Μην περιμένετε Happy End στο Winds of Winter, είπε ο George R.R Martin


O George R.R Martin εμφανίστηκε πρόσφατα στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Guadalajara του Μεξικού και εκεί απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την επερχόμενη συνέχεια στη σειρά βιβλίων του A Song of Ice & Fire (Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου)- το βιβλίο The Winds of Winter (Οι άνεμοι του Χειμώνα). Στη συγκεκριμένη σειρά, ως γνωστόν, βασίζεται η πολυαγαπημένη τηλεοπτική σειρά Game of Thrones.Σχετικά με το τι να περιμένουμε από το βιβλίο είπε:

Υπάρχουν αρκετά σκοτεινά κεφάλαια στο συγκεκριμένο βιβλίο μου. Όπως γνωρίζετε,θα ονομάζεται The Winds of Winter και τα τελευταία 20 χρόνια σας λέω ότι ο χειμώνας έρχεται. Ο χειμώνας είναι η εποχή όπου τα πράγματα πεθαίνουν...και ο κόσμος γεμίζει με σκοτάδι, κρύο και πάγο. Οπότε, δε πρόκειται να είναι το ευχάριστο και χαρούμενο βιβλίο που πολλοί αναγνώστες περιμένουν. Ο χειμώνας είναι η εποχή που τα πράγματα πεθαίνουν και αυτό δεν προμηνύεται σε κάτι καλό, σωστά? Σε κάθε ιστορία, στη κλασσική εκδοχή τα πράγματα αρχικά χειροτερεύουν και στο τέλος γίνονται καλύτερα. Οπότε, τα πράγματα θα χειροτερέψουν για αρκετούς χαρακτήρες.


Σχετικά με το τέλος της συγκεκριμένης λογοτεχνικής σειράς ανέφερε :


Θα δούμε στο τέλος του βιβλίου, αν άφησα κάποια ανοιχτά μέτωπα. Ελπίζω πώς όχι.Αυτό δε σημαίνει ότι όλα θα είναι δεμένα και τακτοποιημένα σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.Νομίζω υπάρχει μια διαφορά μεταξύ ανοιχτών μετώπων και σκόπιμα διφορούμενων πραγμάτων στο τέλος ενός βιβλίου, ή κάτι που θα προκαλέσει σκέψεις, ανησυχίες και συζητήσεις στους αναγνώστες. Δε πρόκειται να σας πω το τέλος του βιβλίου μου. Υποπτεύομαι, όμως ότι η συνολική γεύση του θα είναι και γλυκόπικρη και χαρούμενη.


Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε όλες τις απαντήσεις του συγγραφέα στις διάφορες ερωτήσεις του κοινού
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο βιβλίο-6ο στη σειρά- δεν θα εκδοθεί τελικά ούτε το 2018, ενώ στις 20.11.2018 θα κυκλοφορήσει ο πρώτος τόμος της σειράς Fire & Blood.
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.