Γνωρίστε τον καλλιτέχνη που δημιούργησε τους Οίκους στο πρώτο trailer της 7ης σεζόν του Game of Thrones!


Πολλοί ήταν αυτοί που είδαν το πρώτο τρέιλερ προώθησης της 7ης σεζόν του Game of Thrones, εκείνο όπου οι σφραγίδες των μεγάλων Οίκων του Westeros, έγιναν σαν αγάλματα και καταστράφηκαν.

Όταν είδαμε για πρώτη φορά εκείνο το promo, πιστέψαμε ότι τα αγάλματα των Οίκων είχαν δημιουργηθεί από υπολογιστή. Στην πραγματικότητα ήταν φτιαγμένα από μολύβι μολύβδου του Ρώσου καλλιτέχνη Salavat Fidai.Σε συνέντευξή του, ο Fidai είπε ότι υπήρξε αντιπρόεδρος μιας μεγάλης εταιρείας, αλλά την άφησε για να συνεχίσει τα καλλιτεχνικά του όνειρα.

"Ήμουν τόσο κουρασμένος από την καθημερινή εργασία και τις ατελείωτες συναντήσεις. Αισθάνθηκα ότι ζούσα μια βαρετή ζωή."

Αρχικά ο καλλιτέχνης ήταν απόφοιτος μιας σχολής τέχνης, έτσι θυμήθηκε το παλιό χόμπι του να δημιουργεί γλυπτά από μόλυβδο, και αφού επανασυνδέθηκε με έναν παλιό φίλο, ξεκίνησε να κατασκευάζει γλυπτά μέσα στο 2014.


Τα εργαλεία του Fidai περιλαμβάνουν ένα μαχαίρι και ένα μικροσκόπιο όταν δουλεύει σε μια τόσο μικρή κλίμακα, και θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο προσεκτικός. Τα μολύβια που χρησιμοποιεί είναι τυποποιημένα, αλλά η εργασία με αυτό το υλικό μπορεί να είναι δύσκολη.

"Η σιωπή είναι σημαντική. Οποιαδήποτε δόνηση από τους τοίχους ή το δάπεδο εμποδίζει τη διαδικασία. Όταν δουλεύω με μόλυβδο διαμέτρου 0,5 mm, μπορώ να νιώσω το χτύπημα της καρδιάς μου στα χέρια μου. Μερικές φορές πρέπει να κρατήσω την ανάσα και να δουλέψω αλλιώς το γλυπτό μπορεί να υποστεί βλάβη."

Το έργο του Fidai θα προβληθεί σύντομα σε μια έκθεση τέχνης του Game of Thrones στη Σιγκαπούρη, στις 22 Απριλίου.


Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.