Τζον – Ντάνυ: θα υπάρξει χαρούμενο τέλος;

Αν και δεν πιστεύω να είχατε καμία αμφιβολία, πάμε για ζευγάρωμα. Το θέμα περιέχει θεωρίες.

Το είδε ο Ντάβος, το είδε ο Τζόρα, το είδε ο Τύριον, σε καλό μας το είδαμε κι εμείς. Τζον και Ντάνυ οδεύουν όπως δείχνουν τα γεγονότα σε μεγάλο love story αλλά…. Προσέξατε τις φράσεις των χαρακτήρων; Μερικά στοιχεία για την μάλλον κακή κατάληξη των πραγμάτων.

Η Ντάνυ αναφέρει πως δεν μπορεί να κάνει παιδιά και ο Τύριον της ζητά να ορίσει διάδοχο λόγω του μεγάλου κινδύνου. Στην προφητεία της η Mirri Maz Duur (η μάγισσα στην πρώτη σεζόν που ξεπάστρεψε Καλ Ντρόγκο) της λέει πως όταν ο ήλιος ανατείλει από την δύση και δύσει στην ανατολή κλπ η μήτρα της ζωογονηθεί ξανά και φέρει ζωντανό παιδί και μόνο τότε θα γυρίσει ο Καλ Ντρόγκο. Έτσι η Ντάνυ πιστεύει πως δεν μπορεί να κάνει παιδιά. Δεν ξέρουμε αν ισχύει κάτι τέτοιο, αν με την αποβολή του πρώτου παιδιού έγινε στείρα, αλλά η ίδια το πιστεύει ίσως πληγωμένη από την απώλεια. Ο Τζον από την άλλη στις φάσεις που βρισκόταν πάντα δεν σκέπτονταν παιδιά και μέλλον. Στο 6ο επεισόδιο, όταν δίνει το ξίφος στον Τζόρα αυτός αρνείται και του προτείνει να το κρατήσει γι αυτόν και τα παιδιά του.

Οπότε Τζον και Ντάνυ ίσως να μην κάνουν παιδιά και η Ντάνυ να πρέπει να βρει άλλο διάδοχο. Όμως ... θα μπορούσε η προφητεία να είναι φούμαρα και η Ντάνυ να καταφέρει να κάνει παιδί μόνο με τον Τζον, το οποίο απαραίτητα δεν είναι καλό λόγω των πολλών συμβολισμών που έχει η σχέση τους. Αν λάβουμε υπόψη μας την ιστορία των γονιών του Τζον. Όταν ο Ραίγκαρ έδωσε το στεφάνι από τριαντάφυλλα του χειμώνα στην Λυάννα αντί της γυναίκας του ξέρουμε πως άρχισε το άσχημο τέλος τους. (Τα τριαντάφυλλα λέγεται ότι συμβολίζουν την γονιμότητα και ο Μάρτιν έτσι έδωσε μια πρόβλεψη των μελλούμενων)

Η αρχή όλων των γεγονότων ήταν ένα άδοξο love story. Λέτε το τέλος να είναι ακόμη ένα; Με τον χαμό ενός ή και των δύο κι ένα παιδί που μένει πίσω ορφανό;  

Απο την άλλη με την αποκάλυψη της Γκίλη ο Τζον δεν είναι πλέον μπάσταρδο αλλά ο νόμιμος γιος του Ραίγκαρ. Αυτό θα μπορούσε να φέρει ρήξη στην σχέση του με την Ντάνυ ή και άμεσο παραμυθένιο γάμο;

Το επεισόδιο θέλησε να μας πει κάτι για το παιδί της Ντάνυ. Χάνοντας τον δράκο της έχασε ένα γιο και πολλοί πιστεύουν ότι ήρθε η στιγμή να τον «αντικαταστήσει» με έναν ανθρώπινο.
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.