Πως τα social media εκτόξευσαν το Game of Thrones!


Το Game of Thrones σεζόν με τη σεζόν σπάει όλα τα ρεκόρ.

Πέρσι, 8,9 εκατομμύρια άτομα παρακολούθησαν ζωντανά το τελευταίο επεισόδιο της προηγούμενης σεζόν του Game of Thrones. Πρόπερσι το τελευταίο επεισόδιο το είχαν παρακολουθήσει 8,1 εκατομμύρια κόσμου. Κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερος κόσμος παρακολουθεί την ιστορία των επτά βασιλείων και παραμένει κολλημένος στην οθόνη για να δει τις περιπέτειες του John Snow και της Daenerys. Και αυτό δεν είναι κάτι καθόλου συνηθισμένο για την αμερικανική τηλεόραση.

Η αύξηση του κοινού του Game of Thrones είναι εκθετική. Τα επεισόδια της πρώτης σεζόν της σειρά είχαν κατά μέσο όρο 2,52 εκατ. θεατές, της δεύτερης σεζόν 3,8 εκατ. θεατές και τα επεισόδια της προηγούμενης σεζόν είχαν κατά μέσο όρο 7,69 εκατομμύρια θεατές. Συνήθως οι αμερικανικές σειρές χάνουν τηλεθεατές όσο προχωρούν οι σεζόν. Ακόμα και εξαιρετικά δημοφιλείς σειρές όπως το Lost, το Τhe West Wing και οι Sopranos έχαναν κόσμο όσο πλησίαζαν προς το τέλος τους. 


Ουσιαστικά το Game of Thrones έχει μπει σε ένα κλειστό κλαμπ μαζί με σειρές όπως τοBreaking Bad που χρησιμοποίησαν τα social media για να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερο κοινό όπως εξελισσόντουσαν. Κατά τις τελευταίες τρεις σεζόν το Game of Thrones έχει κερδίσει 16,5 εκατ. νέους φίλους στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Twitter και το Instagram. Δεδομένου πως το σύνολο των φίλων της σειράς σε αυτά τα κοινωνικά δίκτυα φθάνει τα 33 εκατ., περίπου οι μισοί φαν προστέθηκαν κατά το δεύτερο μισό της ζωής του Game of Thrones.

Η αύξηση του κοινού που ακολουθεί τη σειρά στα κοινωνικά δίκτυα είναι εμφανής ακόμη και σήμερα. Τις τελευταίες 90 ημέρες η σειρά έχει κερδίσει 1,8 εκατ. νέους φαν, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης ListenFirst. «Καθώς προχωρούν οι σεζόν νέοι φαν προστίθενται συνεχώς. Πλέον με περισσότερους από 32 εκατ. φίλους στα κοινωνικά δίκτυα, είναι δύσκολο να μην δει κάποιος κάτι σχετικό με το Game of Thrones στον υπολογιστή του. Έτσι κανένας δεν θέλει να μείνει εκτός», σημειώνει ο συνδιευθύνων σύμβουλος της ListenFirst Τζέισον Κλέιν, εξηγώντας το πώς η μεγαλύτερη βάση στα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να οδηγήσει και σε αυξημένη τηλεθέαση.


Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.