Αυλαία για Ολέννα – η καλύτερη σκηνή του 3ου επεισοδίου με την Βασίλισσα των Αγκαθιών

Η αίσθηση επιστρέφει

Το GoT όπως το αγαπάμε, στα καλύτερά του, μας έδωσε ένα υπέροχο επεισόδιο ακόμη κι αν μας άφησε γλυκόπικρη γεύση. Ο θάνατος της Ολέννα ήταν δυσάρεστη στιγμή αλλά έφυγε όπως γνωρίσαμε και αγαπήσαμε τον χαρακτήρα. Αληθινή και καυστική. Σε συνδυασμό με την κατάκτηση του Χάιγκαρντεν από τον Τζέιμη, η μεταξύ τους σκηνή έφερε και το τέλος του οίκου των Ταϊρέλ στην τηλεοπτική μεταφορά, εκτός από ένα χτύπημα στην Ντάνυ και μια νίκη στην Σέρσεϊ.

Η Ολέννα κάθεται "νικημένη" περιμένοντας το τέλος της. Ακόμη στο μπαλκόνι, βλέποντας τις δυνάμεις Λάννιστερ – Τάρλυ έχει καταλάβει το τέλος. Ο Τζέιμη αντί να ακολουθήσει τα βασανιστικά σχέδια της Σέρσεϊ, αποφασίζει να της δώσει δηλητήριο με το οποίο θα φύγει ήσυχα από τη ζωή. Ήσυχα και Ολέννα δεν πάνε όμως. Το πίνει μονοκοπανιά αλλά δεν κρατάει το στόμα της κλειστό, ούτε πριν και ούτε μετά.

Τον προειδοποιεί για την καταστροφή του από την αδερφή Σέρσεϊ και τα απαίσια σχέδια της και πιο σημαντικό αποκαλύπτει την εμπλοκή της στον θάνατο του Τζόφρυ, ενώ έχει πάρει όμως το δηλητήριο. Ο Τζέιμη συνειδητοποιεί και τα επακόλουθα αυτής της πράξης. Τη δίκη του Τύριον και το θάνατο του πατέρα του.

«Πες το στην Σέρσεϊ. Θέλω να ξέρει ότι ήμουν εγώ». Είναι τα τελευταία της λόγια κοιτάζοντας κατάματα τον Τζέιμη. Φεύγει επικά όπως την γνωρίσαμε, παίρνοντας την εκδίκηση της.


[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.