Το Game of Thrones απειλείται και φέτος από την πειρατεία!


Φέτος οι τηλεθεατές στις ΗΠΑ έχουν περισσότερες δυνατότητες από ποτέ για να παρακολουθήσουν νόμιμα τη σειρά, παρόλο αυτά όμως είχαμε πάλι διαρροή επεισοδίου πριν λίγες μέρες.

Η μεγαλύτερη απειλή στο «Game of Thrones» δεν είναι οι White Walkers. Είναι οι πειρατές, τουλάχιστον για το δίκτυο HBO που προβάλλει τη σειρά.

 Το HBO είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ με χίλους τρόπους: από καλωδιακές και δορυφορικές υπηρεσίες όπως η Comcast και η DirecTV· από εταιρείες τηλεπικοινωνίας όπως η Verizon· από υπηρεσίες video on-demand όπως η Amazon Channels· από πακέτα ιντερνετικής τηλεόρασης όπως τα Sling TV και PlayStation Vue που λειτουργούν με συσκευές όπως το Apple TV και οι παιχνιδομηχανές· από online υπηρεσίες του HBO όπως οι ΗΒΟ Now και HBO Go· από την πλαφόρμα Hulu, ως επιπρόσθετη υπηρεσία.

Κι όμως, οι θεατές επιμένουν να αποκτούν πρόσβαση στη δημοφιλή σειρά μέσω ανεπίσημων – βλέπε παράνομων – πηγών. Το 5% των Αμερικανών που συμμετείχαν σε έρευνα της οικονομικής ιστοσελίδας Finder.com δήλωσαν ότι σκόπευαν να παρακολουθήσουν την έβδομη σεζόν του «Game of Thrones» με παράνομο streaming ή downloading των επεισοδίων.


Αν αυτό το ποσοστό συσχετιστεί με το σύνολο των τηλεθεατών στις ΗΠΑ, το νούμερο που προκύπτει είναι σχεδόν ίσο με τους τηλεθεατές που είδαν την πρεμιέρα της περασμένης σεζόν. Το πρώτο επεισόδιο της έκτης σεζόν είχε συγκεντρώσει το 2016 10,7 εκατ. θεατές από την τηλεόραση και τις streaming υπηρεσίες HBO Now και HBO Go.

Παλαιότερα επεισόδια της σειράς έχουν κατά καιρούς σπάσει ρεκόρ πειρατείας. Το πρώτο επεισόδιο της πέμπτης σεζόν «κατέβηκε» παράνομα 1,5 εκατ. φορές μέσα στις πρώτες οκτώ ώρες από την πρεμιέρα. Η περσινή πρεμιέρα «κατέβηκε» πάνω από 1 εκατ. φορές μέσα σε μισή μέρα. Η σειρά καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα της ιστοσελίδας TorrentFreak, που μετράει τα downloads μέσω torrent, τα τελευταία πέντε χρόνια. Φέτος το TorrentFreak ανακοίνωσε ότι δεν θα δημοσιεύσει λίστα, γιατί το παράνομο streaming, που δεν μετριέται εύκολα, έχει γίνει πιο δημοφιλές ως τρόπος πειρατείας από το παράνομο downloading.

Στο παρελθόν το HBO δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται πολύ. Το 2014 ο Τζεφ Μπιουκς, διευθύνων σύμβουλος της Time Warner στην οποία ανήκει το HBO, είχε δηλώσει ότι η πειρατεία αυξάνει τη διείσδυση του δικτύου στο κοινό και μειώνει την ανάγκη για περισσότερη διαφήμιση. «Η σειρά είναι πρώτη σε παράνομα downloads σε ολόκληρο τον κόσμο; Αυτό είναι καλύτερο και από ένα βραβείο Emmy», είχε σχολιάσει.

Αλλά την περασμένη σεζόν το δίκτυο έστειλε προειδοποιήσεις για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων σε όλες σχεδόν τις ιστοσελίδες που σχετίζονται με online πειρατεία και ζήτησε να αφαιρεθούν τα torrents για τα προγράμματα του HBO. Στις προειδοποιήσεις συμπεριλαμβάνονταν και οδηγίες για τους τρόπους νόμιμης παρακολούθησης του «Game of Thrones».

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.