Ο Nikolaj Coster-Waldau μίλησε για την 7η σεζόν και γιατί ο Jaime εγκατέλειψε την Cersei


Ο Jaime Lannister εξελίχθηκε σημαντικά με την πάροδο των ετών, με κορύφωση τη σκηνή στο "The Dragon and the Wolf", όταν εγκατέλειψε την Cersei και έφυγε από το King's Landing, για να κατευθυνθεί προς τα βόρεια.

Ο Nicolaj Coster-Waldau μίλησε στο Making Game of Thrones blog για τα γεγονότα της 7ης σεζόν, πως επηρέασαν τον χαρακτήρα του και γιατί ο Jaime τελικά εγκατέλειψε την αδελφή του.

"Καταφέρνουν πολλά σπουδαία πράγματα από στρατιωτική άποψη", δήλωσε ο Coster-Waldau για την απόδοση των Lannisters στις αρχές της σεζόν. "Προφανώς, ο Jaime δεν είναι ικανοποιημένος από όλες τις αποφάσεις της Cersei, δεν εμπιστεύεται τον Euron Greyjoy, αλλά έχει νόημα. Η απόφασή του να αφήσει το Casterly Rock και να προτιμήσει να πάει κάπου αλλού ήταν λαμπρή."

"Φυσικά, η αλήθεια είναι ότι βλέποντας τους δράκους, καθώς και με τη στρατιά των νεκρών να έρχεται, τον επηρέασε δραματικά. Όταν ο στρατός του Jaime δέχεται επίθεση από τους Dothraki και την Daenerys, αλλάζει τα πάντα. Συνειδητοποιεί ότι δεν υπάρχει τρόπος να πολεμήσουν αυτή τη γυναίκα. Είναι πολύ ισχυρή. Τα όπλα είναι πάρα πολύ θανατηφόρα. Έτσι σκέφτεται ένα σχέδιο, και τότε πρέπει να αλλάξει. Τώρα είναι που δεν έχει άλλες επιλογές."


Γι 'αυτό ο Jaime επιτίθεται στην Daenerys στο "The Spoils of War": επειδή βλέπει την ευκαιρία να τερματίσει τη σύγκρουση για πάντα. "Είναι το κίνητρο της στιγμής", εξήγησε ο Coster-Waldau. "Βλέπει κάτι. Δεν είναι ηλίθιος. Αλλά ακόμα κι αν πιστεύει ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει, πρέπει να το πάρει το ρίσκο. Θα έσωζε τους Lannisters. Θα έσωζε την αδελφή του. Δεν έχει χρόνο να σκεφτεί. Παίρνει την ευκαιρία και αποτυγχάνει. "

Όσον αφορά την εγκυμοσύνη της Cersei, ο Coster-Waldau δεν έδωσε τη γνώμη του για την αυθεντικότητά της είδησης, αλλά περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο ο Jaime επηρεάστηκε από τα νέα, καθώς και την απόφαση της Cersei να τον αναγνωρίσει ως πατέρα. "Η εγκυμοσύνη είναι μια μεγάλη έκπληξη", είπε. "Νομίζω ότι είναι συγκλονισμένος και υπάρχει μια στιγμή που την κοιτάζει όπως: Τι κάνεις,  με κοροϊδεύεις; Νομίζω ότι για πρώτη φορά, η Cersei φαίνεται χαρούμενη. Υπάρχει μια λάμψη γι 'αυτήν και σπάει τη στιγμή λέγοντας κάτι πραγματικά απειλητικό. "

"Δεν υπάρχει αμφιβολία, αυτό είναι που ήθελα ολόκληρη τη ζωή μου. Έτσι η ιδέα ότι ίσως θα μπορούσα να είμαι ο πατέρας χωρίς να πρέπει να προσποιούμαι ότι ήμουν μόνο ο γλυκός θείος, με τρελαίνει."


Για την εξέλιξη του Jaime κατά τη διάρκεια των ετών, ο Coster-Waldau είπε:

"Με πολλούς τρόπους, είναι διαφορετικός άνθρωπος, πριν ακόμη χάσει το χέρι του. Όλα αυτά που πέρασε νομίζω ότι τον έκανε καλύτερο διοικητή. Έχει αναγκαστεί να καταλάβει και να χρησιμοποιήσει πολύ την λογική. Είδαμε την περασμένη σεζόν στο Riverrun, όταν κατάφερε να αποφύγει μια βίαιη σύγκρουση απλά μιλώντας με τον Edmure Tully. Ο Jaime χρησιμοποίησε τη δική του αντίληψη ότι ως πατέρας δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από την ιδέα ότι τα παιδιά σας θα σκοτωθούν. Ο πόνος που έζησε με τη Myrcella δεν έμοιαζε με τίποτα που είχε βιώσει ποτέ. Παρόλο που ήταν πολύ σκληρό πράγμα αυτό που έκανε στον Edmure, άξιζε τον κόπο, έσωσε πραγματικά τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων."

Όσον αφορά στην σύγκρουσή του με την Cersei συνειδητοποίησε ότι η απειλή που θέτει ο στρατός των νεκρών είναι πραγματική, έτσι προκάλεσε τον Jaime να καταδικάσει την εξαπάτηση της αδερφής του.

"Αυτό ήταν. Δεν δίνεις το λόγο σου μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο και στη συνέχεια απλά τα χαλάς όλα." Σκέφτεται: "Δεσμεύομαι σε κάτι, και μόλις είδα ότι αυτό το πράγμα είναι πραγματικό, τι διάολο, δεν μπορώ να πάρω πίσω το λόγο μου."

Ο Coster-Waldau εξήγησε ότι ενώ ο Jaime είχε τρομοκρατηθεί από την προδοσία της Cersei, χρειαζόταν μια τελική ώθηση για να απομακρυνθεί από αυτήν. Αυτή η ώθηση ήρθε όταν ο Jaime συνειδητοποίησε ότι η Cersei φάνηκε ότι ήταν πρόθυμη να τον σκοτώσει, και τελικά συνειδητοποιεί ότι πρέπει να φύγει από κοντά της.

Πώς αισθάνθηκε ο Coster-Waldau γι 'αυτή τη σκηνή; "Περίμενα αυτή τη στιγμή για πολύ καιρό, νομίζω ότι την έχω δει να κάνει τρελά πράγματα πιο πριν, αλλά αυτό τα ξεπερνάει όλα. Έπρεπε να φύγω, να την εγκαταλείψω"Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.