Το αληθινό όνομα του Τζον Σνόου

Το θέμα περιέχει σπόιλερ από τα βιβλία!

Η αποκάλυψη της πατρότητας ήρθε πέρυσι. Η επιβεβαίωση της νομιμότητας ήρθε φέτος. Το όνομα ήρθε με το φινάλε. Ή μήπως όχι; Όσοι διαβάζατε τα Easter Egg, η αγαπημένη Hari φρόντισε να σας θυμίσει πως το όνομα Αίγκον αναφερόταν πολύ συχνά στα επεισόδιο, σε ολόκληρη τη σεζόν. Το όνομα Αίγκον είναι αγαπημένο του Μάρτιν μέσα στην ιστορία των Ταργκάρυεν.

Υπήρξαν πολλοί και αρκετοί σημαντικοί όπως ο Αίγκον ο Πρώτος ή Αίγκον ο Κατακτητής που ένωσε και κυριάρχησε στα Επτά Βασίλεια. Αυτός που έφτιαξε τον Σιδερένιο Θρόνο και το τραπέζι με τον χάρτη του Γουέστερος. Που πήρε γυναίκες και τις δύο αδερφές του και ξεκίνησε την βασιλεία του οίκου του.

Υπήρξε ο Αίγκον ο Πέμπτος ή γνωστός από τις Περιπέτειες του Περιπλανώμενου Ιππότη, Εγκ. Ο Αίγκον, ο γιος του και ο Σερ Ντάνκαν ο Ψηλός πέθαναν στην τραγωδία του Σάμμερχολ, γεγονός που στιγμάτισε τον Ραίγκαρ και επέτρεψε στον παππού του να ανέβει στο θρόνο, ακολουθώντας μετά ο Αίρυς Τρελός Βασιλιάς. Αδερφός του Αίγκον V ο Αίμον, ο μέιστερ του Τείχους.

Ακόμη ένας Αίγκον ήταν ο γιος του Ραίγκαρ. Αυτός που πέθανε στα χέρια του Βουνού όταν του σύνθλιψε το κρανίο στον τοίχο κατά τη διάρκειας της Άλωσης. Κι εδώ μπαίνουμε στο ζουμί. Γιατί ο Ραίγκαρ ενώ είχε ήδη ένα γιο με αυτό το όνομα να ονομάσει έτσι και τον Τζον; Μήπως λόγω μιας προφητείας; Λέγεται ότι ο Ραίγκαρ διάβασε κάποια προφητεία και τότε αποφάσισε να γίνει στρατιώτης. Για το παιδί είχε ένα όνειρο και η Ντάνυ. Η Ντάνυ είδε έναν άνδρα με μαλλιά σαν του αδερφού της, σκούρα μοβ μάτια και ψηλότερος από τον Ραίγκαρ. Το παιδί νανούριζε η γυναίκα του Έλια Μαρτέλ όταν ο άνδρας διαλέγει το όνομα Αίγκον, ως το καλύτερο για βασιλιά. Η Έλια ζητά να του γράψει ένα τραγούδι κι ο άντρας απαντά πως έχει τραγούδι, αυτό του πάγου και της φωτιάς και κοίταξε την Ντάνυ στα μάτια σαν να την έβλεπε μέσα στο όνειρο. Στο όραμα επίσης ο Ραίγκαρ λέει πως πρέπει να υπάρξουν κι άλλα παιδιά εκτός των δύο που είχε με την Έλια. Ο δράκος έχει τρία κεφάλια.

Ο Ραίγκαρ δεν μπορούσε να κάνει κι άλλο παιδί με την Έλια λόγω της υγείας της. Έτρεξε στην Λυάννα για την προφητεία που είχε διαβάσει; Ή μήπως ήταν όντως έρωτας και το όνομα του παιδιού επιλέχθηκε από την Λυάννα; Μιας και τα παιδιά του Ραίγκαρ είχαν ήδη πεθάνει μέχρι την γέννηση του δικού της.

Θα μπορούσε να τελειώσει εδώ αλλά στα βιβλία υπάρχει κι άλλος Αίγκον. Αν όντως ο Μάρτιν ονομάσει τον Τζον έτσι. Ο Young Griff είναι ο μικρός Αίγκον που σώθηκε από τον Βάρυς κατά την Άλωση. Όπως κι εγώ έτσι κι άλλοι πολλοί υποπτευόμαστε πως ο Αίγκον τον βιβλίων είναι σικέ. Μέχρι να αποδειχθεί κάτι τέτοιο ο Μάρτιν θα έχει να κάνει με δύο Αίγκον. Και οι δύο, ως γιοι του Ραίγκαρ θα έχουν δικαίωμα στο Θρόνο. Για τα βιβλία θα πρέπει να περιμένουμε το/τα επόμενο/α αλλά στη σειρά που τα πράγματα είναι απλοϊκότερα, ο Τζον είναι ο Αίγκον και νόμιμος διάδοχος του Θρόνου. Έχει μεγαλύτερη αξίωση από την Ντάνυ (και ως γυναίκα και δε αριθμό διαδοχής).

Ένας γάμος θα έλυνε όλα τα προβλήματα, άλλωστε η αιμομιξία είναι κάτι σύνηθες στο σόι. Αλλά θα ακολουθήσουν τον γιο του Ραίγκαρ; Θα συνεχίσει ο Βορράς να τον ακολουθεί; Θα επηρεαστεί η σχέση του με Ντάνυ και συμβούλους της; Υπομονή παιδιά… μια σεζόν ακόμη !

[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.