Περίληψη 2ου επεισοδίου – 7η σεζόν

It's not you.

Αγαπημένα Αρχοντόπουλα, καταρχάς πριν πούμε οτιδήποτε άλλο να μοιραστούμε τη χαρά μας και να καλωσορίσουμε το νέο μέλος που γεννήθηκε στον Οίκο του GoTGRFans <3 . Προχωράμε ακάθεκτοι στο ζουμί. Μα πόσο χάρηκα που ξεφορτωθήκαμε τα Φίδια (έστω δύο) δεν λέγεται. Η Άρυα που εννοείται θα γύριζε στο Βορρά αλλά είναι τόσο ωραίο να το βλέπεις, ο Τύριον που άνοιξε επιτέλους το στόμα του, Ντάνυ κάτω τα χέρια από Αράχνη, αγαπώ Σαμ και ας αναλύσουμε το επεισόδιο.

Μια φορά κι έναν καιρό, εκεί στο μακρινό Ντράγκονστοουν εν μέσω μιας καταιγίδας γεννήθηκε η μικρή Νταινέρυς, που έμελε να γυρίσει σπίτι μετά από πολλά – πολλά χρόνια για να πετύχει και πάλι μια καταιγίδα που θα της έκανε τα νεύρα τσατάλια. Η Ντάνυ που ανυπομονεί να φύγει από το εξοχικό τα βάζει με τον Βάρυς. Με μια αναδρομή στην πρώτη σεζόν και τον Βισέρυς, η Ντάνυ είναι ανυπόμονη να φύγει από το Ντράγκονστοουν και απειλεί τον Βάρυς αν την προδώσει. Ο Βάρυς από την άλλη (που οκ δεν είναι κι ο καλύτερος άνθρωπος του Γουέστερος) υπηρετεί τον απλό λαό και κάνει ότι κρίνει σωστό προς όφελος του. 

Λίγο μετά φτάνει η Μελ. Αναμενόμενο ότι η Κόκκινη Γυναίκα θα έψαχνε τον επόμενο πρίγκιπα που έχει υποσχεθεί. Δεν σταματά εκεί, καθώς προτείνει τον Τζον ως ακόμη ένα άτομο που έχει σχετικό πεπρωμένο. Η Ντάνυ ζητά να στείλουν κοράκι στον Τζον και να έρθει «γονυπετής» στο εξοχικό να τα πούνε τετ α τετ.

Στο Βορρά όλοι εξασκούνται για το Μεγάλο Πόλεμο ενώ Τζον, Σάνσα και Ντάβος αναλύουν το γράμμα του Τύριον. Η Σάνσα λέει τη θετική γνώμη για τον Τύριον (κάποιος φούρνος γκρεμίζεται) αλλά δεν συμφωνεί με το ταξίδι. Το ίδιο κι ο Ντάβος που όμως βλέπει θετικά την ύπαρξη των δράκων προς όφελος τους ενάντια στους νεκρούς.

Στο Κίνγκς Λάντινγκ η Σέρσεϊ κάλεσε διάφορους άρχοντες ζητώντας την υποστήριξη τους ενάντια στην Ντάνυ. Στηριζόμενη στην τρέλα του Αίρυς υποστηρίζει πως οι Ταργκάρυεν είναι απειλή καθώς και οι Ντοθράκι που ήρθαν πακέτο. Επίσης σχολιάζει και στους οίκους – υποστηρικτές των Ταϊρέλ ότι η Ολέννα έχει πάρει το λάθος δρόμο και θα υποστούν τις συνέπειες της συμμαχίας της. Μετά την συνάντηση ο Τζέιμη απευθύνεται στον Τάρλυ (που όπως ξέρουμε είναι καλός στρατηγός και ο μόνος που νίκησε τα στρατεύματα του Ρόμπερτ κατά την επανάσταση του Σφετεριστή – αν κι έχω κάποιες διαφωνίες πάνω σε αυτό) ζητώντας την στρατιωτική του υποστήριξη και τάζοντας του τον τίτλο του Προστάτη του Νότου.

Στην Σίταντελ ο Αρχιμάεστερ Ebrose εξετάζει τον Τζόρα, δίνοντας του τα παράλληλα και τα άσχημα νέα. Έχει έξι μήνες λογικής πριν η ασθένεια του τον κάνει κουκουρούκου και τον στέλνει στα ερείπια της Βαλύρια μαζί με τους άλλους ασθενείς. Ο Σαμ αναρωτιέται αν υπάρχει άλλος τρόπος, έχοντας διαβάσει κάτι σχετικό για την θεραπεία της Σιρίν. Όταν ρωτά τον Τζόρα αν θέλει να στείλει κοράκι στην οικογένεια του, ο Τζόρα αποκαλύπτει το επίθετο του κι ο Σαμ μπαίνει σε σκέψεις.

Το πρόβλημα των δράκων θα λυθεί στα υπόγεια της πρωτεύουσας. Ο Qyburn κάνει επίδειξη της νέας υπερμεγέθη βαλλίστρας και η Σέρσεϊ ως νέος Τζόρφυ χτυπά το κρανίο του θρυλικού Μπαλέριον. Διαπερνώντας το. Η φάση θυμίζει Χόμπιτ. Επίσης είναι η ιδέα μου ή οι αναφορές στον Αίγκον αυξάνονται;
 

Στο Ντράγκονστοουν και πάλι η Ντάνυ διεξάγει πολεμικό συμβούλιο. Ο Τύριον ζητά να πολιορκήσουν την πρωτεύουσα με τις δυνάμεις των Ταϊρέλ και Μαρτέλ ενώ οι δυνάμεις της Ντάνυ θα επιτεθούν στο Κάστερλυ Ροκ. Μετά τις αρχικές διαφωνίες οι κυρίες στο συμβούλιο φαίνεται να συμφωνούν με τις αποφάσεις. Ειδικά όταν ένας Λάννιστερ ζητά να προτείνει να χτυπήσουν την έδρα του οίκου του. Όταν η Ντάνυ μένει μόνη με την Ολέννα, η γηραιά κυρία την συμβουλεύει να αγνοήσει τον έξυπνο Τύριον και να γίνει ο δράκος έναντι στους Άρχοντες – πρόβατα. Λίγο παραδίπλα ξετυλίγεται το ρομάντζο Μισάντει και Greyworm για το οποίο αδιαφορώ παντελώς. Δώσε μας Τόρμουντ – Μπριεν να βγούμε στους δρόμους με καπνογόνα!!!
 
 

Ο Σαμ που διάβασε το βιβλίο του Μάεστερ Πάιλος θέλει να θεραπεύσει τον Τζόρα από την ασθένεια. Του απαγορεύεται φυσικά αλλά δεν τον σταματά τίποτα. Παίρνει τα πράγματα στα χέρια του κι επισκέπτεται τον Τζόρα , ενώ εκείνος γράφει αουφίντερσεν γράμμα στην Καλίσι του. Του δίνει την επιλογή μιας «πειραματικής» και επίπονης θεραπείας. Βγάζοντας του το μολυσμένο δέρμα και αλείφοντας τον με ειδική πάστα, ο Σαμ από ότι φαίνεται θα σώσει τον Τζόρα ως χρέος του στον μακαρίτη πατέρα του.
 

Και τι αλλαγή με το πύον του Τζόρα και την πίτα στο πανδοχείο όπου ξαποσταίνει η Άρυα. Η Άρυα πέφτει πάνω σε ένα γνωστό πρόσωπο, τον παλιό συνταξιδιώτη της Hot Pie. Ενώ μασαμπουκιάζει μια πίτα και πίνει μπύρα, ο μικρός μάγειρας την ενημερώνει για τον Τζον και την κατάληψη του Γουίντερφελ. Αυτή είναι και η κινητήρια αφορμή γι να αλλάξει γνώμη και να κατευθυνθεί στο Βορρά. Επιτέεεεεελους!
 

Στον βορρά λοιπόν φτάνει το κοράκι του Σαμ και ο Τζον κανονίζει συνάντηση με τους Άρχοντες. Εκεί τους ανακοινώνει την ύπαρξη δρακόγυαλου στο Ντράγκονστοουν αλλά και το κάλεσμα του Τύριον. Εντόνως η Σάνσα αλλά και οι υπόλοιποι άρχοντες αντιτίθενται στην ιδέα να ταξιδέψει αλλά ο Τζόν έχοντας δει τον στρατό και τη δύναμη του Βασιλιά πασάρει την διακυβέρνηση στην Σάνσα και αποφασίζει να ζητήσει βοήθεια και δρακόγυαλο από την μάνα των δράκων. Πονηρό βλέμμα Μικροδάχτυλου και ανήσυχο βλέμμα Μπριεν.

Στις κατακόμβες του Γουίντερφελ ο Τζον στέκεται μπροστά στον τάφο του Νεντ πριν φύγει για το Ντράγκονστοουν. Ο ύπουλος Μικροδάχτυλος κοκορεύεται για την επιστροφή των οστών του Νεντ, την αγάπη του για την Κατ και την πολύτιμη βοήθεια του στην απόκτηση του Βορρά. Την στιγμή που λέει ότι αγαπά τη Σάνσα όπως την Κατ ο Τζον ανέχτηκε αρκετά και τον κολλάει στον τοίχο λέγοντας του να αφήσει την αδερφή του ήσυχη. Κι εκεί που λέω τώρα θα του σπάσει τα μούτρα, φεύγει. Έξω στο προαύλιο Σάνσα και Τζον κουνούν μαντήλι ενώ το βλέμμα του Μικροδάχτυλου κεντράρει την μικρή Σταρκ. Ποιος ξέρει τι φιτιλιές θα της βάλει ενώ λείπει ο Τζον, μιας και είδαμε πόσο «προσβλήθηκε» από την επίθεση. Ελπίζω η Άρυα να φτάσει πάνω στην ώρα. 
 

Εν μέσω χιονιού η Άρυα προσπαθεί να ανάψει μια καλή φωτιά, όταν το άλογο γίνεται ανήσυχο και αντιλαμβάνεται ότι κάτι υπάρχει εκεί έξω. Την περικυκλώνει αγέλη λύκων και πίσω της εμφανίζεται ένας τεράστιος ανταρόλυκος. Τον αναγνωρίζει ως Νυμέρια και της ζητά να την ακολουθήσει σπίτι. Ο ανταρόλυκος φεύγει όμως κι εμείς μένουμε με τη χαρά καθώς η Άρυα καταλαβαίνει πως η Νυμέρια είναι ελεύθερο πνεύμα, όπως άλλωστε κι η ίδια.
 

Στην Στενή Θάλασσα τα καράβια Γκρέυτζοϋ πηγαίνουν τις Μαρτέλ στο Ντόρν. Τα φίδια βρίσκονται ξάπλα σε αιώρες και η Ελλάρια τα ρίχνει στην Γιάρα. Πριν όμως σκοράρει το καράβι χτυπιέται και βγαίνοντας έξω καταλαβαίνουν ότι δέχονται επίθεση από τον Euron. Φλογισμένες μπάλες καταστρέφουν το στόλο της Γιάρα, ενώ ο θείος με κομπανία ανεβαίνει στο σκάφος της. Ο Euron ως και καλά νέος λυσσασμένος Ράμσεϊ, σκοτώνει με τον πέλεκυ του Ομπάρα και Νυμέρια. Στο αμπάρι η Tyene δεν καταφέρνει να σώσει τη μητέρα της και πιάνονται και οι δύο αιχμάλωτες. Ταυτόχρονα στο κατάστρωμα ο θείος πιάνει την ανιψιά και ζητά από τον Θίον να τη σώσει. Ο Θίον παθαίνει μια κρισάρα πανικού και πέφτει στην θάλασσα αφήνοντας και τη Γιάρα αιχμάλωτη και προδίδοντας την για ακόμη μια φορά. Έτσι ένα πλούσιο δώρο ετοιμάστηκε για την Σέρσεϊ.
 
 
 

Άρυα – Hot Pie και Άρυα – Νυμέρια, δύο συναντήσεις με ουσία και γλυκόπικρα συναισθήματα. Μου άρεσε η σύνδεση της πολυλογίας του Hot Pie όπως έκανε τότε και με την Μπριεν αλλά και η απάντηση της Άρυα για το μαγείρεμα πιτών Φρέυ. Επίσης η ενημέρωση του ήταν η ώθηση που χρειαζόταν η Άρυα για να πάει Βόρεια. Η συνάντηση με την Νυμέρια και η συνειδητοποίηση του πόσο ελεύθερα πνεύματα είναι και οι δύο ήταν συγκινητική.

Η Ντάνυ πολλά νεύρα και μεγάλη ανυπομονησία. Από την μια έχει σύμβουλο τον Τύριον που πάει πιο λάου – λάου το θέμα κατάκτηση κι από την άλλη την Ολέννα που της λέει να πάει βουρ στο ψητό. Είναι υπέρ για τον χαρακτήρα της Ντάνυ να δείχνει πυγμή και να μην ακολουθεί τυφλά τις συμβουλές, παίρνοντας αποφάσεις και δείχνοντας στην τελική ότι είναι ικανή να κυβερνήσει.

Το χαλί για συνάντηση με Τζον στήθηκε διπλά. Ο Τζον χρειάζεται τη βοήθεια της Ντάνυ κι η Ντάνυ έναν σύμμαχο στο Βορρά. Με το πλήγμα από την ναυμαχία δίνουν ένα αβαντάζ στην άλλη πλευρά Σέρσεϊ – Έουρον, ώστε να ισορροπήσουν την υπερδύναμη των δράκων.

Χάρηκα για σκοτωμό Sand snakes μαζί με είσοδο Euron. Γιατί (προσωπική γνώμη) τις θεωρούσα πάντα το αγκάθι της σειράς και από την άλλη περίμενα τον αντικαταστάτη του Ράμσεϊ. Ο Euron έκανε εντυπωσιακή είσοδο και επίδειξη δύναμης. Πολύ καλή η ναυμαχία και ένα δυνατό πλήγμα στην Ντάνυ, που χάνει και στόλο και Ντόρν. Όπως η καταιγίδα στην αρχή του επεισοδίου με τον Euron στο τέλος να χτυπά τις δυνάμεις Ντάνυ, έτσι και στην γέννηση της ο στόλος του χτύπησε των Ταργκάρυεν. Τυχαίο; Δε νομίζω. Η Σέρσεϊ θα αποκτήσει ένα πολύ καλό δώρο και μένει να δούμε πως θα τον ανταμείψει.

Υ.Γ. θέλω κολεγιά Άρυα και Λυάννα Μόρμοντ!!!
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.