Aemond Targaryen

Ο Aemond ήταν γιος του Βασιλιά Viserys του Πρώτου και της δεύτερης συζύγου του, Alicent Hightower. Αδερφός του βασιλιά Aegon του Δεύτερου και αναβάτης του δράκου Vhagar.

Επίσης γνωστός ως Μονόφθαλμος και Συγγενοκτόνος, έχασε το δεξί του μάτι στην ηλικία των δέκα σε καυγά με τον ανιψιό του Lucerys Velaryon. Αργότερα αντικατέστησε το χαμένο μάτι με ένα ζαφείρι. Φορούσε μαύρη πανοπλία σκαλισμένη με χρυσό.

Με την γέννηση αυτού και του αδερφού του δημιουργήθηκαν διαμάχες στην αυλή. Ως παιδί ήταν τολμηρός, άγριος, ανελέητος και δεν συγχωρούσε. Μεγαλώνοντας έγινε ικανός και επικίνδυνος ξιφομάχος. Όσο η έχθρα μεταξύ της Rhaenyra και της μητέρας του μεγάλωνε, πέρασε και στα παιδιά. Τα αδέρφια Targaryen θεωρούσαν πως οι Velaryon της ετεροθαλής αδερφής τους έκλεψε το πατρογονικό τους δικαίωμα στο Θρόνο. Ο χρόνος που ανάγκαζαν να περνούν μαζί τα έξι αγόρια έκανε τα πράγματα χειρότερα.

Όταν πέθανε ο Σερ Laenor Velaryon, σύζυγος της Rhaenyra, ο Aemond με όλη την οικογένεια παρευρέθηκαν στο Ντρίφτμαρκ για την κηδεία. Ο βασιλιάς πρότεινε να ταξιδέψουν στο Ντράγκονστοουν μετά την κηδεία και τον ενημέρωσε πως μπορούσε να διαλέξει ένα αυγό δράκου ή έναν νεοσσό αν ήταν αρκετά τολμηρός. Ο Aemond ενοχλήθηκε από το σχόλιο και ζήτησε τον δράκο Vhagar, τον γηραιότερο των δράκων και πρόσφατα χωρίς αναβάτη με το θάνατο της Laena Velaryon. Ο δράκος βρισκόταν στο Ντρίφτμαρκ και ξέροντας πως οι γονείς του δεν επέτρεπαν να πλησιάσει το δράκο, ο δεκάχρονος Aemond αποφάσισε να δράσει μόνος. Τον έπιασε στα πράσα ο ανιψιός του Joffrey και προσπαθώντας να τον κάνει να σωπάσει ο Aemond τον χαστούκισε και τον πέταξε σε ένα σωρό κοπράνων. Όταν ο Joffrey έβαλε τις φωνές, ο νεαρός Aemond σκαρφάλωσε στον Vhagar που έσπασε τις αλυσίδες και πέταξαν μαζί για λίγο. Τα αδέρφια του Joffrey έτρεξαν στον σημείο και τα τέσσερα παιδιά ξεκίνησαν να μαλώνουν με τα ξύλινα σπαθιά τους, μέχρι ο Aemond να αποκαλέσει τα ανίψια του Strongs (ο Σερ Harwin Strong φημολογείται ως εραστής και πατέρας των τριών παιδιών της Rhaenyra) .O Jacaeyrys, αρκετά μεγάλος ώστε να καταλάβει την προσβολή επιτέθηκε στον Aemond και όταν φάνηκε να νικά ο δεύτερος, μπήκε στην μέση ο Lucerys με το στιλέτο του και έβγαλε το δεξί μάτι του Aemond. Μετά το συμβάν, η Βασίλισσα Alicent ζήτησε ως ποινή να χάσει ένα μάτι κι ο Lucerys αλλά ο Βασιλιάς αρνήθηκε. Η Rhaenyra απαίτησε να εξεταστεί ο Aemond και να αποκαλύψει που άκουσε τις φήμες για τον Strong. Πιεσμένος από τον πατέρα του ο Aemond παραδέχτηκε πως άκουσε το όνομα από τον αδερφό του Aegon.

Παρά το χάσιμο του ματιού του, για το οποίο δήλωσε ότι άξιζε σε αντάλλαγμα για το δράκο, ο Aemond έγινε επικίνδυνος ξιφομάχος.Κατά τον εμφύλιο στάλθηκε στον άρχοντα Borros Baratheon. Εκεί συνάντησε τον ανιψιό του Lucerys, σταλμένος από την Rhaenyra. Ο Aemond απείλησε να τον σκοτώσει και αρχικά ο άρχοντας Borros του απαγόρεψε αν επιτεθεί μέσα στο κάστρο του βάζοντας και τους άντρες του να τον σταματήσουν. Φεύγοντας ο Lucerys τον κυνήγησε με το δράκο του. Κατάφερε να σκοτώσει τον ανιψιό του και το δράκο Arrax. Ο Daemon Targaryen ορκίστηκε εκδίκηση. Μέσω της παλιάς ερωμένης του κανόνισε να σκοτώσουν ένα γιο της Helaena.

Με τον τραυματισμό του αδερφού του στην Μάχη στο Rook's Rest, ο Aemond διετέλεσε Προστάτης του βασιλείου για ένα χρόνο. Μαζί με το Χέρι του βασιλιά, Σερ Criston Cole επιτέθηκαν με στρατό στο Χάρενχαλ. Όσο κατευθυνόταν προς τα εκεί, η απροστάτευτη πρωτεύουσα έπεσε. Μετά και την ήττα των Πράσινων στη Μάχη της Lakeshore, οι Aemond και Cole χωρίστηκαν και ο Aemond με το δράκο του ξεκίνησε επιτέθηκε στις παραποτάμιες περιοχές των Μαύρων υποστηρικτών. Επιστρέφοντας στο Χάρενχαλ, ο Daemon προκάλεσε τον Aemond σε μονομαχία. Οι δύο άντρες με τους δράκους τους συναντήθηκαν πάνω από τα Gods Eye. Οι δύο δράκοι έπεσαν και ο Daemon μαχαίρωσε τον Aemond στο μάτι. O Aemond δεμένος στη σέλα του βυθίστηκε στη λίμνη. Το πτώμα του και το κρανίο του δράκου βρέθηκαν χρόνια αργότερα. Το ξίφος του Daemon, Dark Sister, ήταν ακόμη καρφωμένο στη κόγχη του ματιού του.
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.