Ανάλυση επίσημου trailer 7ης σεζόν Game of Thrones

Κι ήρθε η πολυπόθητη στιγμή του trailer!


Φυσικά το 1:48 δεν είναι αρκετό για τα αχόρταγα μάτια μας αλλά ας περάσουμε στην υπέρ-ανάλυση!

Ακούμε τακουνάκια και βλέπουμε πλάτη Σέρσεϊ να βγαίνει προς μια ηλιόλουστη αίθουσα. Η Σέρσεϊ απευθυνόμενη λογικά στον Τζέιμη μιλά για εχθρούς στην Ανατολή και το πλάνο περνά από τον Greyworm και μετά στο τραπέζι με τον χάρτη του Γουέστερος όπου ακούμε εχθροί στην Δύση.
 
 

Τα πλοία (Euron) που καταφτάνουν μέσα στο ομιχλώδες τοπίο και η Κοιλάδα των Άρρυν στο χάρτη. Εχθροί στο Νότο. Κάποιος λιμάρει ένα ξίφος κι ενώ ο χάρτης βρίσκεται στο Τοίχος και στο Μαύρο Κάστρο ακούμε εχθροί στον Βορρά αλλά και πλάνο με Άρυα καβάλα σε άτι μέσα στο χιονισμένο τοπίο. Τυχαίο ή η Άρυα έρχεται να σβήσει ένα όνομα από τη λίστα της;
 
 
 

Στο επόμενο πλάνο η Σέρσεϊ, ο Τζέιμη, μια σκάλα κι ένας εντυπωσιακός τεράστιος επιδαπέδιος χάρτης. Η Σέρσεϊ αναφέρει πως θα νικήσουν ότι κι αν σταθεί στο δρόμο τους κι εμείς βλέπουμε στρατιά Λάννιστερ με το οικόσημο στις ασπίδες τους.
 
 

Στην αίθουσα του Θρόνου υποδέχονται έναν επισκέπτη που λογικά είναι ο Euron αν και τέτοια μούτρα θα κάνει για πολλούς η Σέρσεϊ. Είμαστε οι τελευταίοι Λάννιστερ και μετά καπάκια ο μικρός αδερφός Τύριον στέκεται στους γκρεμούς του Ντράγκονστοουν κοιτάει ψηλά τον δράκο που πετά.

Η Ντάνυ καταφθάνει στο Ντράγκονστοουν (λογικά πρώτο επεισόδιο νέας σεζόν), το τεράστιο κάστρο που μόλις ανοίγουν οι πύλες βλέπουμε το οικόσημο στην κορυφή. Η Ντάνυ λέει πως γεννήθηκε για να κυβερνά τα Επτά Βασίλεια κι αυτό θα κάνει και ταπεινά γονατίζει πιάνοντας το χώμα του τόπου της. Όπως είδαμε και στο τίζερ στην επόμενη σκηνή είναι στρογγυλοκαθισμένη στον εκεί θρόνο.
 

Άσπιλοι μπουκάρουν στον προαύλιο χώρο του Κάστερλυ Ροκ.

Στο Βορρά ο Τζον στην Μεγάλη Αίθουσα με Σάνσα στο πάνελ και δίπλα του Μπριεν έχει τα δικά του προβλήματα και μέσα από τις επευφημίες Ο Βασιλιάς του Βορρά την σκυτάλη παίρνει η φωνή του Μικροδάχτυλου που βάζει ψύλλους στα αυτιά της Σάνσα.

Μια πύλη ανοίγει (Τείχος). Ο Θίον μέσα σε σπίθες και η Μελ από στις επάλξεις του Ντράγκονστοουν παρακολουθεί τον ερχομό της Βορινής πομπής (βλέπε Τζον, Ντάβος κλπ) να ανεβαίνουν στο δρομάκι.
 
 

Η ομάδα του Τζον τρέχει να σωθεί. Κουβαλούν κάποιον.

Η Άρυα ξαποσταίνει στο κρύο δάσος. Ξανά η περικυκλωμένη ομάδα του Τζον και από ότι λένε τα γερακίσια μάτια (σπόιλερ) ο Γκέντρυ κρατά warhammer.
 

Κι ενώ τα σοφά λόγια του Ντάβος ακούγονται για συνεργασία κάνει την εμφάνιση του ο Μικροδάχτυλος. Ντορθράκι σαλτάνε :-P.
 
Πλοία καίγονται και μάχη ανάμεσα σε δυνάμεις Λιλίκας και θείου Euron. Nτάνυ με Χέρι κοιτούν το τραπέζι και Βουνό με νέα πανοπλία, ανανεωμένο λουκ.
 
 

Τώρα σε αυτή τη σκηνή βλέπω Ντάβο να τρέχει να σωθεί και ο μπροστά μοιάζει με τον Τζον.

Τζον κοπανά Μικροδάχτυλο στις κατακόμβες του Γουίντερφελ. Λέτε να πέσει κάποια αποκάλυψη από Μικροδάχτυλο και βγαίνει εκτός εαυτού ο Τζον;

Μάχη μεταξύ Λάννιστερ και Άσπιλων. Η Άρυα κάτι ψάχνει κατω από ένα κρεβάτι. Ένα σάπιο χέρι μπαίνει από το παράθυρο της πόρτας.
 
 

Ντοθράκι πιάνουν σειρά με μάχη Λάννιστερ. Τζον και Τόρμουντ τρέχουν να σωθούν στους πάγους. Ο Τζον φορά γουναρικό Άγριων επιβεβαίωση σπόιλερ που είχε κυκλοφορήσει.

Μισσαντέι σκίζει ρούχο Greyworm. Εντάξει αυτό έχω περιέργεια να το δω και Ελάρια φιλιέται με Γιάρα (γιατι;!). Ένα πιόνι Λάννιστερ του ξύλινου χάρτη – τραπεζιού ρίχνεται κάτω από την Ντάνυ.

Κάποιοι πέφτουν στο νερό και γλυτώνουν από έκρηξη ή μήηηηπως φωτιά δράκου; Λέω εγώ τώρα

Κραυγή δράκου και γιουρούσι δυνάμεων Ντάνυ με δράκο (γιατί μόνο ένα?)

Και τέλος ο Τζον απαγγέλλει ο μεγάλος πόλεμος είναι εδώ.

Πολύ ωραίες σκηνές που μας εξάπτουν την περιέργεια και μας βάζουν φωτιές για το τι θα δούμε στην νέα σεζόν. Για ακόμη μια φορά τα πρόμο της σειράς έχουν να κάνουν πρώτα με τις τρεις δυνάμεις των Σέρσεϊ, Ντάνυ και Τζον αλλά τέλος με την μεγάλη απειλή. Ο Ντάβος έχει το ρόλο του σοφού γέροντα τονίζει όπου τον δούμε για την συνεργασία που πρέπει να υπάρξει σύντομα. Όπως χαρακτηριστικά λέει στο trailer δεν έχει σημασία ποιος σκελετός θα καθίσει τέλος στον Θρόνο.

Εκτός του προφανούς φυσικά υπάρχει και η μάχη Λάννιστερ - Ταργκάρυεν που έχω μεγάλη περιέργεια τι αποτελέσματα θα φέρει κι αν η Σέρσεϊ χάσει το μόνο που της έμεινε, το Θρόνο της.

Δείτε το ξανά και ξανά και ξανά με ελληνικούς υπότοτλους ! <3


Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.