Αποκλειστική συνέντευξη του Clive Russel στο Game of Thrones GR Fans.


Μία από τις παρουσίες, που τίμησαν το φετινό AthensCon festival, ήταν ο Σκοτσέζος ηθοποιός Clive Russell, γνωστός στο κοινό του Game of Thrones από το ρόλο του ως Brynden Tully (Blackfish). Παρά τη κοσμοσυρροή του φεστιβάλ είχε την καλοσύνη να μας παραχωρήσει δυο λόγια για το συγκεκριμένο ρόλο του!


-Πώς σας φάνηκε ο ρόλος σας ως Blackfish, ένας από τους λίγους χαρακτήρες της σειράς που είχε συγκεκριμένο κώδικα ηθικών αξιών?

- Ναι, πιστεύω έχετε δίκιο σχετικά με την ηθική του. Ένα από τα πράγματα που με ενόχλησαν ήταν ο τρόπος με τον οποίο τον ξεφορτώθηκαν. Καταλαβαίνω ότι πρέπει ορισμένοι χαρακτήρες να πεθάνουν, αλλά δεν έβγαζε κάποιο νόημα, γιατί επιβίωσε του Κόκκινου Γάμου (Red Wedding), επέστρεψε και ανακατέλαβε το κάστρο Riveran, κάνοντάς το ένα ισχυρό σημείο, και μετά οι θεατές έπρεπε να πιστέψουν ότι οι στρατιώτες μου στράφηκαν εναντίον μου και ο μοχθηρός ανηψιός μου, με οδήγησε στο θάνατο. Για μένα δε βγάζει νόημα. Οικογένεια, Καθήκον, Τιμή. Αυτό είναι το σύνθημα του οίκου Tully και πιστεύω ότι αυτό πρέσβευε και ο ίδιος. Ήταν στρατιώτης και προστάτευε την οικογένειά του. (σ.σ.: Σ' αυτό το σημείο έδειξε ένα εργόχειρο με το οικόσημο των Tully, που του χάρισε κάποιος fan της σειράς).

-Eίχατε διαβάσει τα βιβλία προτού συμμετάσχετε στη σειρά?

- Όχι. Τελικά, το βιβλίο που διαβάζεις δεν φαίνεται στη σειρά. Το "βιβλίο" που βασίζεσαι είναι το σενάριο. Αυτή είναι η αναφορά σου. Θυμάμαι όταν έπαιζα στη σειρά του BBC Middlemarch, διάβασα το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε η σειρά. Ο χαρακτήρας που υποδύθηκα, μιλούσε πολύ αργά, ήταν πολύ μετρημένος στα λόγια του. Οπότε όταν άρχισα να μιμούμαι αυτό το χαρακτηριστικό, ο σκηνοθέτης με ρώτησε γιατί μιλάω έτσι, του απάντησα ότι έτσι μιλάει ο χαρακτήρας μου στο βιβλίο και μου απάντησε :" Clive, εδώ δε γυρίζουμε το βιβλίο, γυρίζουμε μια τηλεοπτική εκδοχή του βιβλίου. Σε παρακαλώ, μίλα κανονικά!" Αυτό ήταν ένα καλό μάθημα. Αν δεν αναφέρεται στο σενάριο κάποιο χαρακτηριστικό του χαρακτήρα που υποδύεσαι, δε το κάνεις. Βασίζεσαι στο σενάριο πάντα, όχι στα βιβλία.

- Πώς ήταν η συμμετοχή σε μια τέτοια σειρά, με τέτοια παγκόσμια αναγνώριση και δημοφιλία?

- Οι περισσότεροι ηθοποιοί ήταν Βρετανοί, Σκοτσέζοι και Ιρλανδοί. Ήδη γνώριζα τους περισσότερους. Το συνεργείο ήταν κυρίως Σκοτσέζοι και Ιρλανδοί . Υπήρχαν κάποιοι Αμερικανοί και Δανοί ηθοποιοί. Οι σκηνοθέτες ήταν στη πλειοψηφία τους Αμερικανοί και Βρετανοί. Ήταν σαν να συμμετέχω σε οποιαδήποτε άλλη σειρά. Όμως, όταν βγαίνεις έξω, στο πραγματικό κόσμο, ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι το GoT δεν είναι σαν οποιαδήποτε άλλη σειρά.
 Όταν έκανα μια τηλεοπτική σειρά στη Σρι Λάνκα (The Good Karma Hospital), ένας από τους 3000 κομπάρσους στο πλατό, έδειξε προς το μέρος μου. Νόμιζα ότι το έκανε, λόγω του ύψους μου, γιατί για τα δεδομένα της χώρας εκεί είμαι πολύ ψηλός (σ.σ 1.98), αλλά άρχιζε να με φωνάζει Lord Blackfish και όχι με το όνομά μου,Clive. Στη συνέχεια με ρώτησε " Πόσοι άνθρωποι πιστεύεις κατεβάζουν και παρακολουθούν GoT,εδω?"του απάντησα, περίπου 5 εκ. Τελικά η απάντηση ήταν 300 εκατομμύρια! Οι άνθρωποι εκεί γνώριζαν ποιος είμαι από έναν ρόλο μου στην άλλη πλευρά του κόσμου.
 Άλλο ένα περιστατικό ήταν σε μια pub στη Γλασκόβη, όπου ένας θαμώνας ήρθε στο τραπέζι μου και μου είπε: "Είσαι ο Blackfish!΄Επαιζες στο GoT!"Ο ίδιος όμως δεν είχε δει ποτέ τη σειρά, αλλά ήταν ενθουσιασμένος που με είδε!

- Θα παίζατε κάποιον άλλο ρόλο στη σειρά?

- Αν ήταν να υποδυθώ κάποιον άλλον, θα ήταν ο Tywin Lannister. O Charles Danes έκανε εκπληκτική δουλειά στο συγκεκριμένο ρόλο.

- Τι πιστεύετε τώρα για το επερχόμενο τέλος της σειράς. Πώς νομίζετε ότι θα τελειώσει?

-Πιστεύω ότι θα τελειώσει άσχημα.Δεν νομίζω ότι θα κερδίσουν οι καλοί. Ίσως ο Kingslayer τα καταφέρει. Ίσως και ο Tyrion επιβιώσει. Δε νομίζω να καθίσουν στο Θρόνο ο Jon και η Dany. Πιστεύω ότι αρκετοί θα πεθάνουν. Τώρα που οι καλοί και οι κακοί έχουν δράκους, προβλέπεται χαμός. Αν και οι καλοί στη σειρά δεν έχουν καλή τύχη και αυτό ξεκίνησε με το Sean Bean (Νed Stark).Οι κακοί θα κερδίσουν, μάλλον...

-Η ιδέα του prequel πώς σας φαίνεται? 


- Στο prequel δε θα με δείτε γιατί διαδραματίζεται 400 χρόνια νωρίτερα (γελάει). Δεν είμαι σίγουρος πώς και αν θα λειτουργήσει. Έχουν τα λεφτά, μπορούν να το δοκιμάσουν. Τα συμβάντα του παρελθόντος, είναι ιδωμένα από άλλη οπτική, με διαφορετικούς χαρακτήρες. Θεωρώ ότι 8 season με τέτοια θεματολογία, σαν του GoΤ, είναι αρκετές. Δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να συνεχίσει έτσι για άλλα 5 χρόνια, αλλά ίσως αποδειχθώ λάθος.

Κλείνουμε τη συνέντευξη με μια ευχή και  για το ελληνικό κοινό του GoT:

Συνεχίστε να υποστηρίζετε τη σειρά! Η αγάπη σας είναι πολύ σημαντική!

...και μια αφιέρωση:


 Εμείς από το Game of Thrones GR Fans τον ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που μας διέθεσε, καθώς η ουρά στο τραπέζι του ήταν από τις μεγαλύτερες, καθώς αρκετοί fan έσπευσαν να του μιλήσουν,να πάρουν αυτόγραφο και να φωτογραφηθούν μαζί του!
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.