Νέα θεωρία: Η Sansa και ο Tyrion θα βασιλέψουν στα 7 Βασίλεια;

To Game of Thrones είναι ένα μεγάλο ταξίδι, με προορισμό το Σιδερένιο Θρόνο: Ποιος θα βασιλέψει στα 7 Βασίλεια?Καθ'ολη τη διάρκεια της σειράς, οι υποψηφιότητες ήταν πολλές. Θυμάστε τις παλιές καλές εποχές στη 1η season, όπου όλοι νομίζαμε ότι ο Ned Stark θα καθίσει στον Iron Throne?
Οι πιο πρόσφατοι υποψήφιοι είναι η Daenerys Targaryen ή ο Jon Snow ή και οι δύο μαζί.Όμως, υπάρχει μια πιθανότητα , λιγότερο διαδεδομένη. Η καινούρια αυτή πρόταση για το ζευγάρι που θα βασιλέψει στα 7 Βασίλεια, μπορεί να μην είναι το αναμενόμενο, αλλά ο Tyrion Lannister και η Sansa Stark!
Συγκεκριμένα,η νέα αυτή θεωρία έχει κάποια βασικά σημεία που αποδεικνύουν ότι το σενάριο οδεύει προς τα εκεί΄. Αρχικά,είναι πολύ προφανές και αναμενόμενο να βασιλέψουν ο Jon Snow και η Daenerys. To επιχείρημα εδώ είναι ότι, ο George R R Martin δεν πράττει εκ του προφανούς. Η υπόθεση συχνά ξεφεύγει από το αναμενόμενο, όπως ο αποκεφαλισμός του Ned Stark ή ή δολοφονία του γιου του , Robb την ημέρα του γάμου του. O Martin πάντα αποδεικνύει ότι, το Game of Thrones δεν ακολουθεί τη πεπατημένη οδό. Οπότε, αν ο Jon και η Dany καταλήξουν να βασιλεύουν, τότε το τέλος της σειράς θα προδώσει το σύνηθες στυλ της, χώρια που το τέλος της σειράς έχει χαρακτηριστεί ως "γλυκόπικρο" από τους συντελεστές της.


Κατά δεύτερον, η Dany και ο Jon παίρνουν λανθασμένες αποφάσεις. Έχουμε δει και τους δύο σε πολύ δύσκολες καταστάσεις , όπου διακυβεύονταν ζητήματα ζωής ή θανάτου και οι δύο ήρωες γλύτωσαν τη τελευταία στιγμή, ή στη περίπτωση του Jon, πέθανε και αναστήθηκε. Τη μοναδική φορά που συνεργάστηκαν, ο Jon για άλλη μια φορά έπραξε βλακωδώς γενναία και η Dany κατέληξε να "δωρίζει" ένα δράκο της στο Night King. Νταξει, δεν τους λες και dream team....


Eπίσης, η θεωρία υποστηρίζει ότι είναι ο Azor Ahai. Tώρα πλέον γνωρίζουμε ότι η Dany και ο Jon είναι οι κορυφαίοι υποψήφιοι για το τίτλο του Prince that was Promised , γνωστό και ως Azor Ahai. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα ο Jon να είναι ο Azor Ahai , άρα η Dany είναι η Nissa Nissa. H εκπλήρωση της προφητείας απαιτεί η Nissa Nissa να πεθάνει, έτσι ώστε το μαγικό σπαθί του Azor Ahai να πάρει φωτιά, επιτρέποντάς του να σώσει τον κόσμο. Αυτή η θεωρία αναφέρει ότι η Daenerys θα πεθάνει πρώτη και έπειτα ο Jon, σταματώντας παντοτινά την απειλή των White Walkers και ανοίγοντας το δρόμο για το Tyrion και τη Sansa.Αυτή την θεωρία ενισχύεται και από το γεγονός ότι, ο George R R Martin βάσισε την ιστορία της σειράς σε αληθινά ιστορικά γεγονότα.Mια βασική έμπνευση για την υπόθεση είναι ο Πόλεμος των Ρόδων, ο οποίος έλαβε χώρα από το 1455 έως το 1487 μεταξύ των Lancasters,που παραπέμπουν στους Lannisters και των Yorks,που παραπέμπουν στους Starks. Μετά την εμφύλια αυτή διαμάχη, ακολούθησε η βασιλεία του Ερρίκου Η΄, o οποίος κάποτε ήταν ένας γοητευτικός βασιλιάς, αλλά κάποτε έγινε παχύσαρκος και πέθανε από ένα άσχημο τραύμα (ποιον σας θυμίζει?).


Τον Ερρίκο διαδέχτηκε ο γιος του Εδουάρδος ΣΤ', ένα ξανθό αγόρι που πέθανε ξαφνικά και παραπέμπει στον Joffrey και στον Tommen.Εκείνον τον διαδέχτηκε η αδερφή του Mαρία Α', γνωστή και ως Bloody Mary. Aπέκτησε αυτό το παρατσούκλι λόγω της "αγάπης της" για τις εκτελέσεις, κάνοντας την το Αγγλικό ιστορικό αντίστοιχο της Cersei Lannister. H συνέχεια είναι πιο ενδιαφέρουσα: Tην Mαρία διαδέχθηκε η αδερφή της Ελισάβετ Α', η οποία ιστορικά χαρακτηρίζεται ένα από τα καλύτερα πράγματα που συνέβησαν στην Αγγλία.Ήταν μια νεαρή κοκκινομάλλα, που βασίλεψε με σοφή βούληση, κάτι που παραπέμπει στη Sansa Stark. Και ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι ο σοφός συμβουλάτορας, εκτός από τον Tyrion Lannister, o οποίος τεχνικά είναι ακόμα σύζυγός της? Τελικά ο Πόλεμος των Ρόδων ολοκληρώθηκε με μία κοκκινομάλλα στο θρόνο την Elizabeth of York, η οποία παντρεύτηκε τον Henry VII, o oποίος κάποτε ήταν αντίπαλος εχθρός και συνεργάτης των Lancasters.


Oπότε βασικά, η υπόθεση της σειράς είναι η Αγγλική Ιστορία γύρω από το πόλεμο των Ρόδων, μόνο που ο Iron Throne είναι το επίκεντρο από την αρχή της υπόθεσης. Τέλος,ας σημειωθεί ότι ο Tyrion είχε κυβερνήσει κατά την απουσία της Daenerys και η Sansa κατά την απουσία του Jon.

Aν αυτή η θεωρία ισχύει , τότε θα πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα κατάληξη αυτών των δύο χαρακτήρων...
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.