Που βρίσκεται το Eastwatch και γιατί είναι τόσο σημαντικό;


Το όνομα ''Eastwatch by The Sea - Ανατολικό Παρατηρητήριο δίπλα στην θάλασσα'' έχει ακουστεί πολλές φορές στην διάρκεια της 7ης σεζόν του Game of Thrones. Είναι από τα πολλά κάστρα κατά μήκος τους Τείχους, και είναι αυτό που έστειλε ο Jon τον Tormund.Είναι επίσης εκεί όπου η Αδελφότητα Δίχως Λάβαρα κατευθυνόταν την τελευταία φορά που την είδαμε, αφότου ο Hound είδε ένα όραμα με νεκρούς άνδρες να πορεύονται προς αυτό. Το νέο επεισόδιο ονομάζεται ''Eastwatch'' και τα γεγονότα φαίνεται να συγκλίνουν σε αυτό το σημείο, που όπως όλα δείχνουν θα έχουμε μια πιο κοντινή ματιά σ'αυτό.

Πρώτα, που είναι ακριβώς το ανατολικό παρατηρητήριο; Όπως υπονοεί το όνομα, είναι το πιο ανατολικο κάστρο στο Τείχος, και είναι στην ακτή. Ρίξτε μια ματιά στον χάρτη παρακάτω:Το κάστρο αναφέρθηκε πρώτα στην 1η σεζόν και στο επεισόδιο ''You Win or You Die,'' όταν ένα μέλος της φουρνιάς του Jon Snow στην Νυχτερινή Φρουρά ανατέθηκε να πάει εκεί. Το Eastwatch διοικείται από τον Cotter Pyke, και είναι ένα από τα 3 εναπομείναντα κάστρα κατά μήκος τους Τείχους που είναι επανδρωμένο. Το άλλο είναι το Shadow Tower κοντά στην δυτική ακτή. Μέχρι και την 6η season αυτά γνωρίζαμε για το συγκεκριμένο κάστρο.

Έτσι ήταν, μέχρι την 7η σεζόν, όταν ο Hound, Ο Beric Dondarrion, ο Thoros of Myr και ο Tormund, άρχισαν να κατευθύνονται προς τα εκεί. Αυτό το χαμηλού προφίλ κάστρο φαίνεται να κερδίζει κακή φήμη στην διάρκεια της season. Ο λόγος: Η γεωγραφία.Όπως ο Jon σωστά αναφέρει στον Tormund, απ'όλα τα κάστρα του Τείχους, το Eastwatch είναι το πιο κοντινό από εκεί που τελευταία φορά είδαμε τον Night's King και συγκεκριμένα στο Hardhome. Ο Jon έκανε μια στρατηγική μαντεψιά για το που θα χτυπούσε ο Night King, και το όραμα του Hound φαίνεται να επιβεβαιώνει την ακρίβεια του. Ο Night King και ο στρατός των απέθαντων κατευθύνονται προς το Eastwatch, κάτι που σημαίνει πως ο πόλεμος με τους νεκρούς βρίσκεται στο σημείο μηδέν.

Γιατί ο Night King να επιλέξει το Eastwatch για να επιτεθεί; Για άλλη μια φορά, πάμε στην γεωγραφία, ή για την ακρίβεια στην τοπογραφία. Αρχικά, ξανά, είναι κοντά από εκεί που τους είδαμε για τελευταία φορά. Αλλά κυρίως, το Eastwatch είναι στην ακτή. Το Τείχος από μόνο του περιέχει ισχυρά ξόρκια για να σταματήσουν τον στρατό των νεκρών, αλλά δεν ξέρουμε πόσο μακριά εκτείνεται αυτή η μαγεία μέχρι την Στενή Θάλασσα.

Ο Night King μπορεί να σχεδιάζει να παρακάμψει το Τείχος κατά κάποιον τρόπο, είτε με μια πορεία κατά μήκος του ωκεανού, είτε με το να παγώσει κάπως το νερό κοντά στην ακτογραμμή. Αυτή η θεωρία άρχισε να 'παίζει' όταν κάποιοι φαν παρατήρησαν πως το νερό γύρω από το Eastwatch τώρα φαίνεται παγωμένο στο αρχικά credits.


Βέβαια μπορεί να δοκιμάσει μια τελείως άλλη μέθοδο. Το θέμα είναι: ο Night King έρχεται, και έρχεται για το Eastwatch.

Με τον Tormund πολύ πιθανό να έχει φτάσει στο Eastwatch μέχρι τώρα και την Αδελφότητα να πλησιάζει, το Eastwatch πρέπει να φρουρείται καλά. Με τους άντρες της Νυχτερινής Φρουράς (πιθανότατα και με μερρικές βάρκες) είναι όσο ασφαλές όσο κάθε κάστρο κατά μήκος του Τείχους. Βέβαια η λέξη ασφαλές, όταν ο στρατός από νεκρούς είναι χιλιάδες και έχουν και γίγαντες μαζί τους, μάλλον δεν είναι και  η καλύτερη!


Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.