Όσα ξέρουμε για το στιλέτο που εμφανίζεται στο Game of Thrones

To θέμα περιέχει σπόιλερ απο τα βιβλία και θεωρίες για μελλοντικά γεγονότα.

Σ’ έχω δει κάπου - κάπου σε ξέρω. Ακόμη και να μην θυμόσουν όλες τις λεπτομέρειες , όταν ο Σαμ έμεινε για λίγα δεύτερα στο βιβλίο και το μάτι σου έπεσε πάνω στη σελίδα... κάτι σου θύμιζε αυτό το στιλέτο.

Αυτό το μαχαίρι λοιπόν, γνωστό ως catspaw από Βαλυριανό ατσάλι, είναι το ίδιο που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα δολοφονίας του Μπραν. Πίσω στην πρώτη σεζόν όταν ο Μπραν ήταν σε κόμμα μετά την πτώση, ένας τυπάς στάλθηκε για να τον δολοφονήσει και θα τα κατάφερνε αν η Κατ και ο Σάμμερ δεν έμπαιναν στη μέση.

Η Κατ στη συνέχεια έδειξε το στιλέτο στους Μάεστερ Λούιν, Σερ Ρίντρικ, Ρόμπ και Θίον και μετά το πήρε ως αποδεικτικό στοιχείο και έτρεξε στο Κίνγκς Λάντινγκ για να μιλήσει στον Νεντ. Ο Μικροδάχτυλος το αναγνώρισε, είπε ότι του άνηκε αλλά το έχασε σε ένα στοίχημα από τον Τύριον. Φυσικά αυτό ήταν ψέμα γιατί ο Τύριον δεν θα στοιχημάτιζε ποτέ ενάντια στην οικογένεια του. Η σειρά δεν ξεκαθάρισε απόλυτα ποιος έστειλε το δολοφόνο και το στιλέτο έμεινε στην κατοχή του Νεντ.
 

Στα βιβλία ο Τζέιμη θυμάται τον Βασιλιά Ρόμπερτ να δείχνει το στιλέτο σε μια γιορτή μετά από ένα τουρνουά. Ο Τυριον και ο Τζέιμη πίστευαν πως ο Τζόφρυ έστειλε τον δολοφόνο στον Μπραν. Συμφώνησαν πως η πράξη έγινε κατά πάσα πιθανότητα για να ευχαριστήσει ο Τζόφρυ τον πατέρα του, αφού τον είχε ακούσει να λέει πως ήταν έλεος να σκοτώσουν τον Μπραν από το να μείνει ανάπηρος. Μετά την προδοσία του Νεντ, ο Μικροδάχτυλος παίρνει το στιλέτο και τελευταία φορά φάνηκε στο τρίτο βιβλίο. Στην σειρά το είδαμε στο επεισόδιο 4 στην 1η σεζόν, στο γραφείο του Νεντ όταν τον επισκέφτηκε η Σέρσεϊ. Από κει και πέρα το χάνουμε.

Το στιλέτο θα παίξει ρόλο, μιας και οι σεναριογράφοι αποφάσισαν να το συμπεριλάβουν στα παλιά κείμενα του βιβλίου από τον απαγορευμένο τομέα της βιβλιοθήκης. Πόσο παλιό είναι το στιλέτο και γιατί είναι τόσο σημαντικό ώστε να υπάρχει σε ένα τέτοιο παλιό κείμενο μένει να το δούμε. Ο Σαμ λέει πως οι Ταργκάρυεν στόλιζαν σε δρακόγυαλο τα όπλα τους. Το στιλέτο πρέπει να έχει λογικά δρακόγυαλο μέσα ή η λαβή του να είναι από κόκκαλο δράκου και ίσως να βρίκαμε ακόμη ένα υλικό που σκοτώνει Γουόκερς.

Πριν τη σεζόν, το στιλέτο φάνηκε περασμένο στη μέση της Άρυα στην φωτογράφιση του Entertainment Weekly. Άρα το στιλέτο θα βρεθεί στην κατοχή της. Λογικά η Άρυα θα φτάσει στο Γουίντερφελ για την επανένωση με τους υπόλοιπους και θα το κλέψει ή πάρει από τον Μικροδάχτυλο. Ίσως το στιλέτο παίξει και ρόλο στον θάνατο του Μικροδάχτυλου. Βέβαια το στιλέτο θα μπορύσε να βρίσκεται στην κατοχή ενός άλλου και μακριά από το Βορρά και με τον ερχομό της Άρυα στην πρωτεύουσα να έχουμε εκεί μια εξέλιξη και να βρεθεί στα χέρια της.Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.