρεσία της Μητέρας των Δράκων, ο ηθοποιός Iain Glen διατηρεί τον εαυτό του απασχολημένο. Ενώ εργαζόταν για το Game of Thrones, ο Glen ταυτόχρονα υποδυόταν στην σειρά που είναι βασισμένη στις νουβέλες του Ken Bruen, το Jack Taylor. Ο Glen υποδύεται τον ομώνυμο χαρακτήρα, που περιγράφεται ως ένας ''ντροπιασμένος προσωπικός ντετέκτιβ που έγινε αστυνομικός και που διερευνά αυτές τις υποθέσεις που οι άλλοι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου της αστυνομίας, δεν θα διευρευνούσαν.'' Φαίνεται πως ο Glen ταιρίαζει στον ρόλο ''ντροπιασμένος ωστόσο τίμιος δουλευταράς''.

Ανάμεσα στο Game of Thrones και στο Jack Taylor, ο Glen έχει εμπειρία στο να παρουσιάζεται σε λογοτοχνικές διασκευές στην τηλεόραση, παρόλο που αναγνωρίζει πως δεν μοιάζει πάντα στους χαρακτήρες, όπως αντιγράφονται στα βιβλία. Όπως λέει, αυτό σίγουρα είναι το θέμα με τον Jorah.
Δεν νομίζω πως μοιάζω απολύτως στον χαρακτήρα που ο George R.R. Martin περιγράφει στα βιβλία, στα οποία η σειρά βασίζεται. Νομίζω πως ήταν ένας πολύ μαυρομάλλης, λεπτός με ένα άσχημο πρόσωπο- Δεν λέω πως δεν έχω άσχημο πρόσωπο-και μου φαίνεται ήταν λίγο κοντός και γεροδεμένος. Αλλά πιθανότατα θα σκέφτηκαν πως θα ήταν καλό αν βλέπατε γιατί ο Jorah και η Daenerys μπορούν να βρίσκονται μαζί. Αν είχαν έναν άσχημο άντρα που δεν είχε καμία απολύτως ευκαιρία και ήταν αρκετά αποκορουστικός, τότε θα ήταν δυσκολότερο γι'αυτούς να πουν την ιστορία.

Ακόμα κι'αν οι παραγωγόι είχαν πάρει τον δρόμο του Martin με το χαρακτήρα του Jorah, το κοινό θα έκανε εικασίες για ρομάντζο ανάμεσα στον Jorah και στην Daenerys. Ο Glen μίλησε σχετικά με το Game of Thrones ως σύνολο, και μέτρησε τα θετικά και τα αρνητικά του Jorah έως τώρα:
Πάντα απολάμβανα να υποδύομαι τον Jorah. Ήταν ένας αρκετά καλός ρόλος για μένα. Υπάρχει μια μεγάλη κλίμακα θανάτων στο Game of Thrones και δεν διστάζουν να 'σκοτώνουν' αγαπημένους χαρακτήρες. Απλά του ξεφορτώνονται με σκληρό τρόπο. Το τέλος μου μπορεί να είναι κοντά αλλά μέχρι στιγμής είμαι μια χαρά.
Μας λέει αυτό κάτι σχετικά με το μέλλον του Jorah στην σειρά; Όχι τόσο. Ο Glen παίζει τις κάρτες του με προσοχή και ακούγεται σαν να δέχεται την μοίρα του. Αλλά ο η επαναλαμβανόμενη χρήση της φράσης ''μέχρι στιγμής'' δείχνει πως ο Jorah ζει στην διάρκεια της 7ης σεζόν, τουλάχιστον.

Όσον αφορά την 8η σεζόν...λοιπόν, ας φτάσουμε πρώτα στην 7η σεζόν και τότε μπορούμε να πανικοβληθούμε για το λουτρό αίματος που σίγουρα θα ακολουθήσει.

Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.