Η μοίρα ενός δράκου!

Χάσαμε τον Βυσέριον. Στοπ.

Ένα σημαντικό όπλο κατά την νύχτας και το παιδί της Ντάνυ χάθηκε μια για πάντα. Ο Βασιλιάς έφερε τη μια και χαριστική βολή για τον δράκο που πετούσε ανέμελος καίγοντας ζόμπι. Ήταν μια δραματική στροφή των γεγονότων που την φοβόμασταν καιρό. Όχι μόνο τον θάνατο ενός δράκου αλλά και η αναγέννηση του, η ανάσταση του ως ζόμπι που πλέον δίνει ακόμη ένα αβαντάζ στον πολεμοχαρή Βασιλιά. Η πτώση του δράκου κατ εμέ ήταν εξαιρετική σκηνή. Την περιμέναμε φυσικά, τουλάχιστον όσοι είχαμε διαβάσει τα βιβλία και τις χιλιάδες θεωρίες που κυκλοφορούν εδώ και χρόνια.

Οι δράκοι του πάγου δεν είναι κάτι νέο στον κόσμο του Μάρτιν. Εκτός του παραμυθιού ο Δράκος του Πάγου (που δεν είναι κακός και μοχθηρός κινούμενος από τον Βασιλιά) ο Μάρτιν έχει στρώσει έδαφος μέσω των βιβλίων του. Είτε είναι η Όσσα που μιλάει στον Μπραν, είτε ο Τζον που θυμάται τις ιστορίες τις γριάς παραμάνας, η παγωμένη ανάσα ενός δράκου του πάγου έχει αναφερθεί κάμποσες φορές.

Για τους μη κατόχους του Ο κόσμος της Φωτιάς και του Πάγου, οι δράκοι υπήρχαν στην Shivering Sea και μάλιστα ήταν οι μεγαλύτεροι των δράκων. Κολοσσιαία θηρία, πολλές φορές μεγαλύτερα από τους δράκους της Βαλυρίας, λέγεται ότι είναι φτιαγμένοι από ζωντανό πάγο. Ματια σε ανοιχτόχρωμους κρυστάλλους και απέραντα ημιδιαφανή φτερά. Αυτοί οι δράκοι υποτίθεται ότι βγάζουν αντί φωτιά μια φοβερή ψύχρα που μπορεί να παγώσει έναν άνθρωπο σε δευτερόλεπτα. Ναυτικοί ισχυρίζονται ότι έχουν δει αυτά τα τεράστια ζώα κατά τη διάρκεια των αιώνων, οπότε ίσως υπάρχει κάποια αλήθεια πίσω από τα παραμύθια. Οι δράκοι του πάγου υποτίθεται ότι λιώνουν όταν σκοτωθούν όπως λέει και το παραμύθι αλλά δεν υπάρχει «πραγματική απόδειξη της ύπαρξής τους» σύμφωνα με τους μέιστερ.

Στο παραμύθι ο Δράκος του Πάγου, που όπως προείπα δεν είναι κακός, ανοίγει το στόμα του και βγάζει πάγο. Επιτιθέμενος σε έναν άλλο δράκο (κανονικό ας πούμε), ο πάγος κόλλησε πάνω του καλύπτοντας τον ολόκληρο και σκοτώνοντας τον. Ο Βισέριον δεν είναι γέννημα θρέμμα δράκος του πάγου αλλά φτιαγμένος από τον Βασιλιά ως ζόμπι. Πιθανό όμως να βγάζει κι αυτός παγωμένες φλόγες ή παγωμένη ανάσα όπως οι δράκοι των μύθων.

Μια εβδομάδα υπομονή και θα το μάθουμε. Δείτε εδώ το review μας για το βιβλίο Ο δράκος του Πάγου

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.