Ο Nikolaj Coster-Waldau για τον θάνατο από φωτιά και η εκτόξευση της Ισλανδικής οικονομίας που παρέχει το Game of Thrones


Ο Nikolaj Coster Waldau συζήτησε τα όνειρα του για την ''έξοδο'' του στην λάμψη της δόξας και για περισσότερα σε μια νέα συνέντευξη, μαζί με το ότι το Game of Thrones έχει μερικές απροσδόκητες συνέπειες για για μια από τις περιοχές των γυρισμάτων.


Το The Observer βρέθηκε με τον Nikolaj Coster-Waldau για να συνομιλήσουν για την νέα του ταινία Small Crimes. Μαζί με αυτά ανακάλεσε και μερικά αξιαγάπητα Δανέζικα σκάνδαλα από την εφηβεία του (ένα εμπεριέχει ένα κλεμμένο βιντεοπαιχνίδι και την γυναίκα του διευθυντή του γυμνασίου να έχει σχέση με έναν άλλον καθηγητή), ο Nikolaj μοιράστηκε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για το Game of Thrones, συμπεριλαμβανομένου και του πως θα ήθελε να δει τον Jaime να πεθαίνει.
Πρέπει να είναι ένα θάνατος από δράκο. Πρέπει να είναι οι δράκοι αυτοί που θα τον κάνουν...τηγανητό, πρέπει να καεί. Πρέπει.
Σύμφωνα με τον Coster-Waldau, αυτό θα έκανε ένα τέλειο κύκλο με το επεισόδιο Kissed by Fire, στο οποίο ο Jaime αποκαλύπτει στην Brienne πως σκότωσε τον Aerys για να αποτρέψει τον Mad King από το να αταστρέψει το King's Landing με φωτιά. Σχολίασε σχετικά:
Αυτή η σκηνή στην 3η σεζόν ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή...και γι'αυτό πιστεύω πως ο Jaime πρέπει να σκοτωθεί από την φωτιά.
Ο ηθοποιός απέφυγε να μιλήσει όταν ρωτήθηκε εάν αυτό είναι spoiler ή όχι, παρόλο που παραδέχτηκε πως στο παρελθόν του ξέφυγαν καταλάθως κάποια πράγματα, στηρίζει πως το αντιλήφθηκε.
Για χρόνια υπήρχε το θέμα των 'αναγνωστών των βιβλίων' που ήξεραν τι θα συμβεί. Αλλά τώρα είναι πιο έντονο επειδή κανείς δεν ξέρει... Αν ψάξεις στο internet μπορείς διαβάσεις σίγουρα κάθε σημείο πλοκής που πρόκειται να συμβεί. Μπορείς να βρεις το τέλος του Game of Thrones στο internet . Είναι εκεί. Αλλά δεν θα το ξέρατε. Φυσικά, κανείς δεν θέλει να μάθει στην πραγματικότητα.
Άρα, είναι ο θάνατος του Jaime από φωτιά απλά ευσεβείς πόθοι από πλευράς του Nikolaj, ή αλήθεια είναι ακριβώς μπροστά μας; Αργά ή γρήγορα θα ανακαλύψουμε. Ή, όπως αναφέρει ο ίδιος ο ηθοποιός: 'θα το θυμάστε αυτό όταν βλέπετε την επόμενη σεζόν. Θα είστε σε φάση, 'Ωχ, γαμώτο.' '

Υπάρχει επίσης κάποια ενδιαφέροντα οικονομικά νεά σχετικά με το Game of Thrones.

Το Bloomberg αναφέρει πως μετά την αρκετά γνωστή οικονομική κρίση της Ισλανδίας την περίοδο 2008-2011 και τις πρόσφατες περικοπές των επιτοκίων, η Ισλανδική Κορώνα επέστρεψε σην δύναμη της και νικάει ακόμα και το Ευρώ και το δολλάριο. Αυτά τα κέρδη αποδόθηκαν εν μέρει στον αυξανόμενο τουρισμό από τους φαν σειρών όπως το Game of Thrones, που ελπίζουν για μια εμφάνιση των περιοχών γυρισμάτων. Οι φανς του James Bond επίσης συγκεντρώνονται στην περιοχή για να επισκεφτούν το Jökulsárlón, μια παγωμένη λίμνη που προβάλλεται και στο A View to a Kill και στο Die Another Day, όπως και στο Lara Croft: Tomb Raider και στο Batman Begins.

Ο οικονομολόγος Jon Bjarki Bentsson που έχει βάση στο Reykjavik τόνισε πως, 'Η οικονομική τάση ήταν μακριά από κάθε εκτίμηση και αναμένουμε μια νέα εκτεταμένη εκτίμηση στην διάρκεια του καλοκαιριού. Η ροπή στον τουρισμό πηγαίνει γρηγορότερα από το αναπτυσσόμενο έλλειμα στην ανταλλαγή αγαθών.'

Η Ισλανδία δέχτηκε το ρεκόρ των 1.800.000 εκατομμύριων ξένων επισκεπτών το 2016, 40% ετήσιο άλμα που ακολουθήθηκε από την αύξηση 30% το 2015. Χάρη στην φανταστική έκρηξη στον τουρισμό, η κυβέρνηση σκέφτεται ακόμα και την πιθανότητα να αυξήσει τους φόρους στον τουριστικό τομέα. Οι φανς των λαμπρών Ισλανδικών περιοχών που παρουσιάστηκαν τόσο όμορφα στο Game of Thrones μπορεί να θέλουν να σχεδιάσουν τις Σκανδιναβικές τους περιπέτειες πριν το μέρος γίνει πολύ γεμάτο!
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.