Το νόημα πίσω από το όνομα του Jon Snow.


Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο George R.R Martin έχει κάνει την πιο ιδιαίτερη πλοκή στο Game of Thrones. Σίγουρα αποτελεί ένα λεπτομερέστατο σόου , γεμάτο στοιχεία που σίγουρα δεν είναι κατανοητά και αντιληπτά κατά την πρώτη φορά που θα το δει κάποιος. 

Ένας φαν της σειράς , που σίγουρα δεν το έχει δει μόνο μια φορά , ανακάλυψε μια λεπτομέρεια για το όνομα του Jon Snow που αναδεικνύει και το ταλέντο του G.RR Martin .


Στην 7η σεζόν μάθαμε πως ο Jon Snow είναι μέλος της οικογένειας Targaryen αλλά και μέλος της οικογένειας Stark , μιας και είναι και ανιψιός του Ned Stark. Σε αυτό το σημείο έρχεται και η θεωρία του φαν της σειράς , ο οποίος αναλύει τα ονόματα των παιδιών του Ned που ο ίδιος είχε επιλέξει για αυτά. Η επιλογή αυτή δεν είναι καθόλου μα καθόλου τυχαία.

O Ned επέλεξε ονόματα για τους 3 γιους του από πολύ κοντινούς του ανθρώπους. O Rob πήρε το όνομά του από τον Robert Baratheon , ο Bran από τον αδελφό του Ned τον Brandon και ο Rickon από τον πατέρα του Ned. Για τον Jon Snow ο Ned επέλεξε το όνομά του από τον Jon Arryn. Αυτή η επιλογή μας δίνει και μια πολύ όμορφη λεπτομέρεια καθώς ο Jon Arryn μεγάλωσε τον Ned σαν να ήταν δικό του παιδί , κάτι που μας θυμίζει πολύ την πράξη του Ned.


Είναι ξεκάθαρο το πόσο λεπτομερή δουλειά έκανε ο Martin για τα ονόματα της σειράς μιας και η συσχέτιση τους είναι καταλυτική για την πλοκή. Πέραν του ονόματος του Jon Snow , ένας άλλος φαν της σειράς παρατήρησε μια σημαντική λεπτομέρεια για το όνομα του Bran. Στη θεωρία αυτή το όνομα του Bran στα Ουαλικά σημαίνει Raven (= κοράκι) !. Τι μας θυμίζει άραγε αυτό ;

Το σίγουρο είναι ότι η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά και έτσι δίκαια το GoT έχει κατακτήσει την πρώτη θέση ανάμεσα στις άλλες σειρές.

[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.