Οι 5 καλύτερες και χειρότερες στιγμές από το επεισόδιο ''Stormborn''


Το ''Stormborn'' ξεκίνησε πολύ ήσυχα. Το πρώτο μισό έμοιαζε πολύ στο ''Dragonstone,''  καθώς κυριαρχήθηκε από στρατηγική και διπλωματικές μανούβρες. Αλλά το επεισόδιο έγινε πιο δραματικό και συναισθηματικό πριν μας δείξει το δυνατό φινάλε. Παρακάτω οι υποκειμενικές σκέψεις και γνώμες μας, μετά το σημερινό επεισόδιο.


"Καλύτερες Στιγμές"


Ο Grey Worm και η Missandei επιτέλους αρχίζουν 

Πείτε μας ρομαντικούς, αλλά αναμέναμε αυτήν την σκηνή. Ήταν όμορφα γραμμένη και δουλεμένη. Μια αμήχανη στιγμή ανάμεσα σε 2 ανθρώπους βαθιά αγαπημένους, που ξαφνικά ανακαλύπτουν πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο από το να 'ριχτούν' ο ένας στον άλλον.


Ο Jon αρπάζει απ'τον λαιμό τον Littlefinger

Ξεκάθαρη συναισθηματική ικανανοποίηση εδώ. Πραγματικά πίστευε ο Liittlefinger πως το να πει στον Jon για το πόσο αγάπησε την Lady Catelyn και πόσο αγαπάει πλέον την Sansa θα του έβγαινε σε καλό; Ο Jon θα μπορούσε πιθανότατα να τον πνίξει εκείνη τη στιγμή αν δεν χρειαζόταν τους Ιππότες του Vale τόσο πολύ.


Η Arya παίρνει λίγη Hot Pie

Ήταν τόσο ωραίο που είδαμε τον αδέξιο Hot Pie ξανά. Αυτή η σκηνή μας θύμισε πόσο διαφορετική είναι η Arya από τότε που συναντήθηκαν τελευταία φορά, πίσω στην 3η σεζόν ενώ αντίθετα εκείνος με δυσκολία μοιάζει να έχει αλλάξει.


Η συνάντηση της Arya και της Nymeria 

Αυτή η σκηνή θα μπορούσε να έρθει ως ψευτοσυναισθηματισμός, αλλά πραγματικά δούλεψε. Αφότου έφυγε η Nymeria, η απογοήτευση της Arya αντικαταστάθηκε από νοσταλγία και την εξαιρετικά αινιγματική γραμμή, ''Αυτό δεν είναι εσύ.''


Ο Theon πηδάει έξω από τη βάρκα και προς τον Reek

Ο Theon πηδάει; Δεν το περιμέναμε. Η αποτυχία του να αποκριθεί στον Euron ήταν τέλεια. Η εύθραυστη ταυτότητα του κατέρρευσε στο πρόσωπο του μανιακού Euron που απειλούσε την Yara. Ήταν σαν να βλέπουμε τον σαδιστή Ramsay Bolton να απειλεί την Sansa ξανά και τον έκανε να επιστρέψει στον Reek. Το άλμα δεν ήταν δειλία αλλά η φυγή ενός βασανισμένου ζώου από τον τρόμο.
"Χειρότερες Στιγμές"Μια τελευταία άθλια σκηνή με τις Sand Snakes

Ακόμα και στο τέλος, δεν υπήρξε μια καλή σκηνή για αυτή την άτυχη παρέα. Έτσι αυτή τη φορά, οι Sand Snakes είναι κορίτσια που αράζουν στις αιώρες τους μαλώνοντας για το ποια θα σκοτώσει ποιον στο Westeros. Τουλάχιστον πολέμησαν και 2 πέθαναν στην μάχη, και οι συγγραφείς δεν θα χρειαστεί να βρουν ένα μέρος για να τις σφηνώσουν ξανά στην ιστορία.Κανείς δεν είχε σκεφτεί μια τεράστια βαλλίστρα;

Αρκετός κόσμος στο Westeros έχει βαλλίστρες, και είδαμε κάποιες αρκετά μεγάλες στο Τείχος. Χρειάστηκε ένας σκοτεινός και τρελός επιστήμονας σαν τον Quburn να ανακαλύψει ένα τεραστίων διαστάσεων για να ρίξει κάτω έναν τεραστίων διαστάσεων δράκο; Περιμέναμε κάτι πιο ύπουλο και απρόβλεπτο από τον Quburn, αλλά δεν πειράζει.Η χρήση της οστρακιάς για μια αηδιαστική σκηνή

Η σκηνή με το χειρουργείο οστρακιάς με τον Jorah και τον Sam ήταν αρκετά καλή. Επίσης και η σκηνή που ακολούθησε, με την Arya και τον Hot Pie, αλλά φαίνεται σαν να αηδιάζουμε αρκετά σε αυτή την σεζόν του Game of Thrones. Την προηγούμενη βδομάδα, υπήρχε η υπερδουλεμένη σκηνή με περιττώματα, και τώρα η γρήγορη εναλλαγή από το πύον που έσταζε από τον Jorah στην αντίστοιχα κιτρινωπή κρεμώδη πίτα.Δώσε ένα διάλειμμα στο κορίτσι πια!


Όπως η Missandei και ο Grey Worm, τα trailers της 7ης σεζόν έδειξαν την σύνδεση της Yara με την Ellaria Sand. Η Missandei και ο Grey Worm είχαν την ένδοξη στιγμή τους στα σεντόνια, αλλά η καημένη η Yara και η Ellaria ίσα που ξεκίνησαν πριν ο κόσμος καταρρεύσει γύρω τους.Μπορούν απλά ο Jon και η Sansa να συζητούν τις ανακοινώσεις εκ των προτέρων;
Πάλι τα ίδια;  Μετά τον τσακωμό τους μπροστά στους συγκεντρωμένους λόρδους την προηγούμενη βδομάδα, πιστέψαμε πως ο Jon και η Sansa δεν θα το ξανα έκαναν αυτό. Αλλά όχι, ο Jon πρέπει να ανακοινώσει πως δέχτηκε την πρόσκληση της Daenerys για το Dragonstone, και τότε η -προφανώς σοκαρισμένη- Sansa είναι έτοιμη να ''παλέψει'' μαζί του μπροστά σε όλους. Και μέσα σε όλα αυτά η Sansa συνεχίζει να ανταλλάζει γρήγορες ματιές με τον Littlefinger. 
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.