Ο Kit Harington μιλάει για το τέλος του Game of Thrones


Ο ενθουσιασμός για το trailer του Game of Thrones, που κυκλοφόρησε, μας έχει όλους σε αγωνία για την 7η σεζόν, αλλά όσο πλησιάζουμε τόσο πλησιάζει και το τέλος.


Σαν φανς, είναι δύσκολο να φανταστούμε την ζωή χωρίς το Game of Thrones στους τηλεοπτικούς μας δέτες. Θα είναι ακόμα δυσκολότερο για το cast και το επιτελείο, που αφιέρωσαν τόσο πολύ από τον χρόνο τους, την ενέργεια τους, την καρδιά και την ψυχή τους σε αυτή την παραγωγή.

Για τον Kit Harington- που υποδύεται έναν από τους κεντρικούς χαρακτήρες, τον Jon Snow- το τέλος της σειράς θα είναι γλυκόπικρο. Σε μια νέα του συνέντευξη στο Esquire, ο Harington μοιράστηκε την οπτική του για την ζωή μετά το Game of Thrones.
Χωρίς να λέω αν θα φτάσω μέχρι την τελευταία σεζόν, προσπαθούσαμε να πούμε αντίο στην σειρά αυτην την χρονιά. Το Game of Thrones ήταν η αρχή και το τέλος της δεκαετίας των 20 μου χρόνων, αλλά τώρα είμαι 30. Ίσως να επανασχεδιάσω τον ευατό μου και να μείνω μακριά από μια εικόνα τόσο συνώνυμη με το Thrones, αλλά ίσως αυτός ήταν ο ρόλος που ήταν γραφτό να παίξω και έτσι είναι.
Το να βρουν τον κατάλληλο άνθρωπο για τον Jon Snow δεν ήταν εύκολο. ''Ο Snow είναι ένα κομμάτι πρόκληση,'' σύμφωνα με τον συγγραφέα και παραγωγό George R. R. Martin. ''Στα βιβλία, αυτό που συμβαίνει με τον Jon είναι εσωτερικό. Μπορώ να σας πω τι σκέφτεται, αλλά δεν γίνεται αυτό στην τηλεόραση. Ο ηθοποίος πρέπει να βγάλει προς τα έξω το βάθος, τις λεπτομέρεις και τις εσωτερικες διαμάχες του χαρακτήρα του. Όταν είδαν τον Harington, οι παραγωγοί David Benioff και D.B. Weiss είχαν πειστεί. ''Είχε απλά το βλέμμα-την μελαγχολική ένταση, την φυσικη χάρη, την αίσθηση της αδικίας που πάντα συνδέουμε με ασυνήθιστα κοντούς ανθρώπους.

Ο 1 μέτρο και 68 εκατοστά (σύμφωνα με το Esquire) ηθοποιός είναι συνηθισμένος στις προσβολές και στις φάρσες από τον Benioff και τον Weiss αλλά εκείνος δεν ενδίδει. Σύμφωνα με τον συν-ηθοποίο του Alfie Allen (Theon Greyjoy), ο Harington θα έκλεβε τα τηλέφωνα τους και θα έστελνε ''αηδιαστικά, προσβλητικά και γελοία'' μηνύματα. Ο Benioff και ο Weiss κάποτε έστειλαν στον Harington ένα ψεύτικο σενάριο, στο οποίο το πρόσωπο του Jon είναι καμένο και παραμορφωμένο, λέγοντας του, ''Η HBO ανυσήχησε μήπως ο αδικημένος ήρωας της ένιωθε πολύ Harry Potter.'' Φαίνεται να απόλαυσαν που κοροΐδεψαν τον πρωταγωνιστή και είπαν, ''Χρειάζεται πραγματική δύναμη χαρακτήρα το να μην αφήσεις την ύπαρξη σου ως Kit Harington να σε κάνει μ@λ#κα. Και στα προηγούμενα 8 χρόνια, ο Kit δεν έκανε κανένα βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση.


Το υπόλοιπο του cast δεν φέρεται και αυτό καλά στον Harington. Η Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) αστειεύεται, ''Υπάρχει μια συνεχής τυμπανοκρουσία για να παίζουμε με τα υπέροχα μαλλιά του και να φτιάχνουμε ωραία looks. Τα μαλλιά του τα ελέγχουν όλα. Η γελοία -φτιαγμένη από χέρι- περούκα μου δεν ανταγωνίζεται καν με τον κότσο του.'' Ο Liam Cunningham (Davos Seaworth) προσθέτει, ''Τα μαλλιά του έχουν το δικό τους τροχόσπιτο.'' Σύμφωνα με τον Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), ''Υπάρχει μια αλλαγή στο επίπεδο του πόθου των γυναικών στο δωμάτιο όταν ο Kit βρίσκεται μέσα σ'αυτό, κάτι που όλοι οι άνδρες βρίσκουν ενοχλητικό και ασεβές.

Ενδεχομένως αυτό να εξηγεί την απόφαση του Tormund Giantsbane (Kristofer Hivju) να μιλήσει υποτιμητικά για τον ανδρισμό του Jon στην προηγούμενη σεζόν. ''Θα υπάρχει κάποιο αρνητικό στο να είσαι Kit Harington, σωστά? Φαίνεται πολύ δίκαιο,'' εξηγούν ο Benioff και o Weiss. ''Είναι όμορφος, ταλαντούχος, έξυπνος, και τόσο αξιοπρεπής που είναι είναι απίθανο να μην τον συμπαθείς. Εξοργιστικό. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βάλουμε στον χαρακτήρα του ένα μικρό πέος.'' Ο Harrington τα παίρνει όλα αυτά στην πλάκα, λέγοντας ''Είναι όλοι τους αχρείοι.''

Ένα πολιτισμικό φαινόμενο, το Game of Thrones έχει χρησιμοποιηθεί σαν αναφορά για όλων των ειδών τα θέματα, από την υπερθέρμανση του πλανήτη, στην μετανάστευση και την πολιτική, για να ονομάσουμε μερικά. Ο Harington πιστεύει πως η σειρά έχει μαθήματα να μας διδάξει, λέγοντας:
Το Thrones μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μεταφορά, αλλά αν υπάρχει μια αλήθεια, πιστεύω, είναι πως ο κόσμος που πραγματικά ποθεί την δύναμη είναι και ο κόσμος που δεν πρέπει να την έχει.
Στο γενικό πλαίσιο του Westeros, ο Harington πιστεύει πως ο χαρακτήρας του είναι από τους λίγους που τους αξίζει αυτού του είδους η υπευθυνότητα.
Ίσως ο Jon είναι ένα άτομο που πρέπει να το έχει, διότι δεν κοιτάει γι'αυτό (την δύναμη).
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.