Περίληψη 4ου επεισοδίου – 7η σεζόν

Αnd on and on it spins…

Και πάλι εδώ αγαπημένοι για την 4η περίληψη της σεζόν. Το Γουέστερος πήρε κυριολεκτικά φωτιά, με τον Τζέιμη να τα βρίσκει τραγικά σκούρα απέναντι στην ορδή Ντοθράκι και ΦΥΣΙΚΑ από επίθεση Ντρόγκον που κατακαίει άμαξες και στρατιώτες υπό οδηγίες Ντάνυ! Το GoT δεν λυπήθηκε τα έξοδα και παρουσίασε (κατά πολλούς) την επικότερη μάχη του. Τα λάφυρα του πολέμου ήταν ένα επεισόδιο γεμάτο καλές στιγμές. Την φοβερή μάχη Ντάνυ – Τζέιμη, την επιστροφή της Άρυα και την «μάχη» με την Μπριεν και φυσικά τους Ντάνυ και Τζόν.

Το επεισόδιο ξεκινά με την αποχώρηση των δυνάμεων Λάννιστερ & Συνεργάτες από το Χάιγκαρντεν. Έχουν αδειάσει θησαυροφυλάκια και αποθήκες και κατευθύνονται προς την πρωτεύουσα. Ο Τζέιμη σταματά μια άμαξα και πληρώνει τον Μπρον με ένα μεγάλο σακούλι χρυσό. Ο Μπρον ζητά να του δοθεί το κάστρο που του υποσχέθηκε και προτείνει το Χάιγκαρντεν. Ο Τζέιμη παραμένει σκυθρωπός λόγω της αποκάλυψης Ολέννας και στέλνει τον Μπρον με τους Τάρλυ ως «καλή πειθώ» για τους αγρότες των Reach και των σιτηρών τους.

Στην πρωτεύουσα ο Tycho κολακεύει την Σέρσεϊ για την αποτελεσματικότητα της και προτείνει φυσικά την υποστήριξη, δλδ δάνεια, της Σιδερένιας Τράπεζας. Η Σέρσεϊ φαίνεται να έχει το πλεονέκτημα αυτή τη στιγμή και στόχος της είναι να επεκτείνει στρατό και στόλο αλλά επίσης έχει προσλάβει και την Golden Company για να της επιστρέψουν μερικά πραγματάκια που έχασε.

Στο χιονισμένο Γουίντερφελ, ο Μικροδάχτυλος προσφέρει στον Μπραν το ίδιο Βαλυριανό στιλέτο που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα δολοφονίας του. Ο Μικροδάχτυλος με μαλαγανιές προσπαθεί να μάθει τις εμπειρίες του ενώ ο ίδιος τον κόβει και τον αφήνει σύξυλο χρησιμοποιώντας τη φράση του (προς τον Βάρυς), το χάος είναι σκάλα. Τη στιγμή διακόπτει η Μίρα που έρχεται να κουνήσει μαντήλι. Θα επιστρέψει σπίτι για να βοηθήσει τους δικούς της ενάντια στους Γουόκερς. Ο Μπραν είναι ψυχρός και λέει ένα ξερό ευχαριστώ. Μετά την αναστάτωση της η Μίρα καταλαβαίνει ότι ο παλιός Μπραν πέθανε στην σπηλιά του Κορακιού και τώρα βλέπουμε τον Μπραν 2.0 .
 

Η Άρυα φτάνει επιτέλους στο Γουίντερφελ και τρώει πόρτα (όπως και στο Κινγκς Λάντινγκ στην 1η σεζόν). Καταφέρνει να μπει μέσα και όσο τα δυο τζιμάνια προσπαθούν να αποφασίσουν ποιος θα μιλήσει στην Σάνσα, τους έχει ξεφύγει αθόρυβα. Βρίσκοντας θάρρος και λέγοντας τα νέα στη Σάνσα, την βρίσκει στις κατακόμβες μπροστά από το άγαλμα του Νέντ. Η μια πέφτει στην αγκαλιά της άλλης. Μιλώντας για την αστοχία του αγάλματος οι δύο αδερφές έχουν πολλά να διηγηθούν για τα δύσκολα ταξίδια του γυρισμού τους στο σπίτι. Η Άρυα αποκαλύπτει την λίστα που έχει και η Σάνσα το παίρνει ως αστείο. Ξανά εναγκαλισμοί και η Σάνσα λέει στην Άρυα για τον Μπραν.
 

Τα δύο κορίτσια τον βρίσκουν μπροστά από το ιερό δέντρο. Ο Μπραν την είδε στο σταυροδρόμι και αποκαλύπτει τη γνώση για τη λίστα της. Τους δείχνει το στιλέτο του Μικροδάχτυλου και η Σάνσα συγχύζεται. Ο Μπραν δίνει το στιλέτο στην Άρυα.
 

Στην επόμενη σκηνή τα τρία αδέρφια μπαίνουν στο κάστρο. Η Μπριεν συγκινείται βλέποντας τη Άρυα και την ολοκλήρωση της υπόσχεση της. Δεν είναι αρχόντισσα αλλά ευχαριστεί τον Πόντ. Δεν είναι όμως οι μόνοι που παρατηρούν τα Σταρκάκια. Ο Μικροδάχτυλος παρακολουθεί από ψηλά παρέα με τα κοράκια.
 

Στο Ντράγκονστοουν η Ντάνυ εντυπωσιάζεται από τις ερωτικές επιδόσεις του Grey Worm. Ο Τζον οδηγεί τις κυρίες στο σπηλαίο που βρίσκεται το δρακόγυαλο. Μέσα βλέπουμε την απίστευτη ποσότητα του τόσο σημαντικού πετρώματος αλλά δεν τελειώνουμε εδώ. Ο Τζον έχει βρει κι άλλα να δείξει. Τα Παιδιά του Δάσους έχουν χαράξει σπείρες και σχέδια στις σπηλιές, ζωγραφίζοντας τους Πρώτους Ανθρώπους αλλά και τον Nights King με τα πρωτοπαλίκαρα του. Της ζητά να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές και να παλέψουν μαζί ενάντια στην απειλή για την επιβίωση τους. Η Ντάνυ θα τον βοηθήσει …. αρκεί να γονατίσει. Ο Τζον φέρνει αντιρρήσεις, οι Βόρειοι δεν θα δεχτούν έναν Νότιο ηγεμόνα μετά από τα πάθη τους και η Ντάνυ ζητά να τους πείσει ο ίδιος.
 

Έξω από τη σπηλιά περιμένουν Τύριον και Βάρυς. Το Κάστερλυ καταλήφθηκε αλλά τα μαντάτα για το Χάιγκαρντεν έφτασαν. Η Ντάνυ τα βάζει με τις στρατηγικές του Τύριον και του πετά την κακία ότι θέλει να προστατέψει την οικογένεια του. Τέτοια αδερφική αγάπη από την Σέρσεϊ είναι σπάνια. Θέλει να ταξιδέψει στην πρωτεύουσα με τους δράκους και να κάψει τα πάντα. Ζητά τη συμβουλή του Τζον ο οποίος λέει πως αν θέλει να φέρει κάτι διαφορετικό στον χάλι κόσμο που ζουν δεν πρέπει να κάψει κάστρα και πόλεις στο διάβα της.

Ο έρμος ο Πόντ προπονείται – τις τρώει από την Μπριεν όταν τους διακόπτει η Άρυα και θέλει να πάρει τη θέση του. Η Μπριεν αρνείται αρχικά αλλά η μικρή Σταρκ θέλει να προπονηθεί με τον νικητή της δολοφόνου του Κυνηγόσκυλου. Και που να ξεραν. Η χορεύτρια του νερού δείχνει τις μαχητικές τις ικανότητες εντυπωσιάζοντας τον περίγυρο, ενώ για ακόμη μια φορά η Σάνσα παρέα με τον Μικροδάχτυλο στέκονται ψηλά και παρακολουθούν. Η Άρυα έχει eye contact με Μικροδάχτυλο και φαίνεται προβληματισμένη.
 

Στα χίλια σκαλοπάτια του Ντράγκονστοουν, Τζον και Ντάβος βρίσκουν την Μισάντεϊ. Πριν από αυτό όμως ο Τζον πιστεύει πως η Ντάνυ έχει καλή καρδιά και ο Ντάβος παρατηρεί πως δεν κοιτά την καρδιά της. Η Μισάντεϊ δίνει ακόμη λόγους για να πιστέψει στην Ντάνυ όπως έκαναν όσοι την ακολούθησαν από το Έσσος. Στο βάθος όμως φτάνει ένα πλοίο Γκρέυτζοϋ. Θίον και άνδρες βγάζουν τη βάρκα στη στεριά. Στην θέα του Θίον ο Τζον του ορμά αλλά του τη χαρίζει λόγω Σάνσα. Ο Θίον ήρθε να ζητήσει τη βοήθεια της Ντάνυ αλλά η βασίλισσα απουσιάζει.
 

Καθώς Τζέιμη και λοιποί πλησιάζουν στο Κίνγκς Λάντινγκ, ο Τάρλυ ενημερώνει πως οι άμαξες με το χρυσό πέρασαν μέσα στην πρωτεύουσα και πρέπει να συντομεύουν κι οι υπόλοιποι. Τζέιμη και Μπρον μιλούν με τον Ντίκον και τότε ο Μπρον ακούει ποδοβολητό και μαζεύουν τους πάντες σε γραμμές. Αυτό που ακούγεται είναι η τεράστια ορδή Ντοθράκι. Ο Μπρον ζητά από τον Τζέιμη να φύγει. Δεν θα τα καταφέρουν. Ο Τζέιμη δεν αφήνει το στρατό του και τότε ακούγεται ο δράκος. Ο Ντρόγκον παρέα με τη Ντάνυ κάνει την εμφάνιση του καίγοντας για αρχή καμιά δεκαριά στρατιώτες και επιτρέποντας στους καβαλάρηδες να σπάσουν τη γραμμή των Λάννιστερ. Αράκ και σπαθιά πιάνουν δουλειά, βέλη κάνουν της εμφάνιση τους κι από τις δύο πλευρές, ενώ ο δράκος κατακαίει στο διάβα του άμαξες και στρατιώτες. Ο Τζέιμη ζητά να χτυπήσουν με βέλη την καβαλάρισσα Ντάνυ αλλά ο Ντρόγκον την προστατεύει. Ο βομβαρδισμός φωτιάς συνεχίζεται και δεκάδες γίνονται στάχτη στο πέρασμα του μεγαλειώδους δράκου. Ο Μπρον στέλνεται στον σκορπιό του μάεστερ κι ο Τζέιμη μένει να πολεμήσει με το ένα χέρι την ορδή. Τον σώζει ο Ντίκον από τρελό Καλ με δύο αράκ. Ο Μπρον χάνει το χρυσό του αλλά καταφέρνει να περάσει μέσα από την μάχη και τις φωτιές του δράκου που καίνε τα πάντα. Η πρώτη βολή σκοτώνει τον Ντοθράκι στο κατόπι του. Η δεύτερη αστοχεί περνώντας ξυστά από την Ντάνυ. Ο Τύριον παρακολουθεί από απόσταση ασφαλείας καθώς ο αδερφός του μέσα στο πεδίο της μάχης βλέπει τα ολέθρια αποτελέσματα του δράκου. Κατακαμένοι στρατιώτες τρέχουν στο νερό για να σωθούν από τη φωτιά. Το τρίτο βέλος του Μπρον πετυχαίνει τον δράκο στην φτερούγα. Καθώς παρακολουθούμε με τον Τύριον την πτώση από τον ουρανό, ο Ντρόγκον καταφέρνει να σταθεί «όρθιος» ρίχνοντας το πυρ του στον σκορπιό. Ο Μπρον πηδά και σώζεται. Η Ντάνυ κατεβαίνει από το θηρίο, προσπαθώντας να του αφαιρέσει το βέλος. Στη θέα της ο Τζέιμη αρπάζει ένα δόρυ και τρέχει καταπάνω της. Ο Τύριον τον αποκαλεί ηλίθιο, γιατί είναι τρέχοντας καταπάνω σε ένα δράκο, ο οποίος γυρίζει προστατεύοντας τη μητέρα του και ρίχνει τη φωτιά του στον Τζέιμη που σώζεται από τον Μπρον τελευταία στιγμή. Πέφτοντας στο ποτάμι, ο Τζέιμη βυθίζεται από το βάρος της πανοπλίας.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Τέτοια επεισόδια με κάνουν να ξεχνώ ότι βρίσκομαι στο σπίτι μου, θρονιασμένη στον καναπέ και βλέπω απλά τηλεόραση. Ένα φλογερό και συναρπαστικό θέαμα που πολλοί συγκρίνουν με το αριστούργημα του Hardhome. Το σίγουρο είναι πως η μάχη ήρθε να προστεθεί στις υπόλοιπες επικές που έχουμε δει στο GoT. Ντοθράκι ενάντια σε Λάννιστερ & συνεργάτες ήταν ήδη πολύ καλό, θυμίζοντας μας την φράση του Ρόμπερτ στην πρώτη σεζόν «μόνο ένας χαζός θα συναντούσε τους Ντοθράκι σε ανοιχτό πεδίο». Ο Τζέιμη δεν είχε άλλη επιλογή αλλά φάνηκε χαζός, με τους Ντοθράκι να πηδούν πάνω στα άλογα τους παρέα με αράκ και βέλη. Η παρουσία και μόνο του Ντρόγκον ήρθε να χαρίσει τρόμο και δέος στους στρατιώτες με τις φοβερές πυρο-ικανότητες. Η προσθήκη του Τύριον στο τέλος της μάχης ήταν μια έξυπνη κίνηση. Ρεσιτάλ και από τον Μπρον που κόπιαρε κατά κάποιο τρόπο τον Τζον στη Μάχη των Μπάσταρδων, μόνος ενάντια στις πιθανότητες. Ειδικά πριν ρίξει την τρίτη βολή στον Ντρόγκον το ύφος του ήταν όλα τα λεφτά.

Όμως το επεισόδιο δεν είχε μόνο μάχη αλλά και Άρυα. Εκτός της σωστής ένωσης με τη Σάνσα, η Άρυα φτάνει πια στο Γουίντερφελ. Πλέον έχουμε τρεις Σταρκ μαζί. Ο Μικροδάχτυλος θα τα βρει δύσκολα. Η Μπριεν με Άρυα ήταν και η καλύτερη στιγμή της επιστροφής στο Γουίντερφελ.

Η ανακάλυψη του Τζον στο Ντάγκονστοουν ήταν μια ενδιαφέρουσα στιγμή και μια πρώτη απόδειξη για την παρουσία των Γουόκερς. Αν και δεν υποσχέθηκε να τον βοηθήσει, τα πράγματα φαίνονται πιο θετικά. Ο Τζον σίγουρα έχει προσέξει την Ντάνυ και η Ντάνυ τον Τζον. Θα γεννηθεί έρωτας; Πολύ πιθανό αλλά πιο σημαντική είναι μια συνεργασία, τώρα που καίγεται ο πισινός μας.

Διασκεδαστική σκηνή και των Μισάντεϊ – Ντάνυ για τον Grey Worm. Μια σύντομη φλασιά στην γυναίκα κάτω από τον τίτλο της Βασίλισσας, Μητέρας των Δράκων κλπ κλπ. Τέλος μου άρεσε και η σκηνή Ντάβος – Μισάντεϊ – Τζον, προσθέτοντας ακόμη έναν λόγο στην συνεργασία και εμπιστοσύνη Τζον – Ντάνυ. Επίσης Μισάντεϊ και Ντάβος έχουν δέσει πολύ καλά στις ελάχιστες στιγμές τους, για δύο τόσο διαφορετικούς χαρακτήρες. Το μόνο που μου πέρασε στο ντούκου ήταν η επιστροφή Θίον. Η σκηνή ήταν πολύ μικρή για να αναλύσει την συνάντηση με Τζον αλλά και το μέλλον του ίδιου του Θίον.

Ακολουθούν άρθρα για easter eggs και τις καλύτερες στιγμές των επεισοδίων.
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.