Θεωρία : Ποιο θα είναι το τέλος του Game of Thrones

To θέμα περιέχει σπόιλερ / αναφορές από τα βιβλία.

Τώρα που φτάνουμε στο τέλος πολλοί προτρέχουν για όχι μόνο τους θανάτους και το τέλος της 7ης αλλά και πως θα τελειώσει ολόκληρη η σειρά. Ο Μάρτιν αργεί ακόμη να βγάλει τα εναπομείναντα βιβλία (όχι πως κάτι τέτοιο εμπόδισε τους παραγωγούς) και ουσιαστικά πλέουμε σε άγνωστα νερά.

Μια θεωρία που ανέβηκε στο Reddit προβλέπει το τέλος του GoT, βασισμένη στη θεωρία του Αζόρ Αχάι. Αν έχεις χάσει κεφάλαια διάβασε εδώ. Η θεωρία ξεκινά αναλύοντας το μύθο του Αχάι κομμάτι - κομμάτι και μπλέκοντας κι άλλα πρόσωπα όπως τον Μπραν τον Χτίστη και τον Τζον Σνόου.

Θεωρούμε ότι η προφητεία είναι στην ουσία μεταφορά και για να δώσουμε φως στην υπόθεση θέλουμε κυριολεκτικά το Lightbringer. Ας πούμε ότι το ίδιο το Γουίντερφελ είναι στην πραγματικότητα το Lightbringer. Αν αυτό ισχύει τότε ο Μπραν Σταρκ είναι ουσιαστικά ο αυθεντικός Αζόρ Αχάι. Ο Μπραν έφτιαξε το Γουίντερφελ ως όπλο για να απωθήσει τους Γουόκερς. Συγκεκριμένα η κατασκευή του κάστρου πάνω σε καυτές πηγές έγινε ώστε να μην μπορούν οι Γουόκερς να περάσουν, ως πλάσματα φτιαγμένα από πάγο. Κυριολεκτικά το Lightbringer είναι αυτές οι πηγές.

Το ξίφος σύμφωνα με την προφητεία φτιάχτηκε 3 φορές και έσπασε τις δύο μέχρι ο Αχάι να το χώσει στην καρδιά της γυναίκας του. Σύμφωνα με την θεωρία τα τρία αυτά στάδια αναπαριστούνται πάλι μεταφορικά.

Πρώτη προσπάθεια – βύθιση σε νερό. Το Γουίντερφελ/Lightbringer σφυρηλατήθηκε από νερό όταν ο Θίον προσπάθησε να λυγίζει τη δύναμή του, αλλά έσπασε.

Δεύτερη προσπάθεια – βύθιση στην καρδιά ενός λιονταριού. Ο Τζον νικά τον Ράμσεϊ που συνεργαζόταν με τους Λάννιστερ (το έμβλημα των Λάννιστερ είναι ένα λιοντάρι).

Η τρίτη προσπάθεια θα γίνει στο τέλος της σειράς και θα μας λυπήσει, σύμφωνα και με το γλυκόπικρο τέλος που έχει υποσχεθεί ο Μάρτιν. Η Ντάνυ φτάνει στο Γουέστερος και θα αποκαλυφθεί η πατρότητα του Τζον. Τζον και Ντάνυ ερωτεύονται κάπου στη μέση της τελικής μάχης με τους Γουόκερς. Δύο από τους δράκους θα πεθάνουν μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και θα μείνει μόνο ο Ντρόγκον. Ο Ντρόγκον είναι η ψυχή της Ντάνυ και η ίδια γίνει η Nissa Nissa οπότε ο Τζον πρέπει να δέσει την ψυχή της με το Lightbringer (Γουίντερφελ) για να νικήσει τους Γουόκερς.

Τα παραπάνω μπορούν να συνδεθούν με την προφητεία για τις τρεις προδοσίες που θα υποστεί η Ντάνυ* και με το ΑΝ τα δυο πιτσούνια ερωτευτούν έχουμε την τρίτη προσπάθεια κατασκευής του ξίφους και την Ντάνυ να παίρνει το ρόλο της Nissa Nissa γυναίκας του Αχάι. Έτσι ο Τζον ως νέος Αχάι θα πρέπει να θυσιάσει τον Ντρόγκον και να τον δέσει με το Γουίντερφελ για να σώσει το Γουέστερος από τους Γουόκερς. Το Game of Thrones θα τελειώσει με την προδοσία της Ντάνυ (προδομένη από αγάπη) ή ίσως και θυσία της από τον Τζον.


*Για την προφητεία με τις 3 προδοσίες :
. . . three heads has the dragon . . .
. . . three fires must you light . . . one for life and one for death and one to love . . .
. . . three mounts must you ride . . . one to bed and one to dread and one to love . . .
. . . three treasons will you know . . . once for blood and once for gold and once for love . . .
Αν θεωρήσουμε ότι είναι η ίδια προφητεία και όχι ξεχωριστές τότε έχουμε:
1: Οι τρεις φωτιές είναι οι δράκοι και συγκεκριμένα ο Ντρόγκον που πεθαίνει στο τέλος του GoT.
2: O Hizdahr zo Loraq
3: O Τζον που θα τον αγαπήσει και θα την προδώσει
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.