Το ''Winds of Winter'' δε θα εκδοθεί το 2018, είπε ο George R.R Martin


Όπως γνωρίζουμε, η τηλεοπτική σειρά Game of Thrones θα τελειώσει το 2019 με τη προβολή της 8ης season της. Από την άλλη, η σειρά βιβλίων στην οποία βασίστηκε η σειρά, Α Song of Ice and Fire (ελλ. τίτλος: το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου) είναι δύο βιβλία μακριά από την ολοκλήρωσή της.
Η υπόθεση της τηλεοπτικής σειράς ήδη προπορεύεται της υπόθεσης των βιβλίων, ενώ περιμέναμε την έκδοση του 6ου βιβλίου Τhe Winds of Winter (ελλ. τίτλος: Οι Άνεμοι του Χειμώνα) μέσα στο 2018,αλλά σε μια πρόσφατη ανακοίνωση του ίδιου του συγγραφέα, George R.R Martin, έγινε γνωστό ότι το βιβλίο δεν θα εκδοθεί φέτος τελικά!

“You are going to be very surprised” says Kristian Nairn about Game of Thrones Season 8

Συγκεκριμένα, ο συγγραφέας σε πρόσφατη δημοσίευσή του στο προσωπικό του blog για το επερχόμενο βιβλίο Fire & Blood, του οποίου ο πρώτος τόμος αναμένεται στις 20.11.2018, αναφέρθηκε και για το βιβλίο Winds of Winter, λέγοντας:

Όχι, ο χειμώνας δε θα έρθει ... όχι το 2018, τουλάχιστον. Θα πρέπει να περιμένετε περισσότερο για το βιβλίο Winds of Winter.
Επίσης σχολίασε σχετικά με τα τηλεοπτικά prequels του Game of Thrones, αν θα βασιστεί κάποιο από αυτά στο βιβλίο Fire & Blood:

Όπως ήδη γνωρίζετε το ΗΒΟ άμεσα ξεκινάει τη δημιουργία διάφορων prequels του Game of Thrones. Γνωρίζω ότι θα ερωτηθώ σχετικά με το αν αυτές οι σειρές θα βασιστούν σε υλικό από το καινούριο βιβλίο Fire &Blood. Είναι μια λογική ερώτηση. Η μόνη απάντηση που μπορώ να δώσω είναι ότι... τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι τώρα, και ούτως ή άλλως, δεν μου επιτρέπεται να μιλήσω για αυτό. Οπότε ας αλλάξουμε θέμα.
White Walkers spotted filming at Magheramorne Quarry set

Όπως γνωρίζετε, ο George R.R Martin κατά καιρούς δημοσίευε κάποια κεφάλαια και κάποια προσχέδια κεφαλαίων  από τα βιβλία του, όμως μάλλον σκοπεύει να μην ξαναδημοσιεύσει ή ξαναδιαβάσει περισσότερα. Ο George έγραψε στα σχόλια:


Νομίζω πως ήδη έχω δημοσιεύσει αρκετά προσχέδια κεφαλαίων. Αθροιστικά, πρέπει να ξεπερνάνε τις 100 σελίδες (Ειλικρινά δεν γνωρίζω, δεν τις έχω μετρήσει κιόλας).

Στο παρελθόν, πάντα ήμουν χαρούμενος όταν δημοσίευα προσχέδια κεφαλαίων ή όταν διάβαζα κάποια κεφάλαια σε διάφορες εκδηλώσεις. Αλλά στην εποχή του ίντερνετ, καμία καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη.Αυτό το έμαθα όταν εκδόθηκε η ανθολογία Book of Swords και διάβασα σχόλια που χαρακτήριζαν τη νουβέλα Sons of the Dragon ως "παλιό" και "αναδημοσιευμένο" υλικό επειδή είχα διαβάσει αυτή την ιστορία σε μερικά συνέδρια...για τη ψυχαγωγία μερικών ατόμων στο ακροατήριο, αλλά φυσικά oι περιλήψεις δημοσιεύθηκαν στο ίντερνετ και με κάποιο τρόπο φάνηκε σε κάποιους η ανάγνωση καινούριου υλικού παλιά και γνωστή. Δεν αξίζει να δημοσιεύω κεφάλαια και να κάνω δημόσιες αναγνώσεις,αν αυτό έρχεται εις βάρος μου, όταν δημοσιεύεται το βιβλίο.

Game of Thrones spin-off prequels won't be here till 2020, says HBO

Επίσης απάντησε σε  έναν οργισμένο φαν που ανέφερε ότι ο George θα έπρεπε να εστιάσει στην ολοκλήρωση του Winds of Winter προτού να ασχοληθεί με τη prequel σειρά βιβλίων Fire & Blood:

Δεν είμαι σίγουρος ότι το ΗΒΟ θα συμφωνούσε ότι τα spinoffs (προτιμώ τον όρo "successor shows") μπορούν να περιμένουν.Με το GoT να τελειώνει το 2019, ξεκίνησαν τη παραγωγή 5 σειρών, ώστε να έχουμε μία σειρά.....ή παραπάνω από μία σειρά... τo 2020.(Η παραγωγή παίρνει χρόνο). Tα spinoffs θα γινόντουσαν όπως και να 'χει. Προτιμώ να γίνουν με τη συνεισφορά μου και τη καθοδήγησή μου, παρά χωρίς.
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.