Θέλεις λίγο ακόμη Μάρτιν; Το Νυχτοπτερίτες είναι ένα επιστημονικό μυθιστόρημα που θα σας ταξιδέψει σε έναν νέο κόσμο!

Μπορεί το Game of Thrones να φτάνει αλλά τα βιβλία που βασίστηκε η σειρά αργούν!


Αν είσαι φαν του Μάρτιν, έχεις ψειρίσει τα βιβλία, τα προϊστορικά, τον ιππότη ων Επτά Βασιλείων, τις συνταγές του Γουέστερος και ακόμη κάτι σου λείπει, είσαι εγώ … και σου έχω λύση!

Το Νυχτοπτερίτες (Nightflyers) από τις εκδόσεις Anubis αποτελείται από έξι ιστορίες επιστημονικής φαντασίας και τρόμου. Ναι, φυσικά ο Μάρτιν έχει γράψει πολλά βιβλία με διθυραμβικές κριτικές αλλά το συγκεκριμένο είναι μια πρωτότυπη ιστορία και μια καλή γνωριμία στην επιστημονική φαντασία και στη γραφή του Μάρτιν που σε μεταφέρει στις ταινίες τρόμου του 80.

«Εννέα εκκεντρικοί επιστήμονες αναχωρούν για μια επική αποστολή στα πέρατα του γνωστού σύμπαντος αναζητώντας τα ίχνη μιας μυθικής εξωγήινης φυλής. Ωστόσο, το πραγματικό μυστήριο θα αποδειχθεί το μόνο σκάφος που δέχτηκε να τους μεταφέρει, ο Νυχτοπτερίτης, καθώς το ίδιο και ο κυβερνήτης του έχουνε άλλα, πιο σκοτεινά, σχέδια για την ομάδα…»

Ο Μάρτιν δημιουργεί το υπόβαθρο της ιστορίας, σου εισάγει πρωταγωνιστές και λοιπούς χαρακτήρες και καθώς περνάν οι σελίδες αρχίζει να πλέκεται το μυστήριο και πολλές στιγμές γίνεται ανατριχιαστικό. Διαβάζεται γρήγορα καθώς δεν κουράζει με πολλές λεπτομέρειες. Στην πρώτη νουβέλα βασίζεται και η ομώνυμη σειρά στο Netflix, την οποία είδα αλλά ευχαριστήθηκα περισσότερο το βιβλίο.

Οι υπόλοιπες ιστορίες κερδίζουν έδαφος, δίνοντας μια πολύ καλή ιδέα για τις πολλές διηγήσεις που έχει ακόμη να πει ο Μάρτιν. Τα διηγήματα γράφτηκαν λίγο πριν και μετά το 1980 καταφέρνοντας όμως να μένουν επίκαιρα μέχρι και σήμερα.

«Τι θα συνέβαινε αν οι πόλεμοι ήταν απλώς ένα σπορ; Υπάρχουν τελικά παράλληλα σύμπαντα; Τι ξεχωρίζει τους ανθρώπους από τα ζώα; Τι σημαίνει να αγαπάς πραγματικά;»

Επιβιβαστείτε στον Νυχτοπτερίτη με κατεύθυνση το σύμπαν, κυνηγώντας εξωγήινες φυλές με τον κίνδυνο να καραδοκεί.

Περισσότερα για το βιβλίο και αγορά εδώ

Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.