55 νύχτες διήρκησε το γύρισμα της μεγαλύτερης σκηνής μάχης στην ιστορία του Game of Thrones!


Οι μάχες είναι γνωστές για την δυσκολία στο να τις γυρίσεις. Οι ηθοποιοί πρέπει να μάθουν και επανειλημμένα να εκτελούν απίστευτα περίπλοκες χορογραφίες. Υπάρχουν εκατοντάδες extras, άλογα που δενελέγχονται όπως οι άνθρωποι και για τον λόγο αυτό οι μάχες παίρνουν αρκετό χρόνο.


Οι καλύτερες μέχρι στιγμής στην σειρά - Μάχη των Μπαστάρδων και η μάχη στο Loot Train - κράτησαν ένα μήνα γυρισμάτων η κάθε μία. Αν νομίζετε πως αυτό είναι πολύ, θα εντυπωσιαστείτε όταν μάθετε πως η μάχη που ξεκίνησε από τα τέλη Ιανουαρίου μόλις ολοκληρώθηκε μέτα από 55 συνεχείς νύχτες!

Προσοχή:  ακολουθούν spoilers!

Η μεγαλύτερη σκηνή μάχης που έγινε ποτέ στο Game of Thrones επιτέλους ολοκληρώθηκε, μετά από μήνες νυχτερινών γυρισμάτων στο σετ του Moneyglass στο Toome και στο green screen του Magheramorne. Το -πολλών σκοπών- set του Magheramorne  μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλες σκηνές, αλλά η τελευταία μάχη στο Winterfell τέλειωσε- παρόλο που δεν θα το ξαναδούμε για άλλη μια χρονιά.

Όπως έχουμε δει σε προηγούμενες χρονιές, όταν ένα τόσο δύσκολο γύρισμα ολοκληρώνεται, οι παραγωγοί πανυγηρίζουν την κατάσταση με κάποιον τρόπο όπως έγινε και τώρα καθώς το επιτελείο κοινοποίησε στα social media ένα ευυχαριστήριο μήνυμα. Ο Jonathan Quinlan, ο βοηθός σκηνοθέτη σε 20 επεισόδια, ήταν ένα από αυτά τα μέλη του επιτελείου:


Οι αστείες, εγκάρδιες παραθέσεις "Το κρύο, το χιόνι, η βροχή, η λάσπη, τα σκ@τ@ των προβάτων στο Toome,'' σε αναφορά στο σετ του Winterfell στο Moneyglass, Toome, όπως και το "οι άνεμοι της Megheramorne." Στην περιγραφή κάτω από την εικόνα, ο Quinlan πρόσθεσε βοηθητικά:

Τα λέει όλα. 55 συνεχόμενες νύχτες. 11 εβδομάδες. 3 τοποθεσίες. Δεν θα ξαναδείτε ποτέ κάτι σαν κι'αυτό.

Αυτόι οι 2μισι μήνες γυρισμάτων ειναι διπλάσιος χρόνος σε σχέση των προηγούμενων γυρισμάτων για σκηνές μάχης του Game of Thrones εκτός κι'αν το επερχόμενο γύρισμα στο King's Landing το εκθρονίσει, κάτι που μοιάζει απίθανο. Αυτή η μάχη στο Winterfell θα είναι από τις μεγαλύτερες, πιο ακριβές σκηνές δράσης που έχουμε δει ποτέ στην τηλεόραση.

Φυσικά, ο χρόνος γυρισμάτων δεν μεταφράζεται απαραίτητα στον ίδιο χρόνο προβολής, πράγμα που σημαινει πως ίσως να μην είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια σκηνή μάχης στην σειρά, αλλά σίγουρα θα είναι η πιο περίτεχνη.

Όσον αφορά τις ''3 τοποθεσίες", ο Quinlan κάνει αναφορά, εκτός από το προφανές Moneyglass και το Magheramorne (που είχαν αναφερθεί στο μήνυμα των παραγωγών,) η μυστική τοποθεσία μπορεί να είναι το Saintfield, στο οποίο ξέρουμε πως έκαναν γύρισματα αλλά τίποτα άλλο.

Αυτό ήταν λοιπόν! Ακολουθούν στην συνέχεια: το Dragonpit, η μάχη στο King's Landing και ποιος ξέρει τι άλλο! Μείνετε συντονισμένοι.
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.