Γιατί καθυστερεί τόσο η 8η season του Game Of Thrones?


Έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την 7η season και όπως εικάζεται, η 8η δεν πρόκειται να προβληθεί πριν την άνοιξη του 2019. Δεδομένου ότι θα αποτελείται μόνο από 6 επεισόδια, μερικοί fans της σειράς ίσως θεωρούν πολύ μεγάλη αυτή την αναμονή. Οι δημιουργοί της σειράς David Benioff και Dan Weiss εμφανίστηκαν στα φετινά βραβεία Emmy,όπου η σειρά κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Δραματικής Σειράς και εξήγησαν την αιτία της καθυστέρησης. ''Η τελευταία season καθυστερεί γιατί είναι το μεγαλύτερο εγχείρημα που έχουμε αναλάβει'' δήλωσε ο Benioff στη συνέντευξη τύπου των βραβείων.

Ειδικότερα δήλωσε:

Αν και αποτελείται μόνο από 6 επεισόδια... σχεδόν ένα χρόνο διήρκεσαν τα γυρίσματα ή οι προετοιμασίες στο Belfast. Noμίζω πώς είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό το κατόρθωμα των ηθοποιών και των συντελεστών και πιστεύω πως, όταν ο κόσμος το δει, θα καταλάβει γιατί καθυστέρησε. Κανένας δε πήγε διακοπές. Κανένας δε χασομέρησε. Απλά η τελευταία season ξεπερνά ο,τι κάναμε μέχρι τώρα και γι' αυτό καθυστέρησε πολύ, αλλά πιστεύω ότι αξίζει η αναμονή.

Ισχύει το ρητό: "Το καλό πράγμα αργεί να γίνει" ? Ελπίζουμε και εμείς να αξίζει τοοοοοοοοοοση αναμονή.
Βέβαια, η αναμονή δεν θα ήταν τόσο δυσβάσταχτη, αν η σειρά δεν ήταν τόσο ενδιαφέρουσα. Πώς εξηγεί ο Weiss τη μεγάλη δημοφιλία της σειράς?


Η σύντομη απάντηση είναι ότι δεν γνωρίζω πού οφείλεται, αλλά μακάρι να ήξερα, έτσι ώστε να το επαναλάβουμε.


Αλλά η εκτενέστερη απάντηση είναι ότι το Westeros δεν ανήκει σε κανέναν.... Κανείς δε ταυτίζεται προσωπικά απολύτως μαζί του και αυτό σημαίνει ότι όλοι μπορούν μερικώς να ταυτιστούν. Νομίζω ότι αυτό οφείλεται στην ευφυία του George R.R Martin. Κατόρθωσε να συμπυκνώσει και να προσαρμόσει την παγκόσμια ιστορία στο δικό του σύμπαν και γι'αυτό πιστεύω πώς λειτουργεί σαν ένας καθρέπτης όπου ο καθένας μπορεί να δει τον εαυτό του, τη κοινωνία του και την ιστορία του.


Αυτή η υπαρξιακή προσέγγιση στην απάντηση του φαίνεται πιο σύνθετη από το "Μεσαιωνική σειρά με σεξ, αίμα και δράκους"


Ωστόσο το επιχείρημα του Weiss στέκει καθώς, όπως και τα βιβλία του George R.R Martin στα οποία βασίζεται η σειρά, προσφέρει μία ευρεία γκάμα χαρακτήρων με τους οποίους το κοινό μπορεί λίγο-πολύ να ταυτιστεί, να συμπαθήσει και να μισήσει (ενίοτε ταυτόχρονα).


Όμως αυτό είναι που θα κάνει δύσκολο τον αποχαιρετισμό του τηλεοπτικού GoT, όταν τελειώσει και η 8η season....
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.