Ο Μάρτιν αποκαλύπτει για τα spinoffs του GoT!!!


Μια φορά κι ένα καιρό στην μακρινή Αμερική ο παραμυθάς Μάρτιν αποφάσισε να δώσει τα δικαιώματα των ιστοριών του στο νεραϊδονονό ΗΒΟ για να αρχίσει το παραμύθι.

Με το ένα πόδι στην 7η σεζόν οι φαν αλλά και ο ίδιος ο νεραϊδονονός δεν μπορεί να χωνέψει πως το παραμύθι του Πάγου και της Φωτιάς θα τελειώσει, οπότε αποφάσισε να μεγαλώσει το σύμπαν του Μάρτιν και να δημιουργήσει εκ νέου τηλεοπτικές οπτασίες.

O Μάρτιν απάντησε μέσω του blog για το μέλλον των spinoff. O ίδιος επιβεβαίωσε τα σενάρια που είδαν το φως. Δεν συμφωνεί με τον όρο spinoff μιας και δεν ισχύει για τα νέα σχέδια που ετοιμάζονται και αφορούν το δευτερεύον σύμπαν του Γουέστερος και τον κόσμο παραπέρα. Όπως γράφει ο συγγραφέας είναι ένας πολύ μεγάλος κόσμος με χιλιάδες χρόνια ιστορίας. Τα λεγόμενα spinoff δεν θα περιέχουν χαρακτήρες του GoT και αστειεύεται αποτρέποντας μας από την ελπίδα να δούμε τις περιπέτειες του Hot Pie. Τα σενάρια υπό συζήτηση τα αποκαλεί successor show μιας και το ένα από αυτά είναι prequel.

Επιβεβαιώνει ότι εμπλέκεται εδώ και μήνες με τα σχέδια και είχε την πρώτη σχετική συνάντηση με το ΗΒΟ τον Αύγουστο. Ο Μάρτιν τους έδωσε δύο ιδέες για σειρές εκ των οποίων η μια δεν θα προχωρήσει. Στο επόμενο διάστημα κι άλλοι σεναριογράφοι έφεραν τις ιδέες τους και τελικά το ΗΒΟ αποφάσισε να προχωρήσει με τέσσερα ξεχωριστά σενάρια των Max Borenstein, Jane Goldman, Brian Helgeland, και Carly Wray. Ο Μάρτιν συνεργάζεται και με τους τέσσερις σεναριογράφους και όλοι τον έχουν επισκεφτεί στην έδρα του στη Santa Fe, κάποιοι περισσότερες από μια φορές. Ανάμεσα από μαργαρίτες και μεξικάνικο φαγητό έχουν περάσει αρκετές μέρες συζητώντας τα σενάρια, ιδέες για την ιστορία του Γουέστερος και πέρα και λεπτομέρειες που υπάρχουν στα The World of Ice & Fire και The Lands of Ice & Fire. Ο συγγραφέας δεν σταματά εδώ αλλά αποκαλύπτει επίσης πως μιλά μαζί τους τηλεφωνικά κλπ δίνοντας μας μια καθαρή εικόνα για το πόσο πολύ θέλουν όλοι να προχωρήσουν σε μια νέα σειρά.

Υπάρχουν πέντε πιλοτικά σενάρια (με την προσθήκη ενός πέμπτου σεναριογράφου τον οποίο δεν μας αποκαλύπτει αλλά μας λέει ότι αποτελεί μια φοβερή προσθήκη, είναι ένας υπέροχος άνθρωπος αλλά και σεναριογράφος και ξέρει πάρα πολύ καλά και αγαπά τον κόσμο του Γουέστερος). Δεν ξέρουμε πόσα θα γυριστούν. Πάντως λέει πως ο στόχος όλων όσων εμπλέκονται είναι να κάνουν τις νέες ή νέα σειρά εξίσου καλή με το GoT.

Αν και δεν μπορεί φυσικά να αποκαλύψει τι αφορούν μας λέει τι δεν θα δούμε. Προς λύπη αρκετών, μέσα κι εγώ:

1)Δεν θα δούμε Dunk & Egg. Ο Μάρτιν αναφέρει πως υπάρχει λίγο υλικό (!) τρεις νουβέλες, ενώ θα μπορούσε να γράψει μόνο 8 ή 10 παραπάνω και ξέροντας κι ο ίδιος πόσο αργός είναι και πόσο γρήγορα προχωρά η τηλεόραση δεν θέλει να επαναληφθεί ότι γίνεται με το GoT.

2)Δεν θα δούμε την Επανάσταση του Ρόμπερτ. Όπως λέει ο ίδιος μέχρι να τελειώσει την συγγραφή του ASOIΑF θα έχουμε μάθει όλα τα σημαντικά και δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις ή αποκαλύψεις. Δεν είναι μια ιστορία που θέλει να πει.

Τέλος αφού μας πλήγωσε χώνει βαθύτερα το μαχαίρι κλείνοντας ότι ακόμη δουλεύει πάνω στο Οι Άνεμοι του Χειμώνα και θα συνεχίσει να γράφει με το πάσο του μέχρι να ολοκληρωθεί. Με ένα βιβλίο, πέντε σενάρια, τέσσερα νέα βιβλία Wild Cards και ακόμη άλλα τόσα που δεν μπορεί να μας αποκαλύψει ακόμη, κάντε ταξίδια, σπουδάστε, παντρευτείτε, κάντε παιδιά κι εμείς ακόμη εδώ θα είμαστε!

Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς με την τρίχα κάγκελο!

[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.