Περίληψη 7ου επεισοδίου - 7η σεζόν

We’re fucked!
Καλημέρα λατρεμένα Αρχοντόπουλα!

Το υπέροχο φινάλε έκλεισε τις εσωτερικές διαμάχες (όχι όλες όσο μένει η Σέρσεϊ) και μαζεύει τους πρωταγωνιστές στον Βορρά για την τελική μάχη. Ο Βασιλιάς έσπασε το Τείχος με την βοήθεια του δράκου, πέρασε τους νεκρούς του και θα μας φάει λάχανο. Μάζωξη πολλών χαρακτήρων (ακόμη μια φορά δεν είχαμε cleganebowl L), γαμάτοι διάλογοι,o Τζέιμη τα βροντάει με Σέρσεϊ (αμήν), Μικροδάχτυλος τρώει άκυρο πανηγυρικό, Σαμ και Μπραν αποκαλύπτουν και επίσημα το μεγάλο μυστικό του Τζον … αλλά ας τα δούμε αναλυτικά.

Όλα ξεκινούν στην πρωτεύουσα με Μπρον και Τζέιμη να κοιτούν τον στρατό Άσπιλων. Οργανώνοντας την άμυνα οι δύο στρατιωτικοί βλέπουν και την ορδή Ντοθράκι, φέρνοντας μνήμες από το 4ο επεισόδιο. Μπορεί να υπάρχει Ταργκάρυεν στρατός στην ξηρά αλλά από θαλάσσης έχει στηθεί ο στόλος του Γιούρον, ενώ στο βάθος φτάνουν οι επισκέπτες με τρία – τέσσερα βαρκάκια. Τζον και Τύριον έχουν μια σύντομη κουβεντούλα για την πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα του ενός εκατομμυρίου και των λιλιπούτειων μπουρδέλων. Ο Σάντορ στο αμπάρι κουνά το κιβώτιο μεταφοράς νεκρού για να τσεκάρει ότι όλα είναι καλά.

Τα πουλάκια του Φρανκενστάιν ειδοποιούν για την απουσία της Ντάνυ. Η Σέρσεϊ διατάζει το Βουνό να σκοτώσει με σειρά εμφάνισης πρώτα την Ντάνυ, μετά τον Τύριον, έπειτα τον Τζον και μετά να συνεχίσει αμπεμπαμπλόμ με τους υπόλοιπους. Ο Τζέιμη πίσω της έχει φανερά προβληματισμένο βλέμμα. Από την άλλη μεριά φτάνει το μπούγιο προς Ντράγκονπιτ. Τζον, Τύριον, Μισάντει, Βάρυς, Ντάβος, Τζόρα, Θίον, Ντοθράκι και Σάντορ με νεκροκασέλα. Στο δρόμο συναντούν Μπρον που συνοδεύει Μπριεν και Ποντ. Σάντορ και Μπριεν ξαφνιάζονται βλέποντας ο ένας τον άλλο.

Μια συγκινητική μικρή σκηνή έχουν οι Τύριον και Ποντ, που διακόπτεται από την αθυροστομία του Μπρον. Η γνωστή γοητεία του Κυνηγόσκυλου ξεδιπλώνεται όταν ο έρμος στρατιώτης τον ρωτά για τη νεκροκασέλα. Η Μπριεν πλησιάζοντας μιλά μαζί του για την Άρυα και οι δύο περήφανοι γονείς χαμογελούν. Οι ήρωες του Μαυροπόταμου (γέλασα) υπό το άγρυπνο αυτί του Βάρυς έχουν μια γλυκιά, για τα δικά τους δεδομένα, συζήτηση για τα κεφάλια τους. Αν και ο Τύριον του προτείνει να αλλάξει στρατόπεδο ο Μπρον θα παραμείνει πιστός στους Λάννιστερ. Πόσο ακόμη…
 

Η περίεργη πομπή οδηγείται στα ερείπια του Ντράγκονπιτ. Θα σας γράψω άρθρο γιατί αξίζει η ιστορία της καταστροφής του. Κοιτούν τριγύρω ανήσυχα εκτός από Βάρυς που κουνά περίτεχνα την βεντάλια του :-P Ο Μπρον παίρνει τον Ποντ μακριά από τους μεγάλους και η Σέρσεϊ μαζί με πομπής κάνει την εμφάνιση της. Βλέμματα Μπριεν – Τζέιμη, Σέρσεϊ – Τύριον και Γιούρον – Θίον που σκοτώνουν. Ο Σάντορ παρατηρεί και πλησιάζει τον αδερφό του, του λέει πως ξέρει τι έρχεται κι εκεί που χαίρομαι ότι θα βγουν σπαθιάαααα… ο Σάντορ φεύγει.
 

Πάνω που η Σέρσεϊ ρωτά για την Ντάνυ, η ενζενί φτάνει πετώντας με τον Ντρόγκον σηκώνοντας σύννεφο σκόνης. Πιάνει τη θέση της κι η Σέρσεϊ πετά μπηχτή για την αργοπορία. Όταν ο Τύριον σηκώνεται να μιλήσει διακόπτεται από τον Γιούρον που προσπαθεί να πικάρει τον Θίον. Σκάει μόνο όταν τον διατάξει η «Θα σε κάνω βασίλισσα». Τη θέση του Τύριον παίρνει ο Τζον που θέλει να τονίσει την έλευση των νεκρών ως λόγος για να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους. Φυσικά η Σέρσεϊ δεν ψαρώνει και τότε της παρουσιάζουν αποδείξεις.

Κυνηγόσκυλο φέρνει την νεκροκασέλα και μετά από μερικές στιγμές αμηχανίας βγαίνει από μέσα το ζόμπι. Όλοι οι μαυροφορεμένοι παθαίνουν εγκεφαλικά. Ο νεκρός πλησιάζει αρκετά την Σέρσεϊ που γλυτώνει στο τσακ χάρη στον Σάντορ που τραβά την αλυσίδα. Το ζόμπι γυρίζει πίσω για να επιτεθεί στο Κυνηγόσκυλο που τον κόβει στη μέση. Το κομμένο ζόμπι συνεχίζει την προσπάθεια και τρώει ακόμη μια χάνοντας το χέρι του. Ο μέιστερ πλησιάζει το κομμένο χεράκι για εξέταση. Ο Τζον σε επίδειξη τάπερ δείχνει τους τρόπους που μπορείς να τα σκοτώσεις. Ο Γιούρον ρωτά αν μπορούν να κολυμπήσουν και φεύγει για να σωθεί στο Πάικ προτείνοντας στην Ντάνυ να κάνει το ίδιο. Η Σέρσεϊ δέχεται την εκεχειρία αν ο Τζον μείνει στον Βορρά και δεν διαλέξει πλευρά. Πράγμα που έχει ήδη κάνει και βλακωδώς το ανακοινώνει. Έτσι η Σέρσεϊ αποχωρεί από την συνάντηση. Η Μπριεν προσπαθεί να μιλήσει στον Τζέιμη λέγοντας να πείσει την Σέρσεϊ.
 
 

Ο Τύριον αποφασίζει να μιλήσει στην Σέρσεϊ για να της αλλάξει μυαλά παρά τον κίνδυνο που ελλοχεύει. Οδηγούμενος από το Βουνό, ο Τύριον συναντά πρώτα τον Τζέιμη, αποχαιρετιούνται και μπαίνει στο στόμα του λιονταριού. Λάτρεψα συνάντηση Τύριον και Σέρσεϊ. Μου θύμισε εποχές Τάιγουιν καθισμένος στο γραφείο του. Η Σέρσεϊ τον μισεί και τον κατηγορεί για όσα ακολούθησαν τον θάνατο του πατέρα τους. Ο Τύριον ζητά να τον σκοτώσει αλλά διστάζει. Όχι δεν έχει καρδιά, απλά ετοιμάζει κάτι. Ο Τύριον καταλαβαίνει ότι είναι έγκυος κι εκεί θα χτυπήσει.

Στην επόμενη σκηνή, ενώ Μιμίκος με Μαίρη πάνε απόμερα και κάνουν χιουμοράκι για την προφητεία περί στειρότητας, η Σέρσεϊ με κομπανία επιστρέφει και ανακοινώνει τη συμμετοχή των δυνάμεων της στον Μεγάλο Πόλεμο, αφήνοντας τους υπόλοιπους το λιγότερο ξαφνιασμένους.

να κοράκι φτάνει κακήν κακώς στο Γουίντερφελ, φέρνοντας τα νέα του γονατίσματος. Μαζί με Μικροδάχτυλο αμφιβάλουν για τις πράξεις του Τζον αλλά και της Άρυα, επιμένοντας ότι είναι απειλή. Στο παιχνίδι του ο Μικροδάχτυλος κάνει ακόμη ένα μάθημα στη Σάνσα που θα του στοιχίσει.

Στο Ντράγκονστοουν η Ντάνυ αποφασίζει και ακολουθεί τη συμβουλή του Τζον, ταξιδεύοντας μαζί προς Βορρά, παρά την αντιπρόταση του Lord of friendzone.

Φεύγοντας από την αίθουσα ο Θίον σταματά τον Τζον. Μιλά για το διχασμό μεταξύ Γκρέυτζοϋ και Σταρκ κι ουσιαστικά ο Τζον τον συγχωρεί λέγοντας πως είναι και τα δύο και κλείνοντας μας το μάτι. Ο Θίον θέλει να σώσει την Γιάρα, τη μόνη που τον βοήθησε στο παρελθόν. Κατεβαίνει στην ακτή όπου οι «σύντροφοι» ετοιμάζονται προσπαθώντας να τους πείσει στη διάσωση της Γιάρα. Μετά από πολύ ξύλο και υπομονή, ο καπετάνιος του ρίχνει μερικές στα αμελέτητα αλλά ουπς… δεν έχει. Έτσι ο Θίον βρίσκει στην ευκαιρία να ρίξει τον Harrag στην αμμουδιά και να του σπάσει το κεφάλι, παίρνοντας με το μέρος του τους υπόλοιπους.

Ξανά στο Γουίντερφελ με την αρχόντισσα Σάνσα να παίρνει καθαρό αέρα ζητώντας να φέρουν την αδερφή της στην Μεγάλη Αίθουσα. Εκεί, περιτριγυρισμένη από στρατιώτες, στήνει όπως φαίνεται αρχικά μια δίκη για Άρυα. Ξεκινώντας όμως τις κατηγορίες η Σάνσα γυρίζει προς τον Μπέιλις. Άδικα η νυφίτσα ζητά τη βοήθεια των στρατιωτών ή μια ιδιωτική συζήτηση με τη Σάνσα. Όλα έχουν τελειώσει. Η αλήθεια έχει επιτέλους λάμψει και ο Μικροδάχτυλος πέφτει στα γόνατα ζητώντας συγχώρεση. Τα μαθήματα που πήρε η Σάνσα, παρόλο που άργησαν, έπιασαν τόπο και καταδικάζει τον Μικροδάχτυλο σε θάνατο. Η Άρυα και το στιλέτο είναι οι εκτελεστές.
 

Στην πρωτεύουσα ο Τζέιμη έχει μαζέψει στρατηγούς. Η Σέρσεϊ του αποκαλύπτει το σχέδιο της. Ποτέ δεν θα πάει μαζί τους για να πολεμήσουν τους νεκρούς. Παρατήρησε ότι λείπει ένας δράκος. Ο Γιούρον φέρνει τους μισθοφόρους της Golden Company και δεν θα κρυφτεί στο νησί του. Μόλις η Λιλίκα την κάνει βόρεια, οι δυνάμεις τον Λάννιστερ και μισθοφόροι θα επανακτήσουν τα χαμένα εδάφη. Ο Τζέιμη θέλει να εκπληρώσει την υπόσχεση του και να πάει στον Βορρά ενώ η αδερφή του τον απειλεί με προδοσία. Κανείς δεν την παρατά και το Βουνό εμποδίζει την έξοδο του Τζέιμη. Αλλά δεν θα τον σκοτώσει κι ο Τζέιμη το ξέρει. Έτσι παίρνει το άλογο του και φεύγει για Βορρά ενώ το χιόνι ξεκινά να πέφτει στην πρωτεύουσα.
 

Στο πολύ χιόνι, ο Μπραν δέχεται την επίσκεψη του Σαμ και παραδόξως φαίνεται καπως χαρούμενος. Του λέει πως είναι ο Κοράκι αν και ο Σαμ δεν ξέρει τι είναι, αλλά πιστεύει στα οράματα του. Ειδικά όταν ο Μπραν μιλά για Τζον και την πατρότητα του. Ο Σαμ όμως έχει δει το ημερολόγιο του Αρχιμέιστερ και ξέρει πως ο Ραίγκαρ παντρεύτηκε μυστικά την αγαπημένη του Λυάννα κι εμείς βλέπουμε μέσω του Μπραν το γεγονός. Ταυτόχρονα ο Τζον επισκέπτεται τη Ντάνυ στην καμπίνα της και το #boatsex παίρνει φωτιά. Στο βάθος ο Τύριον παρατηρεί τον Τζον να μπαίνει στην καμπίνα μοιάζοντας προβληματισμένος! Πηγαίνοντας ξανά στο παρελθόν και στον θάνατο της Λυάννα ο Μπραν ακούει αυτή τη φορά το όνομα του παιδιού που είναι Αίγκον!
 
 
 

Στο Γουίντερφελ οι αδερφές Σταρκ θυμούνται τον πατέρα τους και δένονται λίγο παραπάνω. Ο Μπραν μπαίνει σε κοράκια και πηγαίνει στο Eastwatch. Εκεί βλέπουμε Τόρμουντ και Μπέρικ που κοιτούν πέρα από το Τείχος… όταν φαίνεται η τεράστια ορδή των νεκρών.

 Σα να μην φτάνει η ορδή στο βάθος ακούγεται και η φωνή του δράκου. Ο πρώην Βισέριον, με τρύπες στα φτερά και γαλάζια μάτια έχει στην πλάτη του τον Βασιλιά και πυρπολεί με μπλε φλόγα το Τείχος. Τρομαγμένοι τρέχουν να σωθούν καθώς ο δράκος ρίχνει ξανά και ξανά καταστρέφοντας τελικά ένα μεγάλο κομμάτι του Τείχους και περνώντας έτσι τον τεράστιο στρατό.
 
 
 

Η σύνδεση όλων αυτών των χαρακτήρων, από τα πρώτα βλέμματα μέχρι τη συζήτηση Τύριον – Σέρσεϊ ήταν απολαυστική το λιγότερο. Πιστέψατε έστω για μια στιγμή πως η Σέρσεϊ δεν είχε σχέδιο; Αν ναι κακώς. Δεν υπήρχε μια στο τρισεκατομμύριο να αφήσει η Σέρσεϊ την ευκαιρία, να πάρει πίσω εδάφη και δύναμη. Έχασε τον Τζέιμη και πιστεύω θα της στοιχίσει στην επόμενη σεζόν αλλά δεν είπε ακόμη την τελευταία της κουβέντα. Ο Τύριον προσπαθεί με την αδερφή του αλλά δεν τα καταφέρνει. Βλέπεις δυο δυνατούς, έξυπνους παίκτες που παίζει ο ένας τον άλλο. Το γιατί δεν σκοτώνει Τύριον και Τζέιμη είναι ένα ερώτημα που θα μας απασχολήσει μέχρι την επόμενη σεζόν.

Το τέλος του Μικροδάχτυλου. Εννοείται η Άρυα δεν θα σκότωνε τη Σάνσα, εννοείται η Σάνσα θα έφτανε στα σωστά συμπεράσματα. Πήρε καιρό, χτίστηκε με ένταση αλλά πήραν την εκδίκηση τους για τον Νεντ. Ο Μικροδάχτυλος δεν το περίμενε. Δεν περίμενε να τον προδώσει η «μαθήτρια» του. Δεν περίμενε να τον φτάσει. Στην προηγούμενη σκηνή, εκεί που της μαθαίνει το παιχνίδι σκάβει ουσιαστικά το λάκκο του. Τα κορίτσια είναι ενωμένες ΚΑΙ ενημερωμένες. Τα δάκρυα του, περίμενα περισσότερη αξιοπρέπεια, δεν πείθουν κανένα και η Άρυα του κόβει το λαιμό. Αν και θα μου λείψουν οι μηχανορραφίες του, ως έξυπνες και ανατρεπτικές, περίμενα αργά ή γρήγορα το τέλος του. Έτσι ακριβώς με διαταγή της αγαπημένης του Σάνσα. Πολλαπλή εκδίκηση για Έυρι, Λάισα, Νεντ, Κατ και την αρχή της διαμάχης Σταρκ – Λάννιστερ.

Γκρεμίστηκαν τα όνειρα μου με Ραίγκαρ! Λαχταρούσα τόσο πολύ να τον δω και το μόνο που κατάφερα ήταν μια μύτη και την περούκα του Βισέρυς! Γιατιιιιιιιιιιι… Η σύνδεση των γεγονότων με Ντάνυ και Τζον, πατρότητα Τζον και #boatsex θα μας απασχολήσει στην επόμενη σεζόν. Αλλάζουν πολλά με την αποκάλυψη του ποιος είναι. Του νούμερο ένα διεκδικητή του Θρόνου. Θα επηρεάσει τις σχέσεις τους; Θα οδηγήσει σε ρήξη ή σε ένωση; Τι πολιτικό αντίκτυπο θα έχει για τους υπόλοιπους; Τι φάση με τελευταίο βλέμμα Τύριον; Ζήλεια; Προβληματισμός για το μέλλον της Ντάνυ έχοντας δίπλα τον Τζον; Ανησυχία για το πόσο θα την επηρεάσει ο Τζον κι αν θα τον ακούει πλέον; Βγήκαν ήδη πολλές θεωρίες και είναι ένα cliffhanger που μας προβλημάτισε σίγουρα.

The wall is on fire! Καλά σε μπλε φωτιά. Ο δράκος, που σαπίζει προφανώς όπως τα υπόλοιπα ζόμπι κλπ πλάσματα, έχει στην πλάτη τον King και πυρπολεί το Τείχος. Η χρήση ενός τεράστιου δράκου σε συνδυασμό με την δύναμη του Βασιλιά ήταν αρκετό για ρίξουν το Τείχος. Ο τρόμος ξεκινά στο Γουέστερος! Είναι δίπλα από Γουίντερφελ και πολύ κοντά σε αγαπημένους χαρακτήρες! Τόρμουντ ζεις αλλιώς θα τα μπατάρω όλα!

That’s all folks! 7η και τελευταία περίληψη για τη σεζόν! Τον φάγαμε τον γάιδαρο, τον ευχαριστηθήκαμε (οι περισσότεροι) και τώρα γυρνάμε στο στερητικό μας σύνδρομο μέχρι να βγει η ανακοίνωση για νέα σεζόν. 
Σας ευχαριστώ όλους για την ανάγνωση και τα σχόλια. Να θυμίσω, το site μένει ενεργό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ετοιμαστείτε έρχονται γυρίσματα! 
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.