Η σχεδιάστρια Michele Clapton μιλά για τα κοστούμια και ρίχνει σπόιλερ για την 7η σεζόν του Game of Thrones

Τα ρούχα στο GoT λένε τη δική τους ιστορία.

Η σχεδιάστρια Michele Clapton σε συνέντευξη της στο uproxx μίλησε για τον σημαντικό ρόλο που παίζουν τα κοστούμια στην διήγηση της ιστορίας. Τα φετινά ντυσίματα όλων είναι μια πρόβλεψη για τα πράγματα που έρχονται και το τέλος που πλησιάζει. Η Clapton θέλησε να αναπαραστήσει οπτικά το φυσικό και ψυχολογικό ταξίδι του κάθε χαρακτήρα. Ανέλυσε τέσσερις μεγάλους χαρακτήρες που θα δούμε στην 7η σεζόν.

Μιλώντας για το στιλ του Τζον η σχεδιάστρια πετά ένα σπόιλερ. Γι αυτό όποιος δεν θέλει αποφεύγει το κομμάτι του Τζον!

Ο Τζον σε σύγκριση με άλλους χαρακτήρες δεν είχε φοβερές ενδυματολογικές αλλαγές, προτιμώντας πάντα σκουρόχρωμα ρούχα και τα μαύρα όταν μπήκε στην Νυχτερινή Φρουρά. Μετά την κατάληψη του Γουίντερφελ ο Τζον υιοθετεί την ένδυση του Νεντ φορώντας περισσότερες γούνες και μια κάπα που θα γίνει το επίκεντρο της ιστορίας στην 7η σεζόν. Αυτή η κάπα μοιάζει με του Νεντ και η μετάβαση του Τζον σε ένα νέο στιλ που αναπαριστά ένα νέο ταξίδι. Η Clapton είπε στο uproxx πως ο Τζον παρατά το αρχοντικό στιλ για κάτι που θα ταιριάξει όταν θα πάει βόρια του Τείχους στη σεζόν.

«Αγκαλιάζει το βορινό - πέρα από το Τείχος στιλ - το στιλ των Άγριων και ο λόγος που το κάνει είναι η πρακτικότητα Ο Kit ήταν ευχαριστημένος που δεν είχε την βαριά μεγάλη κάπα. Ήταν ευκίνητος και μπορούσε να παλέψει και να κινηθεί και νομίζω ότι ήταν μια πραγματικά ενδιαφέρουσα διαδικασία να τον βγάλουμε σε αυτό το νέο στιλ»

Όταν δεν παλεύει με τους Γουόκερς ο Τζον θα αλληλεπιδράσει με παίκτες εξίσου επικίνδυνους με τον Βασιλιά. Η ομάδα της Clapton είχε πολλές συζητήσεις για την κάπα, αν θα του δώσει παρουσία ή μήπως θα ήταν καλύτερο να μην την έχει.

«Υπήρξαν στιγμές που την αφαιρέσαμε γιατί θέλαμε να γίνει πιο ευάλωτος. Ειδικά όταν συναντά την Ντάνυ και πήγε να την δει για πρώτη φορά στα διαμερίσματα της. Αποφασίσαμε να την βγάλουμε, αλλά όταν πήγε να δει τη Σέρσεϊ την προσθέσαμε στο στιλ».

Αν και η συνάντηση Τζον και Ντάνυ ήταν γνωστή από την πρώτη στιγμή των γυρισμάτων η συνάντηση με την Σέρσεϊ αποτελεί κάτι νέο και μένει να δούμε τον τρόπο που οι δυο χαρακτήρες θα συναντηθούν. Τετ α τετ ή ως μέρος μιας μεγάλης συνάντησης πολλών χαρακτήρων στο Ντράγκονπιτ;;;

Τώρα σε τρεις γυναικείους χαρακτήρες που έχουν αλλάξει πολλές ενδυμασίας από την πρώτη σεζόν. Τα ρούχα της Ντάνυ φέτος απεικονίζουν την Μητέρα των Δράκων και την κατακτήτρια και την αρχηγό των Άσπιλων. Σκληροί ώμοι, κόκκινα στοιχεία και βαριές αλυσίδες που διασχίζουν το μπροστινό μέρος της στολής. Η ίδια η αλυσίδα αντιπροσωπεύει τις προθέσεις του Dany λέει η Clapton. «Δεν μπορεί να έχει κορώνα, δεν έχει κατακτήσει κάτι ακόμα». Φέτος η Ντάνυ μοιάζει κάπως στον Βισέρυς αφού μοιράζεται πλέον τη φιλοδοξία του. Βλέπουμε την αρχή της Ντάνυ.


Το ντύσιμο της Σέρσεϊ στο φινάλε της 6ης σεζόν αναπαριστούσε μια γυναίκα που ξέρει ότι είναι όμορφη, περήφανη αλλά και σε πένθος υιοθετώντας το μαύρο χρώμα και αφήνοντας πίσω τα χρυσά και κόκκινα χρώματα του οίκου. Η φετινή ένδυση αποτελείται από στρώσεις υφασμάτων και στοιχείων όπως οι επωμίδες. Η Clapton λέει πως όλα αυτά προσθέτουν μια αίσθηση εξουσίας αλλά επίσης είναι ένα στολίδι.

«Τα πάντα είναι αφαιρούμενα και σκέφτηκα ότι ήταν πολύ σημαντικό το φόρεμά της, το απλό φόρεμα από κάτω να είναι πραγματικά ξεκάθαρο. Βρίσκεται σε πένθος. Βάζει αυτά τα στοιχεία για να δείξει δύναμη αλλά υπάρχει μια ευθραυστότητα σε αυτή τη δύναμη». 


Τέλος μίλησε για τη Σάνσα και την αλλαγή που ξεκίνησε από την προηγούμενη σεζόν με το πιο «γκόθικ» στιλ θέλοντας να δείξει περισσότερη δύναμη και μια αποδοχή όσων ίσως της συνέβησαν. Το ρούχο φέτος αποπνέει συμβολισμούς, το φορά σαν πανοπλία αλλά κρατά τα φτερά από τον καιρό στο Eyrie και το στρογγυλό κολιέ. Η διαφορά γίνεται με τον τύπο υφάσματος που θυμίζει την μητέρα της, κάτι σαν ψάρια που κολυμπούν.
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.