Γνωρίστε τον δημιουργό που έκανε τους όμορφους χάρτες για το The Lands of Ice and Fire!


Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιος κάνει αυτούς τους πανέμορφους χάρτες για το A Song of Ice and Fire, και το The Lands of Ice and Fire;

Γνωρίστε τον Jonathan Roberts, ηλικίας 36 ετών. Είναι ένας θεωρητικός φυσικός. Ο Roberts έχει πτυχίο και μάστερ στη φιλοσοφία και τη φυσική από την Οξφόρδη και ένα διδακτορικό δίπλωμα. Στη θεωρητική φυσική υψηλής ενέργειας από το πανεπιστήμιο του Southampton.

Είναι ο τέλειος τύπος για να δημιουργεί ψεύτικους χάρτες. Έχει μεγάλη φαντασία. Μεγαλώνοντας σε μια αγροικία 1.000 ετών στη Σκωτία, ο Roberts έχει ζωγραφίσει πολλούς φανταστικούς χάρτες από την παιδική του ηλικία. Κατασκεύασε το αρχαίο σπίτι του, δημιούργησε χάρτες θησαυρών στον κήπο του και σχεδίασε τεράστιους, περίπλοκους χάρτες και κόσμους για παιχνίδια των Dungeons & Dragons με τους φίλους του.


Ο Roberts εργάζεται ως κύριος υπεύθυνος καινοτομίας στο dotdash.com (πρώην about.com) και έχει δημοσιεύσει εδώ και καιρό τους χάρτες του στο διαδίκτυο. Πριν από πέντε χρόνια, έλαβε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Random House. Ο George R.R. Martin είχε δει το έργο του και ήθελε να δημιουργήσει 12 χάρτες για το επερχόμενο βιβλίο Lands of Ice and Fire. Ήταν μια προσφορά που δεν μπορούσε να αρνηθεί ο Roberts, όπως αποκάλυψε στον Κρέιν.

Ήταν μια ευκαιρία ονείρου. Στα μεγάλα φαντασιακά sagas, ο κόσμος είναι ο δικός του χαρακτήρας. Καθορίζει τη δράση, τις δυνατότητες και τις αποφάσεις των χαρακτήρων. Η κατανόηση του κόσμου είναι συνήθως το κλειδί για την κατανόηση της πλοκής και αυτό απαιτεί έναν χάρτη.

Υπήρχε μόνο ένα πρόβλημα: ο Martin χρειάστηκε και τους 12 χάρτες που ολοκληρώθηκαν σε 12 εβδομάδες.  "Σχεδίασα ολόκληρο τον κόσμο σε ένα MacBook Pro με 300% ζουμ", λέει. Η τεράστια επέκταση της κλίμακας του επέτρεψε να δημιουργήσει χάρτες μέχρι έναν ψηφιακό καμβά μεγέθους τοίχου, επιτρέποντάς του να δουλέψει την κάθε λεπτομέρεια.


Αν και η χαρτογραφία φαντασίας και η επιστήμη της θεωρητικής σωματιδιακής φυσικής φαίνεται να έχουν ελάχιστα κοινά στοιχεία, ο Roberts αισθάνεται μια βαθιά σχέση μεταξύ των συμφερόντων του. "Η επικοινωνία της επιστήμης είναι η άσκηση της χαρτογράφησης της κατανόησης του κόσμου με τρόπο που οι άλλοι μπορούν να καταλάβουν".

"Νομίζω ότι οι χάρτες είναι εικονογραφικοί", είπε. "Σας επιτρέπουν να σκέφτεστε για μέρη του κόσμου που ο συγγραφέας δεν μπορεί ποτέ να επισκεφτεί." Όσοι από εμάς επενδύσαμε σε μυθιστορήματα φαντασίας γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι ο παγκόσμιος χάρτης στο βιβλίο, έτσι εκτιμάται το έργο του Roberts.
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.