Οι θεωρίες για το μάτι του γίγαντα στο νέο promo του Game of Thrones


Χθες το HBO δημοσίευσε ένα ακόμα promo της νέας σεζόν του Game of Thrones και στο internet επικράτησε πανικός!


Πολλοί φανς όπως και εμείς εδώ άρχισαν να αναλύουν το τρέιλερ ψάχνοντας για στοιχεία για την επόμενη σεζόν. Ανάμεσα στις ενδιαφέρουσες θεωρίες και αυτή του ότι όλη η σειρά διαδραματίζεται μέσα στο γαλανό μάτι ενός γίγαντα!

Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα θυμηθούμε ότι ο Robb Stark στην πρώτη σεζόν είχε αναφερθεί στον γαλανομάτη γίγαντα όταν μιλούσε στον Bran για τις τρελές ιστορίες της γριάς νταντάς του Winterfell.

"Μια φορά μου είπε ότι ο ουρανός είναι μπλε γιατί ζούμε μέσα στο μάτι ενός γαλανομάτη γίγαντα που τον λένε Macumber" είπε ο Robb και ο Bran απάντησε "ίσως και να ζούμε εκεί".

Αργότερα στην τέταρτη σεζόν ο Oberyn Martell είπε την ίδια ιστορία στον Tywin Lannister. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο βασιλιάς πνίγηκε λέει ο Tywin μιλώντας για τον θάνατο του Joffrey. "Κάποιοι πιστεύουν ότι ο ουρανός είναι μπλε επειδή ζούμε μέσα στο μάτι ενός γαλανομάτη γίγαντα" απαντά o Oberyn.Αφού ο Robb ζούσε στον βορρά και ο Oberyn στο νότο, φαίνεται ότι αυτός ο μύθος ήταν ευρέως διαδεδομένος σε ολόκληρο το Westeros. Δεν σημαίνει ότι είναι αλήθεια αλλά φαίνεται πως στους παραγωγούς του HBO αρέσει πολύ να παίζουν με αυτή την ιδέα όπως είδαμε και στα δυο πιο πρόσφατα trailers.

Πρώτα το είδαμε στο Sigils Teaser όπου τα αγάλματα που βασίζονται στα οικόσημα των πιο σπουδαίων οίκων του Westeros καταστρέφουν το ένα το άλλο. Στο τέλος η κάμερα απομακρύνεται αποκαλύπτοντας ότι όλο αυτό γινόταν μέσα σε ένα γαλάζιο μάτι.Χθες είχαμε και την εμφάνιση του νέου τρέιλερ με τίτλο Long Walk, όπου βλέπουμε τους Jon, Daenerys και Cersei να περπατούν μέχρι τους θρόνους τους. Στο τέλος όμως και πάλι η κάμερα απομακρύνεται και βλέπουμε ότι όλα συμβαίνουν μέσα σε ένα γαλάζιο μάτι.


Το εύκολο συμπέρασμα είναι πως το μάτι ανήκει σε έναν White Walker. Ξέρουμε ότι οι White Walkers έρχονται και μάλιστα με κακές προθέσεις και στο promo η Cersei εκπνέει μια κρύα ανάσα πριν μπούμε στο παγωμένο γαλάζιο μάτι.


Κάποιοι όμως φανς συμπεριλαμβανομένου και του γνωστού καναλιού στο youtube  Alt Shift X αναρωτιούνται αν το μάτι που βλέπουμε είναι ενός White Walker. O Alt Shift X επισημαίνει ότι το μάτι μοιάζει με το μάτι του γίγαντα Wun Wun, που τελευταία φορά τον είδαμε να πεθαίνει μέσα στο Winterfell μετά την μάχη των μπάσταρδων (περίεργη σύμπτωση? ο Ramsay σκοτώνει τον Wun Wun ρίχνοντας ένα βέλος στο μάτι του). Δείτε τις εικόνες από πάνω για να αποφασίσετε και μόνοι σας, σημειώστε την μεγάλη ομοιότητα στο φρύδι και την πλατιά μύτη.  Δείτε και το βίντεο που ο Alt Shift X αναλύει τις ομοιότητες.


Αν το μάτι που βλέπουμε είναι του Wun Wun αυτό σημαίνει ότι ο αγαπημένος μας γίγαντας θα επιστρέψει στην σειρά σαν Wight? Έχουμε δει ότι οι White Walkers εκτός από ανθρώπους μπορούν να μετατρέψουν σε wights και άλλα πράγματα, στην σειρά έχουν wight άλογα, ενώ στα βιβλία κάνει την εμφάνιση της μια wight αρκούδα. Αν σκεφτούμε τα πράγματα που έκανε ο Wun Wun και τις καταστροφές που προκάλεσε τις τελευταίες δυο σεζόν τότε είναι σίγουρο  ότι αν αναστηθεί αυτό θα είναι πολύ άσχημο για τους ζωντανούς!

O Wun Wun όμως πέθανε στο Winterfell άρα για να αναστηθεί θα πρέπει οι White Walkers να φτάσουν με κάποιο τρόπο νότια μέχρι εκεί. Η άλλη θεωρία βέβαια είναι ο μύθος ότι όλα γίνονται μέσα στο μάτι ενός γαλανομάτη γίγαντα. Ας ελπίσουμε ότι στο HBO ήθελαν μόνο να διασκεδάσουν  θυμίζοντας μας τον μύθο και ότι αυτό δεν θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.


[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.