Η λίστα με τους σκηνοθέτες της 8ης σεζόν του Game of Thrones ξεκαθαρίζει.


Το Game of Thrones μπορεί να επιστρέφει το 2019, όμως αρχίζουμε να έχουμε περισσότερες πληροφορίες για την τελευταία σεζόν, όπως την λίστα των σκηνοθετών που θα αναλάβουν τα τελευταία επεισόδια της αγαπημένης μας σειράς.


Προσοχή καθώς το κείμενο που ακολουθεί ίσως περιέχει σπόιλερς για την 8ην σεζόν του Game of Thrones

Ο Fabian Wagner ήταν διευθυντής φωτογραφίας σε αρκετά επεισόδια του Game of Thrones, όπως τα εκπληκτικά Hardhome, Battle of Bastards και Winds of Winter, που συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Miguel Sapochnik. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Collider, ο Wagner επιβεβαίωσε την επιστροφή του για την 8η σεζόν και μάλιστα δήλωσε ότι μαζί με τον Sapochnik θα γυρίσουν τα επεισόδια 3 και 5.

Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε ότι στην 8η σεζόν θα επέστρεφε ο Miguel Sapochnik όπως και ο David Nutter. Επίσης είχε γίνει γνωστό ότι οι παραγωγοί David Benioff και Dan Weiss θα σκηνοθετούσαν το τελευταίο επεισόδιο της σειράς. Αυτό που δεν ξέραμε ήταν ποια συγκεκριμένα επεισόδια θα αναλάμβανε ο Sapochnik και ποια ο Nutter. Τώρα, μετά την τελευταία δήλωση του Wagner, η λίστα φαίνεται να ξεκαθαρίζει και να είναι αυτή:
Επεισόδιο 1: David Nutter
Επεισόδιο 2: David Nutter
Επεισόδιο 3: Miguel Sapochnik
Επεισόδιο 4: David Nutter
Επεισόδιο 5: Miguel Sapochnik
Επεισόδιο 6: David Benioff και Dan Weiss

Αφού γνωρίζουμε, λοιπόν, ποιος θα σκηνοθετήσει το κάθε επεισόδιο, μπορούμε και να υποθέσουμε ότι ο κάθε σκηνοθέτης θα έχει αναλάβει και μια ανάλογη πλοκή στην οποία έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα ικανός. Ο Nutter είναι περισσότερο γνωστός για την σκηνοθεσία πιο δραματικών επεισοδίων όπως το "Red Wedding", το "The dance of dragons" με το κάψιμο της Shireen και το "Mother's Mercy" με το θάνατο του Jon Snow και την Cersei να κάνει το walk of shame. Μπορούμε λοιπόν να υποθέσουμε ότι τα επεισόδια 1,2 και 3 θα είναι επεισόδια με λιγότερη δράση αλλά με δραματικές εξελίξεις. Αν σκεφτούμε ότι ο Nutter ήταν υπεύθυνος για να μεταφέρει στην μικρή οθόνη τον θάνατο της Shireen, μια από τις τρεις μεγάλες ανατροπές που ο Martin είχε εμπιστευτεί στους παραγωγούς της σειράς, είναι πιθανό σε ένα από τα επεισόδια που ανέλαβε για την 8η σεζόν να δούμε και την τρίτη και τελευταία ανατροπή.


Από την άλλη μεριά ο Sapochnik αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό για την δουλειά του σε επεισόδια δράσης και μαχών. Γνωρίζοντας ότι στην Ιρλανδία έχουν στηθεί ήδη δυο μεγάλα σκηνικά για μάχες, ένα για το Winterfell και ένα για το Kings Landing, είναι πιθανό να δούμε τις μεγάλες μάχες σε αυτές τις δυο τοποθεσίες στα επεισόδια 3 και 5 που ανέλαβε ο Sapochnik.
Ο Wagner επίσης μίλησε για το "Winds of Winter" που είναι το αγαπημένο του επεισόδιο και για τις δυσκολίες του να γυρίζει τις μεγαλειώδεις σκηνές του Game of Thrones για την τηλεόραση. Τέλος ανέφερε το πόσο θαυμάζει τους ηθοποιούς για την προσαρμοστικότητα τους ενώ χρειάζεται να δουλέψουν με διαφορετικούς σκηνοθέτες σε κάθε επεισόδιο.



[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.