Easter Eggs και θεωρίες από το 7.01 Επεισόδιο του Game of Thrones


Το πρώτο επεισόδιο της έβδομης σεζόν του Game of Thrones ήρθε και το παρακολούθησαν περισσότεροι τηλεθεατές από κάθε άλλη πρεμιέρα GOT.
Για την περίληψη του επεισοδίου δείτε εδώ. Φαίνεται όμως ότι το επεισόδιο έκρυβε και μερικά "δωράκια" για τους πιο παρατηρητικούς. Μπορεί κάποια από αυτά να κρύβουν σπόιλερς για τα επόμενα επεισόδια ή μπορεί και να δίνουμε περισσότερη σημασία από ότι πρέπει. Όπως και να'χει προχωρήστε με δική σας ευθύνη!Οι τίτλοι της αρχής
Οι τίτλοι της Αρχής του GOT είναι παραδοσιακά το σημείο που αρκετοί προσέχουν αφού μας δείχνουν που θα εξελιχθεί το επεισόδιο που θα δούμε αλλά και τους οίκους που έχουν υπό την κατοχή τους την κάθε περιοχή. Στους τίτλους του 7.01 είδαμε αρκετές αλλαγές σε σχέση με το 6.10.  Με τον ερχομό της Daenerys στο Dragonestone δεν είδαμε στο χάρτη πλέον το Essos. Αντίθετα μας παρουσιάστηκε με υπέροχα γραφικά το Oldtown. Με χαρά είδαμε για δεύτερο συνεχόμενο επεισόδιο το οικόσημο των Starks στο Winterfell, ενώ κάποιοι επισήμαναν ότι στο Kings Landing υπήρχε το οικόσημο των Baratheon ενώ θα έπρεπε να υπάρχει αυτό των Lannisters.

Oldtown

Οικόσημο Baratheon


Οι γίγαντες
Επόμενη σκηνή που περιείχε μια λεπτομέρεια που ίσως παίξει ρόλο στο μέλλον είναι αυτή του στρατού των White Walkers. Στην σκηνή βλέπουμε ανάμεσα στον στρατό των νεκρών και τρεις γίγαντες. Οι περισσότεροι παρατήρησαν ότι το μάτι του μπροστινού γίγαντα λείπει και την ομοιότητα του με τον WunWun. Αν προσέξετε πιο πολύ ο ένας από τους πιο πίσω γίγαντες φαίνεται να κρατά ένα τεράστιο τόξο. Όλοι θυμόμαστε τι ζημιά μπορεί να κάνει ένας γίγαντας με ένα τέτοιο τόξο από την μάχη στο Castle Black. Θα μπορούσε ένα τέτοιο τόξο να χρησιμοποιηθεί σε μια πιθανή μάχη White Walkers εναντίον Δράκων?


Οι πύλες του Βορρά
Μια ακόμη λεπτομέρεια που εντοπίσαμε έχει να κάνει με την πύλη του τείχους που άνοιξε για να μπει ο Bran και η Meera. Όταν στο τρέιλερ είδαμε μια παρόμοια πύλη στον Βορρά υποθέσαμε οτι αυτή είναι η πύλη που ανοίγει ο Ed για να περάσει ο Bran. Συγκρίνοντας όμως τις δυο πύλες φαίνεται ότι είναι διαφορετικές. Μήπως η πύλη που είδαμε στο τρέιλερ είναι η πύλη του East Watch By the sea που ο Jon έστειλε τον Tormund και τους wildings για να αποτελέσουν την πρώτη άμυνα του Βορρά στην επίθεση των WW?


Το διαφορετικό σύμπαν
Στην πρώτη σκηνή του Sam στο Citatel, τον βλέπουμε να ρίχνει κλεφτές ματιές στο απαγορευμένο κομμάτι της βιβλιοθήκης. Εκεί βρίσκεται ένα ανοικτό βιβλίο που απεικονίζει τους πλανήτες του φανταστικού σύμπαντος του Game of Thrones. Ίσως εκεί βρίσκεται η απάντηση στο γιατί οι εποχές σε αυτό τον κόσμο κρατούν χρόνια και τα καιρικά φαινόμενα είναι τόσο έντονα?


Το χτένισμα της Sansa
Συνεχίζουμε με Sansa. O Jon της είπε ότι θα θαυμάζει την Cersei και η ίδια παραδέχτηκε ότι έχει μάθει πράγματα από αυτήν. Φαίνεται ότι είναι κάτι που οι δημιουργοί του GOT θέλουν να προσέξουμε το πόσο επηρεασμένη είναι η Sansa από την Cersei, αφού σε αυτή την σεζόν μοιάζει να έχει ακόμα και το ίδιο χτένισμα με αυτό που είχε η Cersei την τρίτη σεζόν. Μπορεί βέβαια να είναι τυχαίο ή απλά να μοιάζει καθώς και πολλές γυναίκες στον Βορρά χτενίζουν τα μαλλιά τους με παρόμοιο τρόπο όπως η Lyanna Mormont, όμως Sansa και Cersei φαίνεται ότι πιάνουν τα μαλλιά τους πιο ψηλά από τις υπόλοιπες και αφήνουν πιο πολλές τούφες να πέφτουν μπροστά κάτι που κάνει τα χτενίσματα των δυο γυναικών να φαίνονται όμοια. Ας θυμηθούμε ότι από τα πρώτα πράγματα που έκανε η Sansa όταν έφτασε στο Kings Landing ήταν να μιμηθεί τα χτενίσματα των γυναικών εκεί. Άλλωστε σε παλιότερη συνέντευξη της η Sophie Turner είχε πει πως τα χτενίσματα των κυριών του Westeros μόνο τυχαία δεν είναι και πως στην περίπτωση της Sansa δείχνουν τις επιρροές της την εκάστοτε εποχή.Το τραγούδι του Ed Sheeran
Ο Ed Sheeran στην εμφάνιση του στο επεισόδιο τραγουδά ένα τραγούδι που λέει πως είναι καινούργιο. Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική καθώς οι αναγνώστες των βιβλίων αναγνώρισαν τους στίχους του τραγουδιού "Hands of gold". Το τραγούδι αναφέρεται στο τρίτο βιβλίο της σειράς "A storm of swords" και είχε γραφτεί από τον Symon Silver Τongue με σκοπό να εκβιάσει τον Tyrion για την κρυφή σχέση του με την Shae. Μέσα στο τραγούδι βέβαια αναφέρονται χρυσά χέρια, αλυσίδες και ο λαιμός της γυναίκας στοιχεία που μπορεί να ταιριάζουν και σε έναν άλλο Lannister. Μάλιστα ο Tyrion στα βιβλία σκέφτεται τους στίχους όταν σκοτώνει τη Shae.Ο χάρτης και η προφητεία
Μιας και μιλάμε για τον Jaime, κάποιοι πρόσεξαν ότι στην σκηνή που τα δυο πιο αγαπημένα αδέλφια Lannister στέκονταν πάνω στον τεράστιο χάρτη του Westeros, η Cersei στεκόταν στην περιοχή του Neck ενώ ο Jaime στο Fingers. Μπορεί η θέση τους στον χάρτη να είναι ένα στοιχείο για το ποιος θα σκοτώσει την Cersei και να πραγματοποιήσει την προφητεία ή δίνουμε πολύ σημασία στις λεπτομέρειες και ήταν κάτι τυχαίο?Ο νεκροθάφτης
Ο Hound και o Thoros βρίσκουν τον πατέρα και την κόρη του αγροτόσπιτου να έχουν πεθάνει. Από την στάση τους φαίνεται ότι επειδή θα πέθαιναν από την πείνα ο πατέρας σκότωσε το παιδί του και μετά αυτοκτόνησε. Η σκηνή μας θύμισε την γρια παραμάνα που στην ιστορία που έλεγε στον Bran για τον μακρύ χειμώνα μιλούσε για γονείς που έπνιγαν τα παιδιά τους για να μην τα δουν τα λιμοκτονούν. Στην επόμενη σκηνή ο Hound σκάβει τάφους για τον πατέρα και την κόρη και οι σεναριογράφοι κλείνουν το μάτι στους αναγνώστες των βιβλίων για την θεωρία του νεκροθάφτη. Σύμφωνα με την θεωρία αυτή, όταν η Brienne βρίσκεται στο Quiet Island βλέπει ένα νεκροθάφτη ψηλότερο από την ίδια που φορά πάντα ένα μαντήλι κρύβοντας το πρόσωπο του. Όσοι πίστευαν την θεωρία ήθελαν τον νεκροθάφτη να είναι ο Hound που τελικά δεν είχε πεθαίνει.Ο Sam και τα βιβλία
Από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του επεισοδίου ήταν όταν ο Sam αλλά και η Gilly άνοιξαν τα βιβλία του απαγορευμένου τμήματος της βιβλιοθήκης και άρχισαν να ψάχνουν. Μεγεθύναμε τις σελίδες και βρήκαμε τα εξής:

-Το βιβλίο που διαβάζει η Gilly είναι το "A World of Ice and Fire" ένα βιβλίο ιστορίας γραμμένο από τον Maester Yandel και στην σελίδα υπάρχει το παρακάτω κείμενο: "As the First Men established their realms following their pact, little troubled them save their own feuds and wars, or so the histories tell us. It is also from these histories that we learn of the Long Night when a season of winter came that lasted a generation - a generation in which children were born, grew into adulthood and in many cases died without ever seeing the spring. Indeed some of the old wives tales say that they never even beheld the light of day, so complete was the winter that fell on the world. While this tale may well be no more than fancy, the fact that some cataclysm took place many thousands of years ago seems certain. Lomas Longstrider in his Wonders Made by Man, recounts meeting descendants of the Rhoynar whose secret long"
Είναι το ίδιο βιβλίο που πολλοί έχετε σπίτι σας, την εγκυκλοπαίδεια του Ice and Fire, σελίδα 11 (σε Αγγλική ή Ελληνική έκδοση) στο κεφάλαιο Long Night.


-Στο βιβλίο του Sam βλέπουμε το βαλυριανό στιλέτο για το οποίο θα διαβάσετε ανάλυση εδώ.


-Στην επόμενη σελίδα καταφέραμε να διαβάσουμε τα εξής :
".. range. More damning for the Children, though, was that even when their weapons found the weak joints in the armour or penetrated it outright, there were always more men waiting. In the great war that followed many of the Children perished until The Pact that brought peace to the two
... many disputed) note a resurgence of dragonglass during
... -end we do not know anymore.
….. bronze couldn't bear
...brittle as twigs, and
... whatever the case, the
...the Long Nigh.
...dragonglass..."-Πάμε τώρα και στην πιο ενδιαφέρουσα σελίδα αφού φαίνεται ότι είναι αυτή που θα δρομολογήσει εξελίξεις.

Spoilers Spoilers Παντού!!!

Στην αριστερή σελίδα διακρίνονται κάποια κομμάτια του κειμένου:

"dragonglass, the fashion

... -uted to Westeros.
... -er may use dragonglass
... (less?) of the stone, which
... (crude?), and some of the
... earrings adorned with
... Valyrian princes and
... But for the most part dr-agonglass
... -ue, too difficult for build-ing
... of the ostentatious kind pre-

... (-due?) on dragonglass are the
... consider the stone sacred thoug(h?)
... or because of some arcane
... whatever the case, in the eastern mar
... candles and amulets along with
... There are even tales of the less sav
... dragonglass as a cure for
... in his great work on illnesses and diseases
... little harm incurs from the ingestion
... not discount the harm to the gullible
... better spent on practical treatments
... (it is?) this association with the
... which explains the low
... have purchased
... -rers sadly"

Το δρακόγυαλο λοιπόν είναι η θεραπεία για ποια αρρώστια? Μήπως θα μπορούσε να είναι η απάντηση για το Greyscale του Jorah που στο ίδιο επεισόδιο μάθαμε ότι και αυτός βρίσκεται στο Citatel?

-Στην αριστερή σελίδα βλέπουμε και τον χάρτη που δείχνει το βουνό από δρακόγυαλο που υπάρχει στο Dragonstone.Το κείμενο της σελίδας με τον χάρτη:
"Or perhaps geography is to blame. While dragonlass is rare in
mainland Westeros, the island of Dragonstone more than lives up
to its name, housing vast deposits of dragonglass and even the ...
.. of an ancient mine of the First Men. But Essos has no such equi
valent and, as Maester Adren theorized, value derives? from scarcity

but absence results in the worthlessness. True, legend has it that Valyria
took as much dragonglass as gold from the mines beneath their Four
teen Flames, but the Doom buried all evidence beneath the Smoke-
ing Sea or burned it along with the dragons and very skies on that"

Διαβάζοντας αυτά ο Σαμ αποφασίζει να ειδοποιήσει τον Jon γι' αυτό και κάτι μας λέει ότι πολύ σύντομα θα κατευθυνθεί προς Dragonstone αφού όπως είπε και ο ίδιος το δρακόγυαλο είναι πια πιο πολύτιμο και από χρυσός.
Περπατάμε παράλληλα
Όλα και περισσότερα είναι τα στοιχεία που μας δίνονται μέσα από την σειρά ότι Jon και Daenerys ζουν παράλληλους βίους. Μόνο στο πρώτο επεισόδιο της νέας σεζόν, είχαμε δυο σημεία που οι δυο Targaryen χρησιμοποιούν τις ίδιες ατάκες. O Jon ζητά από τα παιδιά των Karstark και Umber να του υποσχεθούν πίστη τώρα και για πάντα και στην προηγούμενη σεζόν το ίδιο ζήτησε η Daenerys να της υποσχεθούν οι Dothraki. Στο δεύτερο σημείο, o Jon εκνευρισμένος ζητά από την Sansa να μην τον αμφισβητεί μπροστά σε άλλους και ακριβώς το ίδιο είχε ζητήσει η Daenerys από τον Sir Jorah και τον Barristan Selmy όταν υποκρινόταν ότι διαπραγματευόταν να πουλήσει τον δράκο της.


Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.