Πώς άλλαξε το χρώμα του Game of Thrones με τα χρόνια; (Video)


Έχει γίνει το Game of Thrones πιο σκοτεινό κατά τη διάρκεια των επτά σεζόν του;

Η Vox αποφάσισε να το ανακαλύψει διερευνώντας πώς η χρωματική παλέτα της σειρά έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.

 Παρακολουθήστε τα αποτελέσματα της έρευνας στο παρακάτω βίντεο.


Συνολικά, η Vox παρατήρησε ότι, κατά τη διάρκεια των 67 επεισοδίων, τα χρώματα εμφανίζονται όλο και πιο κρύα και πιο σκούρα. Αυτό έχει νόημα, καθώς ο χειμώνας έρχεται σιγά σιγά, οπότε η κινηματογράφηση ταιριάζει με αυτό που συμβαίνει στο περιβάλλον.

Πώς έβγαλε η Voxαυτά τα συμπεράσματα; Δημιούργησαν ένα διάγραμμα φάσματος με τα στιγμιότυπα μαζί για να φανεί μια χρωματική απόχρωση για κάθε επεισόδιο. Συνολικά, στα περισσότερα επεισόδια κυριαρχούσαν τα ζεστά χρώματα από τα κρύα.


Το επεισόδιο της 1ης σεζόν, "Winter is Coming", είναι το πιο λαμπρό επεισόδιο ολόκληρης της σειράς. Αυτό είναι αναμενόμενο γιατί σε εκείνο το σημείο, ο χειμώνας ήταν πολύ μακριά. Επίσης, η ιστορία του Viserys με την Daenerys, που βρισκόταν στο ηλιόλουστο Pentos, ήταν πανέμορφη.

Αντίθετα το πιο σκοτεινό επεισόδιο είναι το "Blackwater" της 2ης σεζόν, ακολουθούμενο από το "The Watchers on the Wall" που είδαμε στην 4η σεζόν. Και τα δύο επεισόδια περιλαμβάνουν μάχες τη νύχτα. Στο "Blackwater", οι φλόγες των πράσινων πυρκαγιών που καταστρέφουν τα πλοία του Stannis είναι οι μοναδικές πηγές φωτεινού χρώματος.

Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.