Daemon Targaryen

O Daemon Targaryen ήταν γιος του πρίγκιπα Baelon Targaryen, αδερφός του βασιλιάς Viserys Targaryen του πρώτου και δεύτερος σύζυγος της Rhaenyra Targaryen. Είχε τον δράκο Caraxes και το βαλυριανό ξίφος Dark Sister το οποίο του δόθηκε σε ηλικία 16 ετών, όταν χρίστηκε ιππότης από τον παππού του και τότε βασιλιά Jaehaerys τον Πρώτο.

Ήταν ο εγγονός ενός βασιλιά, ο αδερφός ενός βασιλιά, σύζυγος μιας βασίλισσας. Δύο απο τους γιους του και τρία απο τα εγγόνια του θα καθόταν στον Σιδερένιο Θρόνο, αλλά το μόνο στέμμα που θα φορούσε ποτέ ο Νταίμον Ταργκάρυεν ήταν το στέμμα των Στέπστοουνς, ένα πενιχρό βασίλειο που έφτιαξε με αίμα και ατσάλι και δρακοφωτιά, και σύντομα εγκαταλείφθηκε.
- The Rogue Prince, or, A King's Brother 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το The Rogue Prince, or, A King's Brother από το ανθολόγιο Rogues, o Daemon ήταν τολμηρός, επικίνδυνος, απερίσκεπτος, πολύ φιλόδοξος, ορμητικός αλλά και καλός πολεμιστής.. Αρχικά παντρεμένος με την αρχόντισσα Rhea Royce, ο Daemon βαρέθηκε σύντομα τη γυναίκα του και την Κοιλάδα των Άρρυν, ζητώντας από τον αδερφό του και βασιλιά Viserys να ακυρώσει τον γάμο.

Του δόθηκαν διάφορες θέσεις στο μικρό συμβούλιο τις οποίες δεν έβρισκε αρκετά ενδιαφέρουσες, γεγονός που δημιούργησε τη δυσαρέσκεια του Σερ Otto Hightower - Χέρι του Βασιλιά. Τελικά διετέλεσε Διοικητής στην Φρουρά της Πόλης στην πρωτεύουσα για δύο χρόνια, φέρνοντας βελτιώσεις σε όπλα και εξοπλισμό και εμπνέοντας πίστη σε αρκετούς συμπολεμιστές του. Έδωσε σε κάθε άντρα έναν χρυσό μανδύα, κάτι που τους έκανε αργότερα γνωστούς ως Χρυσούς Μανδύες.

Όταν ο βασιλιάς έχρισε την κόρη του διάδοχο, ο Daemon άφησε την πρωτεύουσα και πήγε στο Ντράγκονστοου. Εκεί έμεινε έγκυος η πόρνη ερωμένη του Mysaria, που τον ακολούθησε από το Κινγκς Λάντινγκ. Ζήτησε από τον αδερφό του να της χαρίσει ένα αυγό δράκου και ο Viserys αρνήθηκε απαιτώντας να επιστρέψει το αυγό και να γυρίσει στη νόμιμη σύζυγο του. Έστειλε την ερωμένη του με πλοίο στο Λυς και στην διαδρομή εν μέσω μιας καταιγίδας έχασε το παιδί. Αυτό θύμωσε τον Daemon και σκλήρυνε τη στάση του απέναντι στον αδερφό του.

Ο Daemon εισέβαλε με το δράκο του, στρατό και την υποστήριξη του στόλου των Velaryon στις Stepstones (106AC). Μετά την κατάκτηση ονόμασε τον εαυτό του Βασιλιά των Στέπστοουνς και της Στενής Θάλασσα και στέφτηκε από τον Corlys Velaryon. Η Τριαρχία, την οποία είχε ήδη κάνει εχθρό του, μαζί με το Ντορν μάζεψαν τεράστιο στόλο για να ξαναπάρουν τα νησιά. Ο Daemon επέστρεψε στην πρωτεύουσα και πρόσφερε στον αδερφό του το στέμμα των Στέπστοουνς. Ο Viserys τον δέχτηκε πίσω και του έδωσε ξανά μια θέση στο μικρό συμβούλιο. Η συμπεριφορά του παρέμενε η ίδια. Επιπλέον αντιπαθούσε την νέα Βασίλισσα και τα παιδιά της (που τον έριχναν αυτόματα πολύ κάτω στη διαδοχή) και ήρθε κοντά με την ανιψιά του Rhaenyra. Έξι μήνες από την επιστροφή του διαδόθηκε πως πήρε τη παρθενιά της πριγκίπισσας. O Viserys εξόρισε τον αδερφό του, που επέστρεψε τελικά στα Στέπστοουνς.

Το 115AC η νόμιμη σύζυγος του πέθανε σε πτώση από άλογο και ο Deamon γύρισε για να διεκδικήσει την έδρα της. Ο οίκος των Royce τον έδιωξε και ο πρίγκιπας στράφηκε στο Ντρίφτμαρκ και στην όμορφη κόρη του Corlys Velaryon. Αφού σκότωσε τον «ανταγωνιστή» του ζήτησε το χέρι της Laena Velaryon. Κάποιοι λένε πως όντως ο Daemon την ερωτεύτηκε, κάποιο άλλοι πως ήθελε την υποστήριξη του οίκου Velaryon. Ο γάμος έγινε χωρίς τη συγκατάθεση του βασιλιά Viserys και ο Daemon μαζί με την Laena και κατέληξαν στο Πέντος. Απέκτησε δύο κόρες, τις Baela και Rhaena. Τότε έγραψε στον βασιλιά ικετεύοντας για ασφαλή πέρασμα στο Γουέστερος και την ευλογία του. Αν και το μικρό συμβούλιο προσπάθησε να πείσει τον βασιλιά να αρνηθεί, ο ίδιος αγαπόντας τον αδερφό του είπε πως είναι πατέρας πλέον και θα έχει αλλάξει.

Γυρίζοντας στο Γουέστερος, η πριγκίπισσα Rhaenyra είναι λογοδοσμένη με τον αδερφό της Laena Velaryon, τον Σερ Laenor Velaryon. Η πριγκίπισσα και η Laena γίνονται στενές φίλες, πετώντας συχνά με τους δράκους τους. Με τις ευχές του βασιλιά οι δύο μεγαλύτεροι γιοι της Rhaenrya λογοδίνονται με τις δυο κόρες του Daemon. Το 120AC η Laena πεθαίνει στη γέννα του τρίτου παιδιού της. Ενός αγοριού που επίσης δεν κατάφερε να ζήσει. Την ίδια χρονιά παντρεύεται ξαφνικά και την ανιψιά του Rhaenyra. To σκανδαλώδες γεγονός, μιας και οι δύο πρώην σύζυγοι δεν είχαν ένα εξάμηνο πεθαμένοι, δημιούργησε φήμες πως ήταν ο Daemon που διοργάνωσε τη δολοφονία του Laenor για να παντρευτεί την ανιψιά του. Με την Rhaenyra απέκτησαν δύο παιδιά, τον Aegon τον Νεότερο και τον Viserys.

O Daemon συντάχθηκε στο πλευρό της γυναίκας του και των Μαύρων στον Εμφύλιο. Μετά το θάνατο του Lucerys Velaryon, ο Daemon μέσω της παλιάς ερωμένης του, Mysaria, προσέλαβε τους Blood και Cheese για να δολοφονήσουν ένα γιο του Aegon του Δεύτερου. Οι εχθροί που έκανε στη ζωή του επέστρεψαν να τον στοιχειώσουν. Ο Σερ Otto Hightower (πλέον Χέρι του Aegon του Δεύτερου) επιστράτεψε το στόλο της Τριαρχίας. Η μάχη του Gullet έσπασε τον αποκλεισμό του Μαυροπόταμου από τους Velaryon και σκότωσε τον δεύτερο γιο της Rhaenyra, Jacaerys Velaryon.

Ο Daemon εγκατέλειψε το Χάρενχαλ και πήγε με τον δράκο στην πρωτεύουσα για να βοηθήσει την Rhaenyra. Ψάχνοντας για τον Aemond και το δράκο του Vhalar που έκαιγαν τις παραποτάμιες περιοχές, ο Daemon απέκτησε ερωμένη τη Nettles την οποία η Rhaenyra θέλησε νεκρή. Ο Daemon προκάλεσε τον Aemond σε μονομαχία και οι δύο τους πάλεψαν και σκοτώθηκαν στο Gods Eye. Το πτώμα του 49χρονου Aemond δεν βρέθηκε ποτέ και οι ποιητές λένε πως κατάφερε να ξεφύγει και να ζήσει τις υπόλοιπες μέρες του με τη Nettles. 
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.