Ανάλυση teaser 8ης σεζόν Game of Thrones : Κρύπτες του Γουίντερφελ

Μετά από μεγάλη αναμονή, και σε συνδυασμό για την προώθηση της νέας σεζόν του True Detective, το ΗΒΟ μας χάρισε μια μικρή δόση από τη νέα σεζόν και τα αδέρφια Σταρκ… πλην Μπραν.

Αρχίζοντας με την φωνή της Λυάννα Σταρκ βλέπουμε τον Τζον με τον πυρσό του και πλήρως φορτωμένο με γουναρικό και σπαθί να περπατά στις κρύπτες του Γουίντερφελ. Περνώντας μπροστά από το άγαλμα της μητέρας του βλέπουμε ένα φτερό που πέφτει στο πάτωμα και ακούμε τα τελευταία λόγια της μητέρας του προς τον αδερφό της Νεντ «Πρέπει να τον προστατέψεις» (φινάλε έκτης σεζόν).

Το φτερό που βλέπουμε είναι εκείνο που άφησε ο Ρόμπερτ Μπαράθεον στο πρώτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν όταν επισκέφτηκε τις κρύπτες για να τιμήσει την μεγάλη του αγάπη, Λυάννα. Το φτερό κάνει πάλι την εμφάνιση του στην πέμπτη σεζόν, όταν στις κρύπτες βρίσκονται Σάνσα και Μικροδάχτυλος με την πρώτη να το σηκώνει από το πάτωμα.

Με συνοδεία τη φωνή της άλλης μάνας Κατ (δεύτερο επεισόδιο τρίτης σεζόν), τα κορίτσια Σάνσα και Άρυα περπατάνε επίσης στις κρύπτες.


Πριν την συνάντηση των τριών Σταρκ, ο Τζον περνά μπροστά από το άγαλμα του Νεντ και ακούει τα λόγια του «πατέρα» του (δεύτερο επεισόδιο πρώτης σεζόν). Όλα τα λόγια που ακούμε αφορούν τον Τζον και την αλήθεια για την καταγωγή του. Μην ξεχνάμε πως έφτασε η ώρα να μαθευτεί το μεγάλο μυστικό.

Οι τρεις φτάνουν μπροστά στα αγάλματα τους. Αξίζει να σημειωθεί πως τα αγάλματα που εννοούν ότι κάποιος μας άφησε χρόνους θυμίζουν τους τρεις Σταρκ του παρόντος με εξαίρεση του Τζον που μοιάζει γερασμένος.
Ο πυρσός σβήνει, σπαθιά τραβιούνται και από το βάθος τους φτάνει η μεγάλη παγωμένη απειλή των Γουόκερ. Το φτερό παγώνει δείχνοντας μας τον τεράστιο κίνδυνο που καραδοκεί μια ανάσα μακριά.Έτσι έχουμε και την αποκάλυψη της πρεμιέρας για τη νέα σεζόν. 14/04/2019

Το teaser φέρνει αέρα προηγούμενων αρχικών σεζόν μαζί με τη μεγάλη αποκάλυψη της σειράς. Όλα στοιχεία της αποκάλυψης του Τζον και της αγέλης (Σταρκ) που πρέπει να μείνει μαζί ενωμένη.

Η στιγμή που Τζον και Άρυα μαζί πλέον βγάζουν τα σπαθιά τους καθώς και όταν βρίσκονται μπροστά με τα αγάλματα τους είναι υπέροχες και συνάμα τρομακτικές για το μέλλον τους στη καινούργια σεζόν.

Το γερασμένο άγαλμα του Τζον θα μπορούσε να σημαίνει πως μόνο αυτός θα επιβιώσει αλλά κατά βάση πιστεύω πως μάλλον έχει να κάνει με «κακή» απεικόνιση. Μην ξεχνάμε πως και τα υπόλοιπα αγάλματα στις κρύπτες έχουν απλά μια αίσθηση των χαρακτήρων χωρίς λεπτομερή απεικόνιση τους.

Η απουσία του Μπραν από το teaser απαντήθηκε στο επεισόδιο που η Μίρα τον αποχαιρετά λέγοντας του ότι πέθανε στη σπηλιά. Ο ίδιος λέει πως είναι κάτι άλλο πια και θυμάται μια αίσθηση του να είναι ο παλιός του εαυτός, πλέον το νέο Κοράκι.

Δείτε ξανά και ξανά το teaser με ελληνικούς υπότιτλους.

[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.