Ο Kit Haringhton μιλά για μια δημοφιλή θεωρία του Game of Thrones


Ο Jon Snow έχει περάσει πολλά στο Game of Thrones.
Έχει χάσει μέλη της οικογένειας του, έχει πεθάνει στα χέρια του ο έρωτας της ζωής του, έχει αντιμετωπίσει την στρατιά του Night King, έχει δολοφονηθεί και έχει αναστηθεί. Και μετά από όλα αυτά όταν η Melisandre τον έφερε πίσω στη ζωή του έριξε και το ότι είναι "ο υποσχόμενος πρίγκηπας" γιατί δεν είχε πολύ βάρος στους ώμους του ήδη.

Αν δεν ξέρετε την θεωρία του "υποσχόμενου πρίγκηπα" (the prince that was promised), είναι ο μύθος ενός σωτήρα, μια προφητεία που εξαπλώθηκε από τους οπαδούς του Κόκκινου θεού σαν την Melisandre, ότι ένας μυθικός σωτήρας θα ξαναγεννηθεί και θα σώσει τον κόσμο από την μακρυά νύχτα που έρχεται. Όπως αναφέρεται:

"Ο Azor Ahai θα ξαναγεννηθεί μέσα στον καπνό και το αλάτι κάτω από ένα ματωμένο αστέρι, κρατώντας το φλεγόμενο σπαθί Lightbringer για να υπερασπιστεί τον κόσμο από την νέμεση του R’hllor, τους άλλους."
Ο Azor Ahai και ο υποσχόμενος πρίγκηπας είναι δυο μύθοι που μοιάζουν πολύ στα βιβλία. Όπως και να ονομάζεται αυτός ο χαρακτήρας, το Westeros θα τον χρειαστεί πολύ σύντομα καθώς ο Night King και η στρατιά του κατευθύνονται προς τον τοίχο. Η Melisandre ήδη μίλησε στον Jon για τον prince that was promised αλλά εκείνη την στιγμή ήταν σε κατάσταση σοκ από την ανάσταση του και ο Davos δεν την άφησε να πει περισσότερα. Όπως η Melisandre έτσι και οι οπαδοί του Game of Thrones περιμένουν ότι αυτός για τον οποίο μιλάει ο μύθος δεν είναι άλλος από τον Jon Snow. Τι σκέφτεται όμως ο Kit Harington, ο ηθοποιός που τον ενσαρκώνει? Ο Kit μίλησε στην Huffington Post:

"Πιστεύω ότι πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τι θα γίνει φέτος, και να δούμε αν ανακαλύψουμε κάτι παραπάνω για τον Jon. Νομίζω ότι ο Jon θα μισούσε τον όρο "ο υποσχόμενος πρίγκηπας". Αν κάποιος γυρνούσε και του έλεγε, "Εσύ είσαι ο υποσχόμενος πρίγκηπας" ο Jon δεν θα έδινε πολύ σημασία. Αυτό είναι που αγαπώ σε αυτόν,γι' αυτό ούτε και εμένα με νοιάζει. Και ξέρετε αυτό είναι το υπέροχο με τον Jon. Έχει πολύ λίγο εγωισμό πάνω του."

Αν, λοιπόν, ο Jon μάθει ότι το πεπρωμένο του είναι να σώσει τον κόσμο δεν θα δώσει σημασία.
Παρ' όλα αυτά, πολλοί περιμένουν από τον Jon να γίνει ηγέτης. Πάρτε για παράδειγμα το κομμάτι της προφητείας, "γεννημένος κάτω από ένα ματωμένο αστέρι". Στο φινάλε της 6ης σεζόν, κατά την διάρκεια της σκηνής που η Lyanna πεθαίνει, ο σκηνοθέτης έκανε πολύ προσεκτικά ένα κοντινό πλάνο στην λαβή του σπαθιού Dawn του Arthur Dane, καθώς ο Ned Stark το ακούμπησε στην άκρη του κρεβατιού. Υπάρχει ένα αστέρι στην λαβή του σπαθιού που ήταν καλυμμένο από αίμα από την μάχη που είχε γίνει πριν. Σύμφωνα με τον μύθο, το σπαθί Dawn είχε φτιαχτεί από την πέτρα που βρέθηκε μέσα από ένα αστέρι που έπεσε. Είναι ένα ματωμένο αστέρι και ο Jon γεννήθηκε κάτω από αυτό.Είτε του αρέσει είτε όχι σίγουρα κάποιος θα αναφέρει τον μύθο του υποσχόμενου πρίγκηπα ξανά στον Jon. Θα έχουμε περισσότερα στοιχεία ότι είναι αυτός την επόμενη σεζόν?[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.