Ερωτήσεις για Γουόκερ, δράκους και το φλεγόμενο ξίφος

Ερωτήσεις! 
Πως δουλεύουν τα φλεγόμενα ξίφη; Στα βιβλία ο Θόρος ανάβει το ξίφος του με wildfire. Ο Μπέρικ χρησιμοποιεί το αίμα του και μαγεία. Στη σειρά είδαμε όλη την ιεροτελεστία τέτοιου ανάμματος στην 3η σεζόν παρέα με Άρυα, Σάντορ και Αδελφότητα χωρίς Λάβαρα. Πως σκοτώνεις ένα wight; Φωτιά και δρακόγυαλο αρχικά. Η παρέα έχει μαζί της όπλα από δρακόγυαλο που εξηγεί την τόση αποτελεσματικότητα τους. Ο Τζόρα έχει στιλέτο από δρακόγυαλο, έτσι σκοτώνει και την αρκούδα και ο Τόρμουντ έχει τσεκούρι από δρακόγυαλο.  Στο 6ο επεισόδιο είδαμε και το νέο τρόπο καθαρισμού. Αν έχεις εντρυφήσει στην φαντασία θα ξέρεις πως συνήθως τα βαμπίρ σκοτώνονται αν πεθάνει ο δημιουργός τους. Η παρέα ανακαλύπτει πως σκοτώνοντας ο Τζον τον Γουόκερ έπεσαν κάτω όλα τα δημιουργήματα του. Ένας νέος τρόπος που αλλάζει πολλά στον μεγάλο πόλεμο. 

Κολυμπούν οι wights; όχι δεν κολυμπούν αλλά μπαίνουν στο νερό, μέχρι εκεί που δεν πνίγονται

Πως σκοτώνεις ένα δράκο; Ο Σκορπιός δεν φαίνεται να καταφέρνει πολλά αλλά τα μαγικά δόρατα μπορούν. Ο Βασιλιάς σοφά στόχευσε στον λαιμό του Βισέριον, εκεί που μαζεύεται η φωτιά. Η φωτιά στο λαιμό έσκασε και ο δράκος τυλίχτηκε στις φλόγες, δεύτερα πριν πέσει στο έδαφος. Χάρη στην αρκούδα και στα άλογα ξέρουμε πως ο King μπορεί να έχει ζόμπι ζώα.

Μιλούν οι Γουόκερς ή οι wights; Μάλλον τηλεπαθητικά. Στο επεισόδιο το αιχμάλωτο της παρέας wight ουρλιάζει για βοήθεια και το ακούν. Επίσης ο τρόπος που όταν φωνάζει αντιδρούν τα υπόλοιπα ζόμπι, δείχνει πως είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους. Σαν ένα σώμα. 

Πόσο παίρνει σε έναν wight να γίνει ζόμπι από άνθρωπος; Αν και στην πρώτη σεζόν πήρε λίγο χρόνο παραπάνω, γενικά η διαδικασία είναι σύντομη. Ο Σαμ έλεγε πως τα πτώματα δεν μυρίζουν σαπίλα όπως θα έπρεπε, που σημαίνει πως μένουν σε μια "παγωμένη" κατάσταση και αλλάζουν άμεσα. 

Μπορούν οι νεκροί να περάσουν το Τείχος; Ο Μπέντζεν εξηγεί όχι. Αρχαία ισχυρά μάγια στα θεμέλια του Τείχους εμποδίζουν τους νεκρούς να περάσουν, γι’ αυτό δεν μπορεί να περάσει κι ο ίδιος. Οπότε ή προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να σπάσουν τα μαγικά ή προσπαθούν να περάσουν από το πλάι. 

Γιατί ο Τζον πιστεύει πως ο γρηγορότερος είναι ο Γκέντρυ; Γιατί έχει κάνει γαμώ τα κορμιά κωπηλατώντας τόσες σεζόν

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.