Πέντε ενδείξεις που ίσως προμηνύουν το τέλος της Daenerys Targaryen.


H Daenerys Targaryen είναι μια σημαντική χαρακτήρας σε πολλές σεζόν του Game of Thrones και σε αυτή που αξίζει δικαιωματικά ο Σιδηρούν Θρόνος (Ηi, John!). Aν και η αγαπημένη σειρά του ΗΒΟ έχει φανεί κατά καιρούς άδικη όσον αφορά σημαντικούς χαρακτήρες (RIP Ned Stark). Oπότε, υπάρχει μια περίπτωση να πεθάνει (και) η Daenerys στη τελευταία season του Game of Thrones.


Φυσικά, μπορεί να μην έχει την ίδια μοίρα με τους υπόλοιπους διεκδικητές του Θρόνου, ωστόσο η πλοκή του Game of Thrones έχει δείξει σημάδια ότι η Dany θα τα τινάξει τα πέταλα. Οι θεατές σε κάτι λιγότερο από 5 μήνες, θα μάθουν επίσημα ποιο είναι το μέλλον της Daenerys στην 8η season. 


Ωστόσο,προτού το Game of Thrones επιστρέψει για τελευταία φορά στις ζωές μας, τον Απρίλιο του 2019, ας κάνουμε μια αναδρομή στις σημαντικότερες ενδείξεις που έχει δώσει μέχρι τώρα η σειρά για το πιθανό αναπόφευκτο μέλλον της Daenerys.


  •  Το όραμά της στον Οίκο των Απέθαντων (House of the Undying)H συγκεκριμένη σκηνή μπορεί να ερμηνευθεί ότι οι White Walkers, όπως επίσης και οι δράκοι της, θα την κρατήσουν μακριά από το Σιδηρούν Θρόνο. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπ'οψιν τη πορεία της σ'όλη τη σειρά,ο κύριος λόγος για να μην καθίσει στη βασιλική αυτή θέση είναι η απίθανη περίπτωση να είναι νεκρή. Αυτό υπονοείται περισσότερο στο όραμά της, όταν φαίνεται πώς δεν είναι στην αίθουσα του Θρόνου και καταλήγει με το νεκρό της σύζυγο και το νεκρό παιδί τους.     

  • Ο Tyrion επικεντρώνεται στη Διαδοχή. 
Αποτέλεσμα εικόνας για daenerys targaryen and tyrion lannister

Ο Tyrion τόνισε ότι η Daenerys χρειάζεται έναν διάδοχο, προτού πάει να σώσει τον Jon Snow και την ομάδα του στο 6ο επεισόδιο της 7ης season (Beyond the Wall). Ενώ αυτό μπορεί να υπαινίσσεται ότι θα κάνει ένα παιδί, επιπρόσθετα είναι και μια -όχι και τόσο διακριτική- υπενθύμιση ότι η Dany είναι θνητή.
 Επιπλέον, η Dany δυσανασχετεί με αυτή τη συζήτηση. Του απαντάει:" Θες να μάθεις ποιος θα καθίσει στο Θρόνο μετά το θάνατό μου. Αυτό δεν είναι?" και αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα στοιχείο.

  •  Η Παράφρων Βασίλισσα (Μad Queen)
Σχετική εικόνα

Η βασιλεία της οικογένειας Targaryen, της οικογένειας της Dany, τελειώνει με τη δολοφονία του πατέρα της από τον Jamie Lannister εν μέσω του Robert's Rebellion. Εν πάσει περιπτώσει, ώθηση για αυτή την αναταραχή, αποτέλεσε η παραφροσύνη του βασιλιά Aerys IIΣτο 5ο επεισόδιο της 7ης season, κάνει μια συσχέτιση μεταξύ της Daenerys και του πατέρα της, μετά την εκτέλεση των Randyll and Dickon Tarly (η σκηνή εδώ).
 Ο Τyrion απαντά λέγοντας " Η Daenerys δεν είναι ο πατέρας της". Αλλά, δεδομένου ότι οι ψυχικές ασθένειες είναι κληρονομικές,μπορεί να εξελιχθεί σε "Mad Queen". Σε περίπτωση που εξελιχθεί σε μία απαίσια, ψυχικά ανισόρροπη δικτάτορα, αναμφισβήτητα θα έχει τη κατάληξη του πατέρα της. 

  • Η προφητεία του Azhor Ahai και της Nissa.
Αποτέλεσμα εικόνας για jon snow daenerys targaryen

H προφητεία του Azor Ahai δεν περιλαμβάνεται μέχρι τώρα στα σχέδια του τηλεοπτικού GoT σύμπαντος. Ωστόσο, καθώς στο λογοτεχνικό σύμπαν του GoT είναι μια σημαντική αναφορά, υπάρχουν αρκετές εικασίες για το πώς τελικά θα παρουσιαστεί τηλεοπτικά. Μια από τις αξιόλογες θεωρίες είναι ότι ο Jon Snow είναι ο Azor Ahai. O πρώτος Azor Ahai απάλλαξε το Westeros από τους White Walkers,χρησιμοποιώντας το φλεγόμενο σπαθί του, Lightbringer και η προφητεία αναφέρει ότι θα αναστηθεί για να το ξανακάνει άλλη μία φορά. 
 Σε περίπτωση που η παραπάνω εικασία ισχύει, ένα κομμάτι της προφητείας αφορά και τη Dany. O Αzor Ahai προκειμένου να δημιουργήσει το σπαθί του, πρέπει να το βυθίσει στη καρδιά του έτερου του ήμισυ, δηλαδή στη Nissa. 
 Άρα και ο Azor Ahai II πρέπει να πράξει αντίστοιχα? Αν ναι,ο Jon τότε θα πρέπει να σκοτώσει τη Dany, προκειμένου να συντρίψει οριστικά τον Night King. Ας σημειωθεί ότι ήδη ο Jon "έλαβε μαχαίρι στη καρδιά για τους ανθρώπους του", οπότε ίσως στη τελευταία season έρθει η σειρά της Dany να θυσιαστεί, χωρίς επιστροφή στα εγκόσμια όμως.


  • Τα λόγια της Mirri Maz Duur
Αποτέλεσμα εικόνας για Mirri Maz Duur

Πίσω στη πρώτη season η Daenerys κάνει μια συμφωνία με τη μάγισσα Mirri Maz Duur να χαρίσει τη ζωή στο Drogo,στο 9ο επεισόδιο (Baelor). Αυτή η συμφωνία είχε σαν αποτέλεσμα να γεννήσει ένα νεκρό παιδί. Τα λόγια της Mirri Maz Duur στην εξοργισμένη Dany, στο τελευταίο επεισόδιο (Fire and Blood) ήταν: ''I warned you that only death can pay for life. You knew the price”.
 Αυτή η εμπειρία με τη μάγισσα, έχει δώσει τη πεποίθηση στη Dany ότι δε μπορεί να τεκνοποιήσει.Αλλά όπως φαίνεται, η Dany θα καταλήξει έγκυος με το παιδί του Jon Snow, όπως καταλάβαμε και από το φινάλε της 7ης season
 Eπομένως, αναλόγως της ικανότητα της Dany να σπάσει ένα ξόρκι αίματος και της ισχύος  των λεγόμενων της Mirri Maz Duur,μπορούμε να κάνουμε τη σύνδεση ότι κάποιος πρέπει να πεθάνει, προκειμένου η Daenerys να γεννήσει ένα ζωντανό διάδοχο. 

Και ποιος είναι ο πιο κατάλληλος για αυτό, από την ίδια τη Dany?
Κατηγορίες
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.