Οι χάκερ απαιτούν λύτρα από το HBO, για να μην διαρρεύσουν νέα επεισόδια και προσωπικές πληροφορίες των ηθοποιών!


Oι χάκερ που επιτέθηκαν στο ΗΒΟ αποκτώντας πρόσβαση σε terabytes δεδομένων -αν και δεν είναι αυτοί που διέρρευσαν το τέταρτο επεισόδιο του Game of Thrones πριν την προβολή του- απαιτούν λύτρα για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Οι χάκερ διέρρευσαν το σενάριο του πέμπτου επεισοδίου του έβδομου, προτελευταίου κύκλου, που ακόμη δεν έχει προβληθεί. Επιπλέον έκαναν διαθέσιμα έγγραφα της εταιρίας του ΗΒΟ και πληθώρα από video άλλων παραγωγών του δικτύου.

Οι χάκερ ισχυρίζονται ότι έχουν στη διάθεση τους 1.5TB δεδομένων συνολικά ωστόσο το HBO αρνείται μέχρι στιγμής ότι δέχθηκε επίθεση στο δίκτυο των email του.

Η πρόσφατη διαρροή φέρει την υποσημείωση "Το ΗΒΟ καταρρέει" (HBO is falling) αναφέρει σε δημοσίευμα του η ιστοσελίδα του Wired. Πέρα από το σενάτιο και τα video η διαρροή αφορά και σε νομικά έγγραφα, συμβόλαια, μισθολογικές καταστάσεις του ΗΒΟ. Επιπλέον σύμφωνα με το Associated Press κάποια έγγραφα εμπεριέχουν προσωπικά στοιχεία και τηλέφωνα των πρωταγωνιστών του Game of Thrones.


Το βιντεοσκοπημένο σημείωμα που απαιτεί άγνωστο ποσό λύτρων απευθύνεται στο κορυφαίο στέλεχος του HBO, Richard Plepler. Οι χάκερ δεν δημοσιοποίησαν το ποσό των χρημάτων που απαιτούν.

«Διεισδύσαμε με επιτυχία στο δίκτυό σας. Η ΗΒΟ ήταν ένας από τους δυσκολότερους στόχους μας, αλλά τα καταφέραμε (μας πήρε έξι μήνες)», έγραψαν οι χάκερ στο μήνυμά τους.

Απαιτούν, δε, από την εταιρεία παραγωγής να τους πληρώσει μισθούς έξι μηνών σε bitcoin, που φτάνουν τα 6 εκατομμύρια δολάρια. Έδωσαν, μάλιστα, τελεσίγραφο να πληρώσει μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες.

Το αίτημα των λύτρων φέρει την υπογραφή "Mr Smith".

Το ΗΒΟ ανέφερε ότι συνεχίζει τις έρευνες επιμένοντας ότι δεν υπάρχει παραβίαση στο σύστημα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οπότε και δεν συντρέχει σοβαρός λόγος ανησυχίας.
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.