Ο Μάρτιν είπε πως η σύγκλιση των Ντάνυ και Τζον είναι όλο το νόημα της σειράς! Συνέντευξη του σκηνοθέτη Taylor για το 6ο επεισόδιο


Ο σκηνοθέτης Alan Taylor μίλησε για το 6ο επεισόδιο και την επόμενη σεζόν του GoT.

Μέσα στη συνέντευξη ο δημοσιογράφος αναφέρει πως δέκα εκατομμύρια τηλεθεατές θα μείνουν κολλημένοι στο GoT, αν μη τι άλλο για να δουν τι θα συμβεί μεταξύ Τζον και Ντάνυ. Ο σκηνοθέτης απάντησε ότι ήταν αναπόφευκτο να έρθουν μαζί αυτοί οι δύο. Έχει προβλεφτεί ξανά και ξανά και όσοι γνωρίζουν τα βιβλία ξέρουν ότι ήταν αναπόφευκτο. Συμπληρώνει πως αυτή η συνάντηση δεν μας λέει όμως τίποτα για το πώς θα πάει ή τι θα παιχτεί μεταξύ τους. «Θυμάμαι όταν έκανα την πρώτη σεζόν και ήμασταν στη Μάλτα, ο George R. R. Martin ήρθε να μας επισκεφθεί. Κάθισε σε μια καρέκλα και ήταν πολύ ανοιχτός για τα πράγματα που επρόκειτο να έρθουν ...». Φυσικά ρωτήθηκε για το αν αφορά τους Τζον και Ντάνυ ή γενικά και ο Taylor απάντησε :

«Λίγο κι από τα δύο, αλλά ήταν νωρίς και κανείς δεν έδινε σημασία στη σειρά. Δεν γνωρίζαμε πραγματικά ότι θα γινόταν φαινόμενο και πιστεύω πως ήταν λιγότερο φυλασσόμενη τότε από τώρα. Τέλος πάντων, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Τζον και η Ντάνυ ήταν όλο το νόημα, περίπου. Εκείνη την εποχή υπήρχε ένας πραγματικά τεράστιος αριθμός χαρακτήρων και ο Τζον ήταν ένας κατώτερος, μπάσταρδος γιός. Έτσι δεν ήταν ξεκάθαρο τότε σ’ εμάς, αλλά έλεγε πράγματα που κατέστησαν σαφές ότι η συνάντηση και η σύγκλιση των Τζον και Ντάνυ ήταν κάτι σαν το κεντρικό νόημα της σειράς».

«Έτσι, ήμουν χαρούμενος που ένα μεγάλο βήμα μπροστά έγινε στο επεισόδιο που είχα να κάνω αυτή τη σεζόν, είναι εκεί που έχει λυγίσει γι’ αυτήν με δυο τρόπους, ξέρετε, συναισθηματικά και πολιτικά νομίζω. Αναγνωρίζει τι είναι ικανή να κάνει και είναι έτοιμος να γονατίσει μόλις μπορέσει να το κάνει. Υπάρχει ακόμα ένα βήμα να γίνει προς την κατεύθυνση της ρομαντικής πλευράς των πραγμάτων και πολύ περισσότερο για να διαδραματίσει κανείς τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει η πολιτική και ο αγώνας της εξουσίας, αλλά ήταν τουλάχιστον ένα είδος σταθερού βήματος μπροστά σε αυτή τη σημαντική πλοκή".

Στη συνέχεια ο σκηνοθέτης είπε πως η δουλειά του ήταν να δέσει ιστορίες και χαρακτήρες που ήταν μακριά πολύ καιρό κι αυτό θα συνεχιστεί στην 8η σεζόν. «Τώρα τα πάντα συγκλίνουν και αυτό θα γίνει πολύ περισσότερο στην 8η σεζόν όταν πραγματικά, όλες οι ιστορίες θα έρθουν μαζί».

Το προτελευταίο επεισόδιο συνηθίζεται να έχει ιδιαίτερο βάρος στο GoT. Σε αυτή τη σεζόν κάθε επεισόδιο ήταν μεγάλο και σε κάθε επεισόδιο γινόταν σημαντικά πράγματα. Το συγκεκριμένο ήταν ένα σημείο καμπής για τον σκηνοθέτη. Αυτό που το άρεσε στα σενάρια της φετινής σεζόν και βλέποντας τους υπόλοιπους συναδέλφους του, ήταν η ύπαρξη συγκίνησης και η συνειδητοποίηση ότι αυτή η μπάλα, αυτό το μηχάνημα πηγαίνει όλο και μεγαλύτερα, όλο και πιο γρήγορα αλλά συνεχίζοντας να έχει εκπλήξεις.

Το 6ο επεισόδιο είχε και τις δυσκολίες του. Λόγω της Ισλανδίας και των 4 ωρών φωτός αλλά και το στοιχείο των δράκων και η αλληλεπίδραση χαρακτήρων μαζί τους. Δεν απάντησε αν θα γυρίσει σίγουρα για την 8η σεζόν αλλά αισθάνεται τυχερός που μπορεί και βρίσκεται σε μια τόσο θερμή ομάδα με δημιουργικό κάστ και συνεργάτες. «Νιώθεις σαν να δουλεύεις με μια ομάδα στην κορυφή του παιχνιδιού που ξέρει ότι έχει δοθεί μια πολύ σπάνια ευκαιρία».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.