Περίληψη 6ου επεισοδίου - 7η σεζόν

One King to rule them all

Προτελευταίο επεισόδιο και τα μυαλά στα χέρια! Αγαπημένα αρχοντόπουλα το 6ο επεισόδιο μας έσφιξε την καρδιά σε πολλά σημεία, μας στεναχώρησε, μας πώρωσε, μας έκοψε το αίμα … με λίγα λόγια μας τρέλανε. Πάμε όμως στα σούπερ σημαντικά.

Μέσω του τραπεζιού του Αίγκον μεταφερόμαστε πέρα από το Τείχος, στα εκπληκτικά τοπία που αναπαριστούν τον πραγματικό Βορρά. Το επεισόδιο ξεκινά με υπέροχες αλληλεπιδράσεις χαρακτήρων. Η ομάδα των Τζον, Τόρμουντ, Μπέρικ, Θόρος, Γκέντρυ, Κυνηγόσκυλου, Τζόρα και έξι μίνιονς (αν μέτρησα καλά) περνάνε τα όρη και τα βουνά και κατευθύνονται στο στόμα του λύκου. Ο Γκέντρυ δεν έχει ξαναδεί χιόνι κι ο Τόρμουντ, που νοιώθει ξανά καλά στον παγωμένο καιρό μιλά για την βρωμερό Νότο. Δλδ με το που θα μπεις στο Τείχος γιατί παραπέρα δεν έχει πατήσει πόδι. Θα ήθελα πολύ να δω Τόρμουντ στο «ελευθέρων ηθών» Ντορν. χεχεχε. Μετά τις οδηγίες επιβίωσης γεννητικών οργάνων, ο Τόρμουντ λέει στον Τζον να σταματήσει τις περηφάνιες που έφαγαν τον Μανς και ουσιαστικά να γονατίσει στην Ντάνυ.

Λίγο παραπίσω ο Γκέντρυ ακόμη θυμωμένος με την Αδελφότητα αρχίζει να αφηγείται τα παθήματα όταν τον κόβει ο Σάντορ, λέγοντας του να σταματήσει την γκρίνια. Ο Θόρος τον κερνά κρασί. Μα πόσο κρασί έχει μέσα αυτό το φλασκί!

Ξανά μπροστά στην πομπή, Τζον με Τζόρα μιλούν για τους πατεράδες και το χαμό τους. Ο Τζον θέλει να επιστρέψει το Βαλυριανό ξίφος στον Τζόρα που αρνείται λέγοντας πως πρόδωσε τον οίκο του, δεν είναι άξιος και συνεχίζοντας θέλει ο Τζον να το κρατήσει και να περάσει στα παιδιά του.

Λίγο παραμέσα από το Τείχος, στο Γουίντερφελ, η Άρυα κατηγορεί τη Σάνσα για τη συμμετοχή στο θανατικού του οίκου. Διαβάζοντας το τότε μήνυμα της, η Σάνσα δικαιολογείται πως ήταν παιδί αλλά η Άρυα πιστεύει πως ακόμη και με βασανιστήρια δεν έπρεπε να προδώσει το Σταρκέικο. Η Σάνσα θυμώνει και λέει πως έπρεπε να της φιλά τα πόδια και πως χάρη σε αυτή πήραν το σπίτι τους πίσω. Δεν ξέρει τι πέρασε (στα χέρια Τζόφρυ και Ράμσεϊ). Τη ρωτά τι θα κάνει με το νέο στοιχείο κι η Άρυα απαντά πως ίσως το δείξει στους Άρχοντες του Βορρά που τόσο κολακευμένη νοιώθει η αδερφή της μαζί τους.

 Πάλι πίσω στην A-Team, ο Τόρμουντ πιάνει κουβέντα με το Κυνηγόσκυλο. Fuck off ο ένας, ψυχανάλυση ο άλλος. Ο Τόρμουντ ρωτά για το φιλημένο από φωτιά πρόσωπο του.Fuck off πάλι. Προτιμώντας γυναίκες ο Τόρμουντ λέει πως υπάρχει μια ομορφιά που τον περιμένει πίσω στο Γουίντερφελ. Από την περιγραφή ο Σάντρο καταλαβαίνει πως μιλα για Μπριεν. Η σκηνή είναι απόλυτα διασκεδαστική. Θέλω να κάνω παιδιά μαζί της θα βγουν τέρατα.

Είναι η σειρά των Μπέρικ και Τζον για ψιλοκουβέντα. Ο Μπέρικ παρατηρεί πως δεν υπάρχει ομοιότητα του Τζον με Νεντ και πως ξέρει τον πατέρα του όταν πίσω στην πρώτη σεζόν τον έστειλε να πιάσει το Βουνό. Συνεχίζοντας για την τωρινή κατάσταση ο Μπέρικ δεν ξέρει γιατί θέλει τις ζωές τους ο Κόκκινος Θεός κι ο Τζον αστειεύεται πως το ακούει συχνά αναφερόμενος στο γνωστό you know nothing Jon Snow. Βρίσκονται εκεί για να προστατεύουν τη ζωή από το θάνατο. Τον αιώνιο εχθρό. Τελικά φτάνουν στο βουνό όπου ο Σάντρο είδε στο όραμα. Είναι πολύ κοντά στον Βασιλιά και το στρατό ζόμπι.

Μπροστά από το τζάκι στο Ντράγκονστοουν, η Ντάνυ μιλά στον Τύριον για τους χαζούς ήρωες που παίζουν το κεφάλι τους κορώνα – γράμματα. Ο Τύριον πιάνει πως όλα τα αναφερθέντα ονόματα είναι ανδρών που την αγαπούν. Η Ντάνυ αρνείται πως ο Τζον την αγαπά. Ναι καλά. Η κουβέντα φτάνει στην Σέρσεϊ και την συνάντηση. Πρέπει να φανούν έξυπνοι να πάνε με δυο στρατούς, τους δράκους και να κάψουν την πρωτεύουσα συθέμελα αν κάποιος τολμήσει καν να την αγγίξει. Φοβού τη Σέρσεϊ. Ο Τύριον δεν θέλει να στήσει παγίδες και να κάψει χιλιάδες, στηριχτούν στο φόβο και γίνουν ίδιοι με την Σέρσεϊ. Αν θέλει να σπάσει πραγματικά τον τροχό να γίνει κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους μονάρχες. Ο Τύριον τονίζει πως δεν άφησε χρόνο να συζητήσουν τις πιθανότητες όσο αφορά το κάψιμο των Τάρλυ. Σπάζοντας τον τροχό θα πρέπει να ρυθμίσουν τον τρόπο που θα διατηρηθεί ο νέος τρόπος διακυβέρνησης. Η Ντάνυ ενημερώνει πως δεν μπορεί να κάνει παιδιά κι ο Τύριον ρωτά ποιος θα την διαδεχτεί, καθώς είναι πολύ πιθανό ένα και μόνο βέλος να κάνει ζημιά. Η Νταινέρυς συνεχίζει τις μπηχτές για την πίστη του Τύριον.
 

Μπαίνοντας όλο και πιο μέσα στον Βορρά και στην θύελλα, ο Τόρμουντ παρατηρεί κάτι στο βάθος. Ο ιχνηλάτης ξεκινά το τρέξιμο βλέποντας ένα τεράστιο ζώο, που σκάει από το πλάι και τον κάνει φιτίλια. Οι υπόλοιποι φτιάχνουν κύκλο κι ετοιμάζονται για την επίθεση της τρομερής ζομποαρκούδας. Η αρκούδα επιτίθεται σε ένα μίνιον , ο Τζον την χτυπά αλλά τον πετάει πέντε μέτρα παραπέρα. Μπέρικ και Θόρος ανάβουν τα σπαθιά. Η αρκούδα επιτίθεται σε ακόμη ένα μίνιον. Ο Μπέρικ με το ξίφος του της ανάβει φωτιά και ο Σάντρο παγώνει στο θέαμα. Ο Θόρος τρέχει πάνω στην αρκούδα που τον πετά κάτω αλλά ο Σάντορ είναι ακόμη κοκαλωμένος κι απλά παρακολουθεί. Χώνει τα δόντια της στο στέρνο του Θόρος και τον χτυπά σαν χταπόδι. Ο Τζόρα ορμά από το πλάι και της καρφώνει ένα μαχαίρι δρακόγυαλου. Η φλεγόμενη αρκούδα πέφτει επιτέλους κάτω. Τραβούν μακριά τον άσχημα πληγωμένο Θόρος. Ο Μπέρικ του καίει τις πληγές και φαίνεται να επιζεί.

Κι από την αρκούδα στην σουπιά Μικροδάχτυλο. Η Σάνσα είναι αναστατωμένη πως θα χάσει την πίστη των αρχόντων και θα πάνε σπιτάκια τους. Ο Μικροδάχτυλος την καθησυχάζει. Εσένα θέλουν, εσύ κυβερνάς καλά τόσο καιρό. Η Σάνσα παραμένει αναστατωμένη. Αν δουν το γράμμα μιας γυναίκας που παντρεύτηκε δύο εχθρούς; Ο Μικροδάχτυλος λέει με νόημα πως η Άρυα δεν θα προδώσει την αδερφή της αλλά η Σάνσα δεν την ξέρει πια και την φοβάται αν πιστεύει πως θα προδώσει τον Τζον. Τότε υπάρχει η Μπριεν τονίζει η σουπιά, συνεχίζοντας πως έχει ορκιστεί πίστη στην Κατ κι αν κινδυνεύει η μια κόρη θα βοηθήσει. Με λίγα λόγια θα σκοτώσει την Άρυα αν της το πεις.

Συνεχίζοντας την πορεία τους, Ο Τζόρα μιλά στον πανιασμένο Θόρος για την εντυπωσιακή είσοδο στην ανταρσία των Σιδερένιων Νησιών. Ο Θόρος θυμάται μόνο να είναι μεθυσμένος.

Το παρεάκι του χιονιά πέφτει σε περίπολο ζόμπι. Ανάβουν μια φωτιά ως δόλωμα και τους ορμάνε. Ο Τζον σκοτώνει τον Γουόκερ και τα ζόμπι πλην ενός γίνονται ένα με το χιόνι. Μια σημαντική λεπτομέρεια μόλις έγινε γνωστή. Το ζόμπι πιάνεται με δυσκολία από τους άνδρες καθώς αρχίζει να ουρλιάζει, στριγκλίζει, πείτε το όπως θέλετε. Τότε στο βάθος φαίνεται η τεράστια καταιγίδα κι ο Τζον στέλνει τον Γκέντρυ παρά τις αντιρρήσεις του πίσω στο Φρούριο για να ειδοποιήσει με κοράκι την Ντάνυ. Οι υπόλοιποι τρέχουν πέφτοντας πάνω σε παγωμένη λίμνη. Πίσω όμως έρχεται η Χάρυβδη, καθώς χιλιάδες ζόμπι ξεχύνονται από το πέρασμα πίσω τους. Τρέχουν προς ένα βράχο ενώ ένα ακόμη μίνιον δεν τα καταφέρνει. Πέφτοντας κάτω όμως ο πάγος σπάει και εκατοντάδες ζόμπια ρίχνονται στην παγωμένη λίμνη. Οι ήρωες μας μπορούν να πάρουν μια ανάσα καθώς βρίσκονται περικυκλωμένοι από παγωμένο νερό και το στρατό των νεκρών.
 
 
 

Καθώς πέφτει η νύχτα ο Γκέντρυ έχει βγάλει φτερά στα πόδια και τρέχει προς το Φρούριο. Μια ματιά πίσω στην παρέα που την έχει κυκλώσει επίσης η νύχτα και ξαναγυρνάμε στον Γκέντρυ που έφτασε έξω από το Eastwatch. Πέφτει κάτω και πάνω του τρέχει ο Ντάβος. Ο Γκέντρυ φωνάζει κοράκι, να στείλουν κοράκι, κι ο Ντάβος φωνάζει τον μέιστερ.

Η μέρα έχει ξημερώσει κι ο Σάντρο βρίσκει καλή ιδέα να κλωτσήσει το δεμένο ζόμπι. Σαν κύμα τότε και τα υπόλοιπα ζόμπι σκούζουνε. Πίσω ο Θόρος όμως είναι νεκρός. Το Κυνηγόσκυλο του παίρνει το φλασκί και ο Μπέρικ προσπαθεί να πει δυο αποχαιρετιστήρια λόγια / προσευχή για τον χαμένο του φίλο. Ο Τζον παίρνει το φλασκί και ρίχνει το κρασί στο νεκρό σώμα του Θόρος για να τον κάψουν. Ο Μπέρικ ανάβει το ξίφος και τη νεκρική πυρά. Ο Τζόρα πλησιάζοντας τον Τζον αναφέρει πως πρέπει να επιτεθούν στους Γουόκερ, μιας και φαίνεται να πεθαίνουν μαζί τους όσα ζόμπι έχουν δημιουργήσει. Ο Τζον όμως θέλει να φέρει σε πέρας της αποστολή. Ο Μπέρικ δείχνει τον Βασιλιά και λέει πως πρέπει να γίνει ο πρωταρχικός τους στόχος, μιας και αυτός είναι η αρχή της δημιουργίας.

Στο Γουίντερφελ έφτασε ένα άλλο κοράκι. Η Σάνσα καλέστηκε στην πρωτεύουσα αλλά θέλει να στείλει την Μπριεν ως αντιπρόσωπο. Η ψηλή αμφιβάλει για το αν πρέπει να φύγει και να αφήσει απροστάτευτη τη Σάνσα με τον Μικροδάχτυλο, αλλά η δεύτερη μοιάζει σίγουρη.

Στο Ντράγκονστοουν έφτασε το σημαντικό μήνυμα και η Ντάνυ παρά τις αντιρρήσεις του Τύριον παίρνει τους δράκους της και πετά προς τον Τζον.

Ο Σάντορ παίζει με πετραδάκια και χτυπά ένα ζόμπι – σκελετό. Η δεύτερη όμως πέτρα δεν φτάνει το στόχο της παρά δείχνει στα ζόμπι ότι η λίμνη πάγωσε και μπορούν να περάσουν. Οι εναπομείναντες βγάζουν σπαθιά και σφυριά και ετοιμάζονται για την επίθεση. Εκατοντάδες ζόμπι τους επιτίθενται. Όλοι μάχονται μανιασμένα. Ζόμπι προσπαθούν να ελευθερώσουν το δεμένο φιλαράκι τους. Ακόμη ένα μίνιον πεθαίνει στην προσπάθεια. Ο Τζον φωνάζει να οπισθοχωρήσουν. Ένα ζόμπι χτυπά τον Τόρμουντ, τον ρίχνει κάτω και τον πλακώνουν όλο και περισσότερα καθώς κι άλλα δύο τον τραβούν στο παγωμένο νερό. Ζητά βοήθεια. Μου κόπηκε το αίμα με Τόρμουντ μέχρι να τον βοηθήσει το Κυνηγόσκυλο. Όλα μοιάζουν χαμένα, κοιτάζονται μεταξύ τους βλέποντας το τέλος να έρχεται. Τα ζόμπι ανεβαίνουν το βράχο κι ο Τζον σφίγγει το ξίφος για την τελευταία επίθεση.
 

Μια λάμψη φαίνεται πίσω τους καθώς η Ντάνυ με τους δράκους έφτασε και πυρπολεί μεγαλειωδώς τα χιλιάδες ζόμπι. Το ύφος Τόρμουντ όλα τα λεφτά! Οι τρεις δράκοι κατακαίνε τα πάντα, σπάνε τον πάγο. Ο Ντρόγκον προσγειώνεται δίπλα τους και η Λιλίκα δίνει το χέρι στον Τζον. Αλλά είναι ήρωας και δεν θα ανέβει πρώτος. Σκοτώνει ζόμπι δίνοντας χρόνο στους υπόλοιπους. Ο Βασιλιάς όμως αρπάζει ένα παγωμένο δόρυ και σηκωνόμαστε από τους καναπέδες μας. Πετά το δόρυ και βρίσκει τον Βισέριον, όπου μέσα σε φωτιά, αίμα και ουρλιαχτά πέφτει στην παγωμένη λίμνη και χάνεται μέσα στο νερό. Κοινό και πρωταγωνιστές κοιτάμε παγωμένοι την οθόνη με γουρλωμένα μάτια. Ο Τζον νευριασμένος κοιτά προς τον Βασιλιά και βλέπει το πρωτοπαλίκαρο να δίνει και δεύτερο δόρυ. Φωνάζει στην Ντάνυ να φύγει. Τρία ζόμπι τον πετάνε στο παγωμένο νερό καθώς η Ντάνυ παρακολουθεί. Το μίνι βαν Ντρόγκον απογειώνεται αποφεύγοντας το δόρυ του Βασιλιά. Ο Τζόρα παραλίγο να πέσει από το δράκο. Ο Βασιλιάς έχει κερδίσει και αυτή τη μάχη.
 
 

Τα ζόμπι μοιάζουν να απομακρύνονται καθώς ο Τζον βγαίνει από το νερό. Η παρουσία του γίνεται αισθητή. Ο Τζον θα παλέψει μέχρι τέλους καθώς τρέχουν κατά πάνω του. Σαν από μηχανής θεός ο θείος Μπέντζεν σπάει μερικά κεφάλια και τρέχει προς τον Τζον δίνοντας το άλογο του. Ο Μπέντζεν θυσιάζεται καθώς ο Τζον απομακρύνοντας βλέπει να σβήνει το καντήλι του θείου.
 

Η παρέα έχει φτάσει στην ασφάλεια του Φρουρίου και μεταφέρουν το ζόμπι σε βάρκα. Το πλοίο που θα φύγει για την πρωτεύουσα θα έχει και το Κυνηγόσκυλο μέσα. Οι δράκοι ψηλά φωνάζουν για το χαμό του αδερφού τους. Η Ντάνυ περιμένει να φανεί ο Τζον , ενώ ο Τζόρα της λέει πως πρέπει να φύγουν. Όμως το κέρας ακούγεται και ο Τζον επιστρέφει. Σε άσχημη κατάσταση τον βάζουν στο πλοίο για πρωτεύουσα. Καθώς τον ξεντύνουν η Ντάνυ παρατηρεί τις πληγές του.
 

Πίσω στο Γουίντερφελ η Σάνσα μπουκάρει στο δωμάτιο της Άρυα και βρίσκει τις μάσκες. Όταν η Άρυα την ανακαλύπτει, η Σανσα φοβισμένη λέει πως έχει άνδρες να την προστατέψουν. Η Άρυα προτείνει να παίξουν ένα παιχνίδια αλλά η Σάνσα έχει ερωτήσεις. Η μικρή Σταρκ λέει πως ο κόσμος δεν τους έδωσε αυτό που ήθελαν αλλά τονίζει πως με τις μάσκες μπορεί να γίνει όποιος θέλει. Θα μπορούσε να γίνει ακόμη η ίδια η Σάνσα και πιάνει το στιλέτο. Της δίνει catspaw. Καιρός κι η Σάνσα να αναρωτηθεί για κάποια πράγματα.
 

Στο καράβι ο Τζον ξυπνά. Η Ντάνυ είναι δίπλα του λυπημένη από το χαμό του δράκου. Ο Τζον της πιάνει το χέρι κι εύχεται να μην είχαν πάει εκεί ποτέ. Η Νταινέρυς του λέει πως έτσι κατάφερε και τους είδες και πλέον πιστεύει στον σκοπό του. Θα τους αντιμετωπίσουν μαζί. Την αποκαλεί Ντάνυ όπως έκανε ο Βισέρυς και τότε αυτή γελά. Τότε το Τζον την αποκαλεί βασίλισσα και υπόσχεται πίστη αν και αδύνατον να γονατίσει στην παρούσα φάση. Η Ντάνυ συγκινημένη του σφίγγει τη χείρα και ο Μιμίκος με τη Μαίρη κοιτιούνται για λίγο στοργικά. Η Ντάνυ του αφήνει το χέρι, κοιτά αλλού και του λέει πως πρέπει να ξεκουραστεί. Ο Τζον κλείνει τα μάτια μέχρι να βγει από την καμπίνα. Love is in the air every sight and every sound…

Στον τάφο του δράκου παγωμένες αλυσίδες τον βγάζουν από το νερό. Ο Βασιλιάς πλησιάζει και οι φόβοι μας γίνονται πραγματικότητα. Αγγίζει τον δράκο και ο Βισέριον ξυπνά ως ζόμπι-δράκος.

Δεν έχει σημασία αν διάβασες τα σενάρια ή αν οι θεωρίες σου ταυτίστηκαν με τις εξελίξεις. Το επεισόδιο νούμερο έξι έφερε ακόμη ένα καλό δημιούργημα στις οθόνες μας, ακόμη κι αν εμμένω στη θέση μου με το σενάριο του Γουίντερφελ. Το Hardhome παραμένει το αγαπημένο μου επεισόδιο αλλά τούτο δω μπαίνει σίγουρα στην 5άδα.

Το τέλος του δράκου ήταν καθηλωτικό. Οι πρωταγωνιστές που μείναν παγωτό, ο Βασιλιάς που ακόμη μια φορά και τόσο άνετα έδειξε τη μεγάλη δύναμη του (εννοείτε ότι εχει να κάνει με king ειναι μαγικό, έτσι και το δόρυ είναι μαγικό!!!!) και η ίδια η πτώση του δράκου ήταν από τα δευτερόλεπτα που λατρέψαμε όσο κι αν μας στενοχώρησαν. Ακόμη και η ξεροκεφαλιά του Τζον να μην καβαλήσει το δράκο αλλά να συνεχίσει να πολεμάει. Άλλωστε ποιος τους το περίμενε να σκοτωθεί ένας δράκος;! Οι σκηνές μάχης ήταν πολύ καλές. Τα φλογοβόλα των δράκων που έσπειραν τον όλεθρο ήταν υπέροχα κι ας είχαμε πάρει μια ιδέα στο 4ο επεισόδιο. Η αγωνία μου στα ύψη με Τόρμουντ!

Οι αλληλεπιδράσεις της A-Team ήταν εξαιρετικές. Από τον Τζον που πρόσφερε πίσω το ξίφος μέχρι τον διασκεδαστικό Τόρμουντ με τα υποθετικά παιδιά - τέρατα με την Μπριεν. Κάθε κουβέντα μας πήγε πίσω σε προηγούμενες σεζόν. Η συνάντηση όλων αυτών μαζί τώρα που τελειώνει ο κόσμος ήταν πετυχημένο.

Όσο κι αν με κουράζουν τα love stories και τα πιασμένα χέρια μέσα στη φαντασία, η τετ α τετ συνάντηση Τζον – Ντάνυ με τον πρώτο λαβωμένο στο κρεβάτι ξεκαθάρισε που πάει η ιστορία μεταξύ τους για τα καλά. Δεν θα ήθελα να δω Τζον και Ντάνυ να αγαπιούνται, να παντρεύονται, να κάνουν παιδιά και να γερνάνε. Μάλλον είμαι η μειοψηφία. Στη συγκεκριμένη σκηνή μου άρεσε η Ντάνυ αρκετά και δεν θυμάμαι από πότε έχουμε να τη δούμε τόσο ανθρώπινη. Δεν θα μπορούσε κι αλλιώς έχοντας χάσει το παιδί της. Επίσης η Ντάνυ ήταν πανέμορφη με το λευκό παρόλο το ξεκάρφωτο χαλάκι στο πίσω μέρος του παλτού. Η στιγμή που τον βλέπει να επιστρέφει είναι και η επιβεβαίωση της αγάπης της.

Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΡΕ ΦΙΛΟΙ! Πόσο γαμάτη! 

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.