Η Lena Headey μιλάει για το πως είναι να υποδύεται την Cersei, τις αρνητικές αντιδράσεις και την 7η σεζόν


Οι φίλοι του Game of Thrones πρόκεται σύντομα να δουν την Lena Headey πίσω στην δράση ως η Βασιλισσα Cersei Lannister, αλλά πριν απ'αυτό, η ηθοποιός Lena Headey μας πληροφορεί σε μια σκιαγράφηση του χαρακτήρα της στην The New York Times.


Φυσικά, δεν κάνει κανένα spoil. '' Είσαι [βρισιά] σοβαρός τώρα;'' είπε όταν ο δημοσιογράφος Jeremy Enger την ρώτησε τι συμαίνει στην 7η σεζόν. ''Χμμ, δεν περναέι καλά-εκεί είμαστε. Προφανώς ο χειμώνας πραγματικά έρχεται, εντέλει.'' Άξιζε την προσπάθεια, Enger.

Η Headey, παρόλ'αυτά προσέφερε όντως μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες για την προσωπικότητα της Cersei. '' Οι πεινασμένοι για δύναμη άνθρωποι είναι τρομακτικοί, αλλιώς γιατί να μην χαλαρώσεις απλά;'' Και η Cersei σίγουρα δεν είναι και πολύ χαλαρή.

Οι παραγωγοί της σειράς David Benioff και Dan Weiss, μιλώντας στην Times μέσω email, υπονόησαν πως αυτός ο τρόπος σκέψης είναι αυτό που έκανε να ξεχωρίσει στις auditions. Είπαν πως απέφυγε ''το στερεότυπο της Κακιάς Παγωμένης Βασίλισσας.'' και κατάφερε να κάνει πάρα πολύ καλά αυτό που κάνει τον χαρακτήρα να κάνει το 'κλικ'.
Η Lena ήταν η μόνη που εξέφρασε την ενόχληση της με το να υποδύεται την Cersei- την αίσθηση του συνεχούς εξονυχιστικού ελέγχου και της πολιορκίας που έρχεται με την θέση της στον κόσμο, μια θέση που ποτέ δεν διάλεξε εκείνη.
Σχεδόν όλοι οι συμπρωταγωνιστές της Headey συμφωνούν πως είναι εξαιρετική στον ρόλο της, με τον Conleth Hill (Varys) να λέει πως '' μπορεί να κάνει με ένα βλέμμα περισσότερα απ'ότι μπορούμε να κάνουμε από μερικές σελίδες διαλόγου.'' Και ήταν πράγματι ο Peter Dinklage, με τον οποίο η Headey δούλεψε το 2010 σε μια indie ταινία, την Pete Smalls is Dead. '' Πίστευα πως θα ταίριαζε καλά για την Cersei επειδή οποιοσδήποτε αστείος όσο η Lena μπορεί να κάνει πτώση στα σκοτείνα βάθη,'' έγραψε σε ένα email ο Dinklage. ''Αυτοί οι 2 πάνε πάντα χέρι-χέρι.''


Η Headey βρέθηκε σε κάποιες από τις πιο αμφιλεγόμενες στιγμές, σαν και αυτήν την σκηνήη της 4η σεζόν όπου ο Jaime την βιάζει κοντά στο πτώμα του γιου τους Joffrey. ''Αγαπάμε τις καλές αρνητικές αντιδράσεις,'' σχολίασε, και αναρωτήθηκε γιατί αυτή η σκηνή δημιούργησε περισσότερη οργή από ''έναν άντρα στον Βορρά να πηγαίνει τα παιδιά του στους White Walkers.''

Όσο για το ότι η Cersei είναι από τους μερικούς εξέχοντες γυναικείους χαρακτήρες που επιβίωσαν από την 1η σεζόν έως σήμερα, η Headey είπε πως ''έχοντας αυτήν την άνοδο των γυναικών, με τις διαφορετικές αμφιέσεις τους- είναι περίπου ανήκουστο, πραγματικά.'' Παρόλη την κακή φήμη που συνοδεύει τον ρόλο, μπορεί να οδηγήσει σε μερικές αμήχανες καταστάσεις, όπως όταν η νοσοκόμα που βοηθούσε την Headey να ταΐσει το νεογγένητο μωρό της και άρχισε να φωνάζει ''shame'' όσο εκείνη με '' 'άρμεγε' σαν ανθρώπινη αγελάδα.''

Είχα πάρει μορφίνη, και έτσι ήταν κάπως αστείο. Αν βρισκόμουν αμυδρά σε αυτόν τον κόσμο, ίσως είχα παρεξηγηθεί περισσότερο.

Όταν δεν κάνει γυρίσματα για το Game of Thrones, η Headey ανατρέφει την οικογένεια της με τον αρραβωνιαστικό της, σκηνοθέτη Dan Cadan, στο Yorkshire. Δεν αρκετά παλιά που η Headey περνούσε ''μερικά αρκετά δύσκολα χρόνια'' στη διάρκεια του διαζυγίου της. Μια ασημένια επένδυση: προσπάθησε να πάρει αυτές τις δυσκολίες και να τις βάλει ''στην Cersei με τρόπο που ήταν καθαρκτικός για μένα, αντιθέτως θα είχα καταρρεύσει.''

Έτσι στο τέλος, μπόρεσαν οι Times πάρουν κάτι από την Headey σχετικά με το τι γίνεται στην σειρά; Ποιος, για παράδειγμα, κάθετε στον Iron Throne στο τέλος όλων; ''Δεν γίνεται να είμαι εγώ επειδή είμαι ήδη εκεί,'' είπε. ''Έτσι είμαι [βρισιά].'' Το δεχόμαστε.

Επίσης, απλά για να ξέρετε, άνθρωποι στο set του Game of Thrones στο ξανθό καρέ της Cersei ως ''το γογγύλι.'' Είστε ευπρόσδεχτοι.

Ακολουθούν SPOILERS

Προσοχή παρακάτω στα σημαντικά SPOILERS.
Προς το τέλος του άρθρου, ο Enger γράφει πως η Headey μέχρι στιγμής είναι χαλαρή ''μέχρι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα αυτό το φθινώπορο για την τελευταία σεζόν του Game of Thrones. Γιατί είναι σημαντικό; Επειδή αποκαλύπτει πως η Cersei θα ζήσει σε όλη την 7η σεζόν.

Τώρα, αυτό δεν είναι τεράστιο spoiler. ''Ο χαρακτήρας δεν πεθαίνει.'' Αλλά νομίζω πως πολλοί φανς αναρωτιούνταν εάν η ασταθής η Cersei, η οποία αυτή τη στιγμή διοικεί ένα ετοιμόρροπο βασίλειο, θα πέθαινε στο τέλος της σεζόν. Προφανώς όχι. Ας ζήσει για πολύ η βασίλισσα.
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.