Φήμες : Κάνει όντως το HBO prequel για την Βαλυριανή Αυτοκρατορία;


Τον περασμένο μήνα το HBO επίσημα ζήτησε ένα pequel του Game of Thrones που θα τοποθετείται στην περιοχή του Westeros κατά την Εποχή των Ηρώων, χιλιάδες χρόνια πριν γεννηθούν οι χαρακτήρες που ξέρουμε και αγαπήσαμε.


Για καλή μας τύχη ήρθε ανάρτηση του
συγγραφέα της επικής σειράς George R. R. Martin που εξηγεί ότι το σενάριο για το συγκεκριμένο prequel θα γραφτεί από την καταξιωμένη Jane Goldman και αποτελεί ένα από τα πολλά prequels που θα ακολουθήσουν. "Τρία ακόμα prequel, που τοποθετούνται σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, διαφορετικούς χαρακτήρες και ιστορίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Απ΄ότι μου έχουν αναφέρει ίσως γυριστεί ακόμα ένα ή και παραπάνω prequel στα επόμενα έτη."


Επίσης μπορεί να γνωρίζουμε για ακόμα ένα prequel που ετοιμάζει το HBO. Σύμφωνα με έναν από τους διαχειριστές του Game of Thrones Wiki, το HBO ετοιμάζει μια σειρά που θα ονομάζεται Η Αυτοκρατορία της Στάχτης ( Empire of Ash) και θα αναφέρεται στην πτώση της Βαλυριανής Αυτοκρατορίας.

Αυτή η σειρά αναπτύχθηκε από τον  Max Borenstein συγγραφέα των Godzilla (2014) και Kong: Skull Island, έναν από τους πολλούς συγγραφείς που το HBO επιστράτευσε για την ανάπτυξη ιδεών και ίσως το επικρατέστερο για να πάρει το πράσινο φως μαζί με την Εποχή των Ηρώων.


Πριν όμως συνεχίσουμε καλό είναι να αναφέρουμε ότι όλα αυτά παραμένουν ακόμα φήμες και τίποτα δεν μπορεί επίσημα να επιβεβαιωθεί. Ωστόσο παραμένουν λεπτομερείς και πικάντικες και ίσως για αυτό τον λόγο αξίζει να επικεντρωθούμε...

Σύμφωνα με το Game of Thrones Wiki το Empire of Ash θα αναλύει την κοινωνική,οικονομική και πολιτική κρίση που κατακρεούργησαν την Βαλύρια εκ των έσω. Λίγο πολύ όπως και στο Game of Thrones οι πολιτικοί παράγοντες μάχονται για την υπεροχή ενώ παράλληλα ο κίνδυνος από τον εξωτερικό-άγνωστο εχθρό καραδοκούν...στο Game of Thrones ο εχθρός αυτός είναι οι White Walkers ενώ στο Empire of Ash ο Όλεθρος (η ηφαιστειακή έκρηξη που διέλυσε την χερσόνησο και την Αυτοκρατορία της Βαλύρια μέσα σε μια μέρα).


Η Αυτοκρατορία της Βαλύρια φέρει πολλές ομοιότητες με την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και απ΄ότι φαίνεται οι συντελεστές της σειράς θα ακολουθήσουν την συγκεκριμένη οδό. Η Βαλύρια,  θα έχει αποικίες σε όλο τον κόσμο και σύμφωνα με το GΟT Wiki ένα μεγάλο κομμάτι της σειράς θα έχει σαν τοποθεσία την πρωτεύουσα του Sothoryos, το οποίο αντιπροσωπεύει τις αποικίες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην Βόρεια Αφρική ή όπως αναφέρει χαρακτηριστικά  " ένα μείγμα της Κωνσταντινούπολης και της Καρχηδόνας, μια σημαντική ναυτική πόλη με μεγάλο λιμάνι και πολυπολιτισμική κοινωνία."


Στην πραγματικότητα η σειρά θα δίνει μεγάλη έμφαση στην διαφορετικότητα του φύλου, της φυλής και των σεξουαλικών προτιμήσεων. Μια από τους βασικούς χαρακτήρες είναι η πλατινόξανθη, νέγρα δρακο-καβαλάρισσα, η κόρη ενός λευκού Βαλυριανού και μιας αλλοδαπής μητέρας. Η συγκεκριμένη ηρωίδα αντιμετωπίζει προβλήματα διάκρισης λόγω της μικτής της κληρονομιάς. Άλλος ένας βασικός χαρακτήρας είναι μια αυτοδημιούργητη ασιάτισα, πρώην σκλάβα, με απατηλά αξιοπρεπή εμφάνιση, γύρω στα 50 που πλέον είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αυτοκρατορίας αλλά και από αυτούς που κινούν τα πολιτικά νήματα.


Εμφάνιση θα κάνει και ο Οίκος Ταργκάρυεν με τον Aenar Targaryen και την κόρη του Daena Targaryen (αυτή που προφήτευσε το τέλος της Αυτοκρατορίας και έσωσε τον Οίκο της από τον Όλεθρο). Θα υπάρχουν βέβαια εκατοντάδες δράκοι... Ο Miguel Sapochnik, ο σκηνοθέτης του Battle of the Bastards κλήθηκε να γυρίσει το πιλοτικό επεισόδιο και η σειρά προβλέπεται να έχει τουλάχιστον 5 σεζόν.


  Game of Thrones


Αυτά είναι αρκετά πράγματα να επεξεργαστούμε έως ότου έχουμε τις επίσημες απαντήσεις. Υπενθυμίζουμε ότι αποτελούν φήμες και δεν γνωρίζουμε τελικά ποια θα είναι η πραγματικότητα..... Όπως και να έχει περιμένουμε έως τον Οκτώβριο που φημολογείται ότι θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα των prequels και θα έχουμε τις απαντήσεις μας ![disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.