4 σκληροπυρηνικοί φαν του Game of Thrones μιλούν για την αποψινή πρεμιέρα της 7ης σεζόν!


Η σειρά απομακρύνεται πλέον τελείως από τα βιβλία του G.R.R. Martin, αλλά όχι από το όραμά του. Αυτό σημαίνει, τέρμα τα σπόιλερ, όλο το υλικό θα είναι ορίτζιναλ.

Ο χειμώνας ήρθε το καλοκαίρι για το «Game of Thrones» που ξεκινάει την 7η σεζόν του αυτή την Κυριακή 16 Ιουλίου και όλοι περιμένουν με αγωνία τι θα συμβεί στη μικρή οθόνη. Η σειρά απομακρύνεται πλέον τελείως από τα βιβλία του G.R.R. Martin, αλλά όχι από το όραμά του. Αυτό σημαίνει, τέρμα τα σπόιλερ, όλο το υλικό θα είναι ορίτζιναλ. Η 7η σεζόν, επίσης, θα είναι μικρότερη. Θα έχει μόνο 7 επεισόδια και θα ολοκληρωθεί στις 27 Αυγούστου. Το lifo.gr ρώτησε 4 σκληροπυρηνικούς φαν της σειράς να μας μιλήσουν για τις προσδοκίες τους όσον αφορά τα νέα επεισόδια.

Ευθυμία Ε. Δεσποτάκη 
Συγγραφέας, μέλος της ομάδας Άρπη, του ΦantastiCon και του sff.gr


Όταν πέσουν οι τίτλοι τέλους, την Κυριακή το βράδυ, θέλω να έχω δει τα παρακάτω, όχι απαραίτητα με αυτήν τη σειρά: τον Τίριον να χύνει ένα ποτήρι κρασί, αποφασισμένος να μην ξαναπιεί. Ο λόγος πρέπει να είναι τρομερός, αλλά τι λέω; Υπάρχει περίπτωση να μη σκαρφιστεί ο Μάρτιν έναν τρομερό λόγο; Την Νταϊνέρις να τροποποιεί τη στρατιωτική της ενδυμασία, ώστε να εξακολουθεί να μοιάζει σαν να φοράει τα αγαπημένα της πέπλα. 

Τόσο καιρό τη συνηθίσαμε με το κομπινεζόν, τώρα θα μας παρουσιάζεται με full plate armor; Τα φρύδια του Τζον να πάψουν επιτέλους να κατσαρώνουν πάνω από τη μύτη του. Ναι, ναι, μεγάλος πολεμιστής και διοικητής της Νυχτερινής Φρουράς και περίπου χήρος και απ’ όλα, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να πάψει να έχει τη φάτσα του δαρμένου κουταβιού. Νισάφι! Και θέλω και τον Μικροδάχτυλο. Αυτός ας είναι όπως είναι. Αχ, αχ, αχ, καρδούλες! 


Δήμητρα Κατωπόδη
Διαχειρίστρια του Game of Thrones GR Fans.


Η αρχή του τέλους. Ο μεγάλος πόλεμος είναι προ των πυλών κι εμείς πήραμε μόνο μια μικρή γεύση από το καλύτερο τρέιλερ του GoT μέχρι τώρα. Η 7η σεζόν θα είναι μεγαλύτερη σε διάρκεια, επικότερη και σίγουρα με πιο γρήγορη ροή. Θα έχει μάχες και σοβαρές αποφάσεις συνεργασιών για το μέλλον. Οι τρεις κύριοι πυλώνες θα είναι ο Τζον, η Σέρσεϊ και η Νταϊνέρις και η αλήθεια που φέρει ο καθένας τους. 

Ο Τζον πιστεύουμε ότι θα συναντήσει την Ντάνι, που φτάνει στην πατρογονική έδρα στο Ντράγκονστοουν. Τους ενώνει η έχθρα για τους Λάνιστερ, αλλά ο Τζον πρέπει να ενημερώσει για την απειλή του Βασιλιά της Νύχτας και να ενωθούν, αν θέλουν να έχουν μία, έστω, ελπίδα για νίκη. Μένοντας στις συμμαχίες, είναι λογικό ο Euron να κινηθεί προς τη Σέρσεϊ. Με την καταστροφή του οίκου των Ταϊρέλ και το μίσος των Μαρτέλ η Σέρσεϊ θα χρειαστεί συμμάχους και μένουν πολύ λίγοι διαθέσιμοι. 

Από την άλλη, ο Γιούρον θέλει εκδίκηση από τα ανίψια Γιάρα και Θίον, που έχουν ήδη συμμαχήσει με την Ντάνι. Ήρθε ο καιρός για την επανένωση των λιγοστών Σταρκ. Με τον Μπραν στον Βορρά, την Άρια στο Γουέστερος και τη Σάνσα στο Γουίντερφελ, είναι μια καλή ευκαιρία να μαζευτούν επιτέλους για πρώτη φορά από την 1η σεζόν. Θα είναι σίγουρα μια υπέροχη στιγμή, που θα ικανοποιήσει πολλούς φαν. 

Τέλος, η αλήθεια του Τζον αποτέλεσε πολύ μεγάλη στιγμή στην ιστορία του GoT και του ανοίγει νέους ορίζοντες. Τώρα μένει μόνο να αναγγείλει τα νέα ο Μπραν, εκτός κι αν μάθει την αλήθεια στις κρύπτες του Γουίντερφελ. Άραγε, πόσα ξέρει ο Μικροδάχτυλος; Ελάχιστες ώρες έμειναν για μια εκρηκτικότερη και από wildfire σεζόν! 


Αλέξανδρος Κλωνάρης 
Επαγγελματίας geek - ερασιτέχνης μαρκετίστας 


Από το 2011, που βγήκε το τελευταίο βιβλίο και η 1η σεζόν της σειράς, έχουν περάσει 6 χρόνια. Έξι χρόνια που γεμίζω το κενό που έχουν αφήσει τα βιβλία με theory videos (FYI, check τους Alt-Shift X και Preston Jacobs στο YouTube), μπλογκ και binge watching σειράς. Στους πρώτους κύκλους η σειρά μού άρεσε. Όσο προχωρούσε, μου άρεσε λιγότερο. Στην 6η σεζόν σχεδόν έκλεισα την τηλεόραση. 

Έβλεπα πράγματα που δεν είχα διαβάσει ακόμα και δεν τα είχα φανταστεί όπως τα είδα. Τον Τζον «απλά» να ξαναζεί, την Ντάνι «απλά» να φεύγει για το Γουέστερος. Αλλά δεν μου την έσπασε γι' αυτό. Μου την έσπασε που είχε γίνει σαν ταινία του Michael Bay και στη θέση των Transformers είχε δράκους, εκρήξεις, φόνους και σεναριακές ευκολίες που σε 2 λεπτά έκλειναν storylines 2-3 βιβλίων/σεζόν (bye bye High Sparrow/Dorne). Δεν ήταν γραφτό να γίνει έτσι! Σχεδόν έκλαψα, αλλά μετά συνήλθα! Μέχρι να βγάλει το βιβλίο ο G.R.R. Martin, την 7η σεζόν θα τη δω. Θα τη δω για να πάρω τη δόση μου και γιατί περιμένω να δω πολλά. Πώς πεθαίνει η Σέρσεϊ; Από δρακοφωτιά ή από έναν νέο Queenslayer; 

Ο Τζον και η Ντάνι θα μας σώσουν από τους κακούς White Walkers ή παίζει κάτι πιο περίπλοκο; Ποιον θα σφάξει μετά η Άρια; Για όλα αυτά περιμένω την 7η σεζόν. Αλλά δύο πράγματα αφήνω να τα περιμένω για όταν (αν) βγει το «Winds Of Winter»: 1) να είμαι ακόμη εδώ ζωντανός, και 2) οι εκρήξεις/φόνοι να έχουν περισσότερο νόημα. 


Ανδρέας Μιχαηλίδης 
Μεταφραστής του Ιππότη των 7 Βασιλείων, συγγραφέας, αφηγητής 


Σκάει ο τζίτζικας, αλλά ο χειμώνας έρχεται… στις οθόνες! Για την ακρίβεια, ο χειμώνας είναι ήδη εδώ, όπως προειδοποιούσε πάντα ο μακαρίτης Nεντ Σταρκ. Μετά τη Μάχη των Μπάσταρδων στην αιματηρή παρτίδα που λέγεται «Παιχνίδι του Στέμματος», τον πρώτο λόγο παίρνουν οι βασίλισσες. Η Σέρσεϊ Λάνιστερ, έχοντας ήδη βαδίσει στο μονοπάτι που απηχεί τις εμμονές του Τρελού Βασιλιά, ανατίναξε το Σεπτ του Baelor, δημιουργώντας ίσως για πρώτη φορά αληθινό ρήγμα με τον αδελφό της. 

Θα μάθουμε, άραγε, αν κάποιος άλλος έσπειρε τα δίδυμα στην κοιλιά της Τζοάνα Λάνιστερ, οδηγώντας εν καιρό τον Tάιγουιν να προδώσει το στέμμα και τον Τζέιμι να γίνει Βασιλοκτόνος; Από την Ανατολή έρχεται η Μητέρα των Δράκων με τον στόλο και τους συμμάχους της για να αποκαταστήσει τη δυναστεία των Tαργκάριεν, έχοντας στο πλευρό της δύο από τους πιο πανούργους άντρες του Γουέστερος: τον Tίριον Λάνιστερ και τον Βάρις. 

Θα μάθουμε γιατί οι δράκοι δεν έφαγαν τον Tίριον και ποιο είναι το παιχνίδι του Βάρις; Στον Βορρά, η Σάνσα Σταρκ είναι η νόμιμη κληρονόμος του Γουίντερφελ και παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι με τον δόλιο Μικροδάχτυλο, όσο ο μπάσταρδος και νεκραναστημένος Τζον Σνόου αναλαμβάνει την ηγεσία. Θα μάθουμε την αληθινή ιστορία του Ρέγκαρ Ταργκάριεν; Επίκειται η επανένωση όσων Σταρκ έχουν απομείνει, με τα παιδιά να έχουν περάσει μια αλλόκοτη και βίαιη ενηλικίωση, καθώς οι ορδές των νεκρών συρρέουν στο Τείχος. Τι αξία έχει ο Σιδερένιος Θρόνος αν εκλείψουν οι άνθρωποι και, πάνω απ’ όλα, τι συμβαίνει αν ένας δράκος πεθάνει στα χέρια των White Walkers; 


Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.