Το γράμμα της Σάνσα, η πλεκτάνη του Μικροδάχτυλου και η σύγκρουση

Στο 5ο επεισόδιο της σεζόν ο Μικροδάχτυλος έκανε για ακόμη μια φορά αισθητό… το χαρακτήρα του.

Μετά από πολύ παρακολούθηση η Άρυα βλέπει τον μέιστερ να δίνει ένα γράμμα στον Μικροδάχτυλο. Περιμένοντας να φύγει από το δωμάτιο παραβιάζει την κλειδαριά και ξεκινά να ψάχνει το μήνυμα. Αυτό που βρίσκει είναι το γράμμα που είχε στείλει η Σάνσα στον τότε Βασιλιά του Βορρά και αδερφό της Ρομπ. Στο 3ο επεισόδιο μάθαμε πως ο μέιστερ Λούιν κρατούσε λεπτομερές αρχείο από μηνύματα κορακιών και ο Μικροδάχτυλος ήξερε την ύπαρξη του συγκεκριμένου. Ήταν μαζί με την Σέρσεϊ όταν την έβαλε να γράψει το γράμμα.

Όταν η Άρυα βγαίνει από το δωμάτιο, ο Μικροδάχτυλος βρίσκεται κρυμμένος στις σκιές και παρακολουθεί. Έτσι καταλαβαίνουμε πως γνώριζε την παρακολούθηση της Άρυα και επίτηδες ετοίμασε αυτό το σκηνικό. Στόχος του; Φυσικά η σύγκρουση μεταξύ Σάνσα και Άρυα. Γιατί; γιατί θέλει να βγάλει την Άρυα και τον Μπραν απο τη μέση και να "κινεί" καλύτερα τη Σάνσα.

Τώρα η Άρυα έχει περισσότερους λόγους να έρθει σε τρομερή αντιπαράθεση με τη Σάνσα. Στο ίδιο επεισόδιο είδαμε πως δεν της άρεσε καθόλου ο τρόπος που διαχειρίζεται τα πράγματα και την κατηγόρησε πως θέλει την έδρα του Βορρά και να εκθρονίσει τον Τζον.

Δεν ξέρει το πως γράφτηκε αυτό το μήνυμα και σε αυτή την περίπτωση δεν είναι μπροστά η Κατ για να αναγνωρίσει από πίσω τη Σέρσεϊ. Μην ξεχνάμε πως το ίδιο γράμμα ήταν η αφορμή να καλέσει ο Ρομπ τους λαβαροφόρους του. Ο Μικροδάχτυλος θέλει να χωρίσει τις δύο αδερφές και την Άρυα να δείξει την οργή της στη Σάνσα, κάτι που πιθανώς να οδηγήσει την Σάνσα στο συμπέρασμα πως η Άρυα είναι επικίνδυνη.

Ας ελπίσουμε οι δύο αδερφές να βγάλουν άκρη και να αφήσουν τα μίση στην άκρη.
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.