Κάθε Όικος του Game of Thrones θα έχει το δικό του κρασί!


Το HBO συνεργάζεται με τη Vintage Wine Estates και κυκλοφορούν τα επίσημα κρασιά του Game of Thrones!

Η «Seven Kingdom Wines», όπως αποκαλείται η σειρά κρασιών της τηλεοπτικής σειράς, αποτελείται από ένα Chardonnay, ένα Cabernet Sauvignon και ένα Red Blend.

O Bob Cabral, δημιουργός των συγκεκριμένων κρασιών, βραβεύτηκε το 2011 από το περιοδικό “Wine Enthusiasts”, ως o οινοποιός της χρονιάς. Mεγαλωμένος σε οικογένεια οινοποιών, γνωρίζει από καλό κρασί, αλλά και πόσο σημαντική είναι η διαδικασία παραγωγής του.

Η εταιρεία του, η Vintage Wine Estates, διαθέτει εξαιρετικούς αμπελώνες στη Νάπα, το Σονόμα, το Μεντοτσίνο και σε άλλες περιοχές της Καλιφόρνιας. Σύμφωνα με τον οινοπαραγωγό, οι εξαιρετικοί καρποί φρούτων σε συνδυασμό με τις καλύτερες τεχνικές οινοποίησης, χαρίζουν στα κρασιά του Game of Thrones, υψηλή ποιότητα.

Ο Bob Cabral ήθελε να συνδέσει τα επίσημα κρασιά της δραματικής σειράς με τη πλοκή του έργου.
Όπως ανέφερε, «κάθε κρασί σχετίζεται με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ηρώων του κάθε οίκου, αλλά και της γης του στο Westeros».


Γι αυτό το λόγο, το λευκό Chardonnay συνδέεται με τον οίκο Lannister, που φέρει το σύμβολο του χρυσού λιονταριού. Ο οίκος Targaryen, που έχει ως σύμβολο τον δράκο με τα τρία κεφάλια εκπροσωπείται από το Red Blend.

Tα τρία κεφάλια του δράκου συμβολίζουν τους τρεις βασικούς καρπούς από τους οποίους δημιουργήθηκαν το Syrah, το Τempranillo και το Petit Sirah.

Το Cabernet Sauvignon ταυτίζεται με τον οίκο Stark, που έχει ως σύμβολο τον λύκο Direwolf.
Με αυτό το σύμβολο του κυνηγιού, εκφράζεται το πόσο ακριβοθώρητο είναι το συγκεκριμένο προϊόν.

Ο υπεύθυνος προϊόντων αγοράς της ΗΒΟ, Jeff Peters, δήλωσε ότι, «το κρασί παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη σειρά. Συνεπώς είναι απολύτως λογικό να γίνει το λανσάρισμα αυτών των οίνων, με το νέο κύκλο επεισοδίων».


Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.